Radar Alatt 03 – Will Barton pályafutásának legszebb hete

A Denver futógépe mindenkit lehagyott – két portlandi a Top10-ben – fejlődő nehéztüzérek – ki a Brooklyn kabalája?

 

(A sorozat korábbi epizódjai ide kattintva elérhetőek: első hét, második hét.)

10. Kentavious Caldwell-Pope (előző heti helyezése: 6.). A Pistons kisebb mélyrepüléséből ő is kivette a részét, három meccsen kerek 11 pontot átlagolt, de tette mindezt 13/36-os mezőnymutatóval. A bizalom ugyanakkor továbbra is töretlen irányába, 33-38 perceket van pályán, és a harmadik meccsen már egészen elfogadhatóan játszott – nyert is a Detroit.

9. Kent Bazemore (1.). Bár a Boston és a Utah ellen is kikapott a Hawks, erről legkevésbé Bazemore tehetett – 60 százalékkal célozva 14 pontos átlagot hozott a két meccsen. Ami viszont hátratolta a listán, hogy a Jazz ellen megsérült, és ki kellett hagynia a többi összecsapást – illetve sokkal kevésbé volt hasznos, mint eddig.

8. Allen Crabbe (-). A Jordan Farmar-hasonmásverseny garantált dobogósa nem csak radarjaival tűnik ki idén a mezőnyből, korábban is volt olyan meccse, ahol mindent bedobott – a Grizzlies ellen ezt megismételte (5/5 mezőnyből). De nem csak erre lehet büszke, az elmúlt héten a Hornetsnek 17, a Rocketsnak 15 pontot rámolt be. A Spurs elleni 4 pontos teljesítménye rondít bele az összképbe, így 11.8 pont és 3.3 pattanó érkezett tőle összességében. Mezőnyből 62.5 százalékkal dolgozott, a triplavonalon túlról 7/12-vel – ha a négy meccsből akár csak egyet is megnyert volna a Blazers, előrébb végzett volna.

7. Jeremy Lamb (-). A Hornets hátvédjének fokozatosan csökkentek a percei (32-->21), felemás hetet tudhat maga mögött. A Bulls ellen kicsúszott egy 5/14 mezőnyből, a Nets ellen pedig egy 2/7 – a mérleg másik serpenyőjében a Portland (6/10) és a Knicks (5/7) meccsek vannak, de így is jött egy 11.5 pontos átlag. Az szembetűnő, hogy Lamb triplái eltűntek (3/16!), ugyanakkor pattanózásban (4-->6.3), gólpasszban (eddig összesen 6 assziszt, most négy meccsen 9), valamint blokkokban is nagyot lépett előre.

6. Ish Smith (2.). Két dupla-duplával zárt az előző héten Jrue Holiday helyettese, de ezt követően behúzta a fékeket: a Raptors ellen kisúszott egy 1/9-es mezőnymutató, a Knicks ellen pedig mindössze 2 egységig jutott – a két meccsen pedig összesen adott 9 gólpasszt. A Dallas és az OKC ellen már a „régi” Smith-t láttuk, Nowo-ék ellen 13 pont és 8 gólpassz, Westbrookék ellen 18 pont és 6 gólpassz – hogy árnyaljuk a képet, mindkét meccset elvesztette a New Orleans. Smith heti termése így 9.8 pont, 5.8 assziszt, 3.3 pattanó, és egy 180 centis embertől kuriózumnak számító 3 darab blokk.

5. Langston Galloway (8.). A Knicks 25 esztendős, másodéves hátvédje megtartotta perceit ezen a héten is: csapata három meccsén 26-29 perc között volt pályán – és az idejét hasznosan töltötte, a New York két meccset be is húzott. A Pelicans ellen pontokkal (15 pont, 5/6 mezőnyből), a Cavaliers ellen lepattanózással (6 lecsorgó), a Hornets ellen sokoldalú játékkal (3 tripla, 4 pattanó, 5 gólpassz) segített – összességében a 10.4 pont, 4.3 pattanó, 2.8 gólpassz, 1.3 labdalopás azt jelenti, hogy tartja a szezonátlagait.

4. Dwight Powell (3.). A Dallas magasembere a Lakers ellen dupla-duplázott (10 pont, 12 pattanó), a Houston ellen majdnem (13 pont, 9 pattanó, 2 blokk), utána két szürkébb meccse következett a Philly és egykori csapata, a Boston ellen – de így is összemelózott egy 9 pontos átlagot 50 százalék feletti pontossággal, mellé 8.8 pattanót és 1 blokkot hozott meccsenként. A fanyalgóknak: Tristan Thompson hasonló átlagokért kapott 15 millió dollárról induló szerződést... Hab a tortán, hogy mind a négy meccset behúzta a Mavericks.

3. C.J. McCollum (7.). Damian Lillard párja négy összecsapáson segítette a Trail Blazerst, a Charlotte elleni borzalmat (5/18) kivéve megfelelő hatékonysággal dobott össze kerek 19 pontot meccsenként. Jeremy Lambhez hasonlóan neki is eltűntek a triplái (5/18...), viszont a játék többi elemében egyre hasznosabb: volt 6 pattanós, 6 gólpasszos, 3 labdaszerzéses, és 2 blokkos meccse is. No meg egy 8 eladott labdás is, és a 4/4 vereség miatt sem mehetett feljebb a listán.

2. Otto Porter (5.). A Wizards kiscsatára Bazemore-hoz hasonlóan megsérült, de eleve csak két meccsen léphetett pályára, ez idő alatt azonban nem tétlenkedett. Bradley Beal sérülése miatt kicsit felbolydult a Washington rotációja, de Porter végig stabil pont maradt. Az Orlando elleni 4/13-as dobáspontosságát 10 lepattanóval, 4 gólpasszal, 4 labdaszerzéssel és 1 blokkal kompenzálta, míg a Milwaukee legyalázásából 19 ponttal, 2 pattanóval, 4 assziszttal, 3 labdalopással és egy blokkal vette ki a részét.

1. Willy Barton (-). A Nuggets hátvéd-kiscsatára előző héten centikkel maradt le a Top10-ről, azóta viszont ihletett formában játszik, kérdés nélkül nyerte ezt a résztávot. Ty Lawson denveri látogatásán hintett egy 26 pontos karriercsúcsot, majd a Phoenixnek 19-et, a Pelicansnek 17-et vert be. A Spurs elleni back-to-backen nem erőltették a játékát, de így is eljutott 9 pontig, 4 pattanóig és 5 gólpasszig, 1-1 blokkal és labdalopással fűszerezve. Bartont éppen ez a sokoldalúság emelte a többiek fölé: kerek 7 pattanót, 3 gólpasszt, 1 blokkot és 1.5 labdaszerzést íratott fel a statisztikai lapjaira – az már tényleg csak ínyencség, hogy 10/16-tal tüzelt a triplavonalon túlról.

Honorable

Tyler Johnson (10.). A Heat tűzgolyóját a Minnesota hatástalanította, a Sacramento viszont nem: Rondóék ellen 19 pontot rámolt be (6/8 mezőnyből) 3 pattanó-3 gólpassz társaságában – ez a héten csak a honorable listára volt elég.

Doug McDermott. Jó héten van túl annak ellenére, hogy Tony Snell-lel össze-vissza cserélgeti őket Fred Hoiberg a kezdő kiscsatár posztján. 8, 11, 8 pontos meccseket hozott, szolid dobásmutatókkal – a játék többi elemében viszont továbbra sem hajtja magát csapágyasra, így maradt a honorable listán.

Shane Larkin. A Brooklyn Nets hátvédje egyáltalán nem hoz űrszámokat, de az figyelemre méltó tény, hogy eddig a szezonban kétszer dobott több, mint 10 pontot – ezt a kettő összecsapást nyerte a gárda… Legutóbb már húsz percet kapott a Charlotte ellen, gyorsan ki is osztott 6 gólpasszt.

Clint Capela (9.). Dwight Howard cseréjeként ő is megsínyli a vesszőfutást, a percei nem növekednek, és hiába vannak extrái (a Dallas ellen 10 pattanó, a Celtics ellen 7 pattanó és 2 blokk), játéka egyelőre Howard formájától-sérüléseitől függ.

Garrett Temple (-). Bradley Beal perceinek nagy részét kapta meg a Wizards régi bútordarabja, és egyelőre él vele. Az Orlando ellen 18 pontot, a Bucks ellen 10-et szerzett, 50 százalékkal triplázik, szinte hibátlanul büntetőzik, és védekezésben is elfogadható – ő a hét helyettese.

Kihullott: Isaiah Canaan.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus