Playoff-percek: Nincs igazi különbség már a Celtics-Raptorson

Kyle Lowry lépett elő - Nick Nurse is reagált - a Boston nyugodt maradhat - Mike Malone hagyta kihűlni a forró kezeket - Jamal Murray is megkapta a Kawhi-kezelést - Harrell formába hozása továbbra is feladat.

A Clippers elrontotta a szériát

Sorozatban öt mérkőzés dőlt el az utolsó másodpercben az idei playoffban, a Celtics legutóbbi győzelménél még dobhatott ekkor a Toronto, utána a Jazznél Mike Conley dobását köpte ki a gyűrű a legvégén, aztán jöttek Jimmy Butler büntetői a Bucks elleni második meccsen a dudaszó pillanatában, majd a Rockets-Thunder őrült végjátéka, végül most a Toronto elképesztő dudaszós triplája - ezt a sort törte meg a Clippers azzal, hogy a második negyedben legyalulta a Denvert.

Murray megkapta a Kawhi-kezelést

Jamal Murray már a Utah Jazz elleni 7. meccsen is megszenvedett a pontszerzéssel, és a Clippers ellen sem volt sokkal könnyebb dolga első próbálkozásra. Doc Rivers a meccs elejétől fogva éreztette vele a törődését, többnyire Kawhi Leonard vagy Paul George fogta őt, akikkel szemben igencsak meggyűlt a baja. Leonard ellen 0/4 volt mezőnyből, és George ellen is csak egy elsüllyesztett nehéz tripla miatt volt 1/3, ráadásul mindkét sztár belehajszolta őt egy-egy eladott labdába is. A harmadik legtöbb időt Marcus Morris Sr. töltötte rajta védekezésben, aki ellen 0/1 volt. Rivers taktikája egyértelmű volt, olyan embereket állított a Nuggets hátvédjével szembe, akik sokkal magasabbak nála, de gyors a lábmunkájuk.

Murray védekezésben igyekezett javítani, ellene csak 3/11-et dobtak a Clippers játékosai, az összességében 5/9-et mezőnymutatót összehozó Lou Williams csak 1/4 volt ellene. Leonard vagy George viszont szinte egyáltalán nem kereste őt támadásban, csak egy-egy dobást vállaltak ellene, inkább a Jokics-Millsap-Grant-Craig négyest támadták, akiket sebességből igyekeztek megverni. Leonrad különösen lubickolt ellenük, 11/14 dobása jó volt olyankor, amikor ebből a kvartettből fogta valaki.

Leonard szusszanhatott egyet

A Clippers sztárja mindössze 32 percet töltött pályán, a negyedik negyedben egyáltalán nem lépett pályára. Ennél kevesebbet csak egyszer játszott az első körben, és így is 39,1 percet átlagolt a Dallas ellen, ami a 4. legtöbb volt a rájátszás mezőnyében. A 16 elvállalt dobás, a 4 kiharcolt büntető, a 2 lepattanó és a 3 gólpassz is negatív szezoncsúcs a rájátszásban tőle, de ez mind belefért, mert így is 20 ponttal verte a Clippers a Denvert abban az időben, amíg pályán volt.

Harrell formába hozása a cél

Eddig nagyon gyenge rájátszást hoz a Los Angeles-iek cserecentere, Doc Rivers viszont igyekszik minden lehetőséget megragadni arra, hogy jobb formába hozza őt. Már a Dallas elleni 5. mérkőzés 4. negyedében is őt tömték labdákkal az addigra eldőlő összecsapáson, aminek az lett az eredménye, hogy az addigi 3 pontjához 16 került még hozza. Valami hasonló történt a Denver ellen az utolsó játékrészben, az addig 1/4-et dobó Harrell 4/7 kísérletét elsüllyesztette a Nuggets cseréi ellen, így végül 15 egységgel fejezte be a találkozót, ami a második legjobbja ebben a rájátszásban.

Malone hagyta kihűlni a forró kezeket

Jerami Grant és Garry Harris is kiválóan kezdte a mérkőzést, de Mike Malone mindkettőjüket hagyta kihűlni. Az első negyedben 6/7-es mezőnymutatóval 16 pontot szerzett ez a duó, majd a másodikban már csak egy-egy dobás jutott nekik, és a továbbiakban sem akadt túl sok lehetőségük. Az extra kezdés után egy 0/6 jött tőlük a mérkőzés további részében, Grant egyetlen bedobott büntetőt tudott hozzátenni az addigi terméshez. Amellett, hogy elismerjük a Clippers felkeményedő védekezését, kicsit talán Mike Malone is felelős lehet ezért, aki nem tett semmit az ellen, hogy a meccs elején jól dobó játékosainak a továbbiakban is meglegyenek a helyzeteik.Mi

Nem nagyon van már különbség a Celtics-Raptorson

Az első meccs a teljes bostoni dominanciáról szólt, az azóta eltelt kettő viszont bármelyik oldalra eldőlhetett volna - a második mérkőzésen Marcus Smart váratlan triplasorozata, majd Kemba Walker clutch játéka kellett a Celtics győzelméhez, most pedig OG Anunoby nagy dobása a címvédő sikeréhez. Simán lehetne 3-0 az állás bostoni szempontból, de nem nagyon lehetne meglepődni azon sem, ha 2-1-re vezetne a Toronto. Remélhetőleg marad ez a tendencia a továbbiakra is, mert akkor mi, nézők, biztosan jól fogunk szórakozni - függetlenül attól, hogy nem ebben a párharcban fog a legtöbb pont esni, ez már most látszik.

A Boston nyugodt maradhat

A vereség ellenére Brad Stevenséknek nem nagyon kell izgulniuk (még) - ahogy az előző találkozó után a Raptorsnak sem kellett. Két, nagyon hasonló erejű együttes mérkőzésén úgy tűnt, a végjátékban megint jobb lesz a Celtics. Kyle Lowry és Fred VanVleet kosaraira Walker még válaszolt egy fantasztikus passzal és úgy nézett ki, megvan a 3-0. Anunoby máshogy gondolta, de összességében nézve jól mutat a Boston. Walker a végjáték mellett az első negyedben is sziporkázott, PO-karriercsúcsot jelentő 17 pontot szórt az első felvonásban. Mellette Jaylen Brown is szépen összeszedte magát erre a mérkőzésre támadásban, és a kispadról érkező 20 pont is megsüvegelendő. Marcus Smart gyengébb teljesítményével számolni lehetett valamikor, és ezúttal Jayson Tatum volt kevésbé hatékony, főleg a megszokottnál. Ez ellen a Raptors ellen viszont várhatóan nem nagyon lesz még egy olyan mérkőzés, amikor mindenkinek sülni fog a keze, 2-3 jó produkció pedig elég is lehet a továbblépéshez - jelenleg úgy néz ki, hogy a clutch szituációkra megvan a megoldás Kemba személyében.

Lowry lépett elő

Az ismert statisztika, hogy 0-3-ról még nem fordított senki az NBA rájátszásának történetében, és bár ez a buborékban egy fokkal könnyebb feladatnak tűnik hazai és idegen pálya nélkül, a mostani Boston ellen zsinórban négyet nyerni szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik. A Raps megúszta, hogy történelmet kelljen írnia, és ebben leginkább Kyle Lowry játszott főszerepet, aki eddig a rájátszásban kifejezetten gyenge volt a pontszerzést tekintve, most viszont 13/23-as mezőnymutatóval hozta a 31 pontját 6 pattanóval és 8 gólpasszal. A végjátékban is kulcsfontosságú kosarai voltak - beszéltünk már arról, hogy a Torontónak nagyon hiányzik egy vezér, és ezt a szerepet most a teljesítményével is el tudta vinni az irányító amellett, hogy a többiek eddig is rá hallgattak leginkább.

Nick Nurse reagált a meccs fontosságára

Fred VanVleet javulása és Anunoby acélidegei is nagyon kellettek persze a kanadai sikerhez, nem csak Lowry produkciója. Emellett kulcsfontosságú volt még, hogy Nick Nurse beszűkítette a rotációt: Siakam 38, Anunoby 45, Lowry 46 és VanVleet pedig 41 percet töltött a parketten. Meglátjuk, utazás nélkül ez mennyire üt majd vissza a későbbiekben. Ezt az összecsapást azonban mindenképpen hoznia kellett a bajnoknak, ennek megfelelően használta embereit Nurse.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus