19:00-tól Hornets-Hawks, 21:00-tól Nuggets-Celtics a Sport TV-n

Portlandbe látogat a Miami, javíthat a Bucks - íme a hamarosan kezdődő játéknap felvezetője.

Charlotte Hornets - Atlanta Hawks 19:00

Ez nagyon izgalmas keleti ki-ki meccsnek ígérkezik, hiszen jelen állás szerint ez a két csapat áll a konferencia negyedik-ötödik helyén, pedig a szezon előtt nem nagyon tettük volna őket ide. Összességében mindkettő jó formában van, a Hornets remekül zárta az idegenbeli túrát, az Atlanta pedig a Grizzlies elleni vereséget leszámítva sorra nyeri a meccseit és bár mindkét oldalon vannak sérültek, de így is magas színvonalat hoznak. A Hawks azért összességében mégis egészségesebb és komplettebb csapat, Trae Young mellett a Capela-Bogdanovics-Gallinari trió is remek formát mutat, míg a Hornetsnél azért kicsit törékenyebb a rendszer a Hayward-Ball-Monk hármas nélkül - kérdés, hogy ezt ellensúlyozza-e a hazai pálya, mindenesetre szoros mérkőzésre és parázs csatára van kilátás. 

Denver Nuggets - Boston Celtics 21:00

Ez kiemelt rangadó lesz, ahol a zsinórban nyolc győzelemből érkező Denver fogadja az utóbbi négy meccséből hármat is megnyerő Bostont. A vendégeknél legutóbb Jayson Tatum óriási karriercsúcsával, a hazaiak pedig jelentős mázlival tudtak nyerni, de Nikola Jokicsék mégis jobb formában vannak, most már jó ideje minden meccsükön az ő akaratuk érvényesül és nagyon sok lábon állnak, sok fegyverük van - igaz, Jamal Murray térde nem 100%-os, meglátjuk, hogy tudja-e vállalni a játékot. A Celticsnél Evan Fournier nem bevethető, de a többiek igen, nekik is nagyon kéne a győzelem a keleti playoff-harcban, de idegenben most óriási dolog lenne, ha megvernék az ennyire kiegyensúlyozott Denvert. Kérdés, hogy a Tatum-Brown-Walker-Smart sor mennyire tud Porterék fölé nőni, illetve hogy Thompsonék képesek-e bármit kezdeni Jokiccsal, de a Nuggets még Murray nélkül is esélyesebbnek tűnik.

Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans 01:00

A Cavs back-to-backet játszik a Raptors elleni sima vereség után, míg a New Orleans egy nappal többet pihenhetett, miután legutóbb nagyon jó védekezéssel és Zion Williamson extrájával megverte a Sixerst, úgyhogy érdekes mérkőzés lehet ebből. A vendégeknél Williamson amúgy is remek formában van, már Brandon Ingram is visszatérhetett és nagyon fontos lenne nekik a győzelem, hiszen még van esélyük a playinre, de ahhoz az ilyen mérkőzéseket, amelyen keleti alsóházi csapattal találkoznak, bizony meg kell nyerniük. A Cleveland nem könnyű ellenfél, ha jó napot fognak ki Sextonék, akkor főleg otthon nagyon veszélyesek tudnak lenni, de tény, hogy fáradtak, előző este gyengén is játszottak, magas poszton pedig egyébként sem 100%-osak, ami a Pelicans ellen nem túl biztató. 

Orlando Magic - Milwaukee Bucks 01:00

A Bucks a legutóbbi meccsét teljesen elengedte a Charlotte ellen és a komplett kezdőötösét kiültette, így már sorozatban három vereségnél tart, úgyhogy most is az a fő kérdés, hogy milyen kerettel áll(hat) fel Mike Bundeholzer. Ha esetleg Giannis még mindig nem játszik, de a többiek visszatérnek (jelenleg ez várható), már azzal is egyértelmű favorittá lépnek elő, az Orlando a szétcserélés utáni első meccsein jól nézett ki, de a papírforma az papírforma és az utóbbi négy találkozóját már elvesztette a gárda, játéktudásban pedig még a kicsit tartalékosabb Milwaukee-val sincsen egy súlycsoportban. Most már azért tényleg blama lenne, ha nem nyernének a vendégek, igaz, óriási tét számukra sincs, reálisan nézve sem előre, sem hátra nem tudnak már haladni. 

New York Knicks - Toronto Raptors 02:00

A Toronto back-to-backet játszik a clevelandi mérkőzése után, míg a New York egy nappal pihentebb és legutóbb megverte a remek formában lévő Memphist, úgyhogy jól hangolt erre a találkozóra. A több energia és a hazai pálya is Randle-ék mellett szól, ráadásul akárhogy nézzük, jobb szezonjuk van, mint az ezer sebből vérző Raptorsnak, úgyhogy ha a támadójátékuk egyben lesz, akkor abszolút esélyesek lehetnek a sikerre. A kanadaiaknál kérdés, hogy mi marad meg az előző esti parádéból, amikor Siakam, VanVleet és Lowry nélkül dobtak franchise-rekordot az első félidőben, de ahhoz kellett Gary Trent Jr. 44 pontos karriercsúcsa is, amivel nem nagyon lehet fixen számolni. Siakam visszatérésére van esély (méghozzá sok), a két hátvéd kérdéses, teljes kerettel nyilván lenne keresnivalója a Raptorsnak, de azért a fáradtság számíthat a fizikális, kemény Knicksszel szemben. 

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 02:00

A Spurs nagyon rossz formában van, sorozatban ötöt, összességében tizenkettőből tízet veszített, míg a Dallasnak ugyan akadt egy-egy döccenője, de alapvetően erősen közelít az élcsapatokhoz játékban - legutóbb a Milwaukee-t győzte le, a Doncic-Porzingis páros és a főbb kiegészítők most is egészségesek, úgyhogy ők számítanak favoritnak. A San Antoniónál sok dolgon kellene javítani, de ez most már hetek óta nem nagyon sikerül, a Mavs ellen egyébként is 0-2-re állnak idén DeRozanék, most is komoly bravúr lenne az esetleges győzelmük - ha kellően pörög a Dallas, akkor nyernie kell a gárdának. 

Memphis Grizzlies - Indiana Pacers 02:00

A Memphis egy remek győzelmi széria után legutóbb némileg váratlan vereséget szenvedett a New Yorktól, míg a Pacers az utóbbi négy meccséből hármat megnyert, ráadásul legutóbb már visszatérhetett a Brogdon-Sabonis páros, úgyhogy ismét szebbnek látszik a helyzet Indianában. A jelenlegi Grizzlies ellen viszont így is nehéz dolguk lesz a vendégeknek, a hazaiak játéka mostanában letisztultabb és stabilabb, igaz, az Indy valamiért idegenben igazán hatékony, eddig 15-12-t hozott a gárda, ami abszolút jónak számít. Több párharc is érdekes lesz, a Morant-Brogdon, vagy a Valanciunas-Turner/Sabonis is, de ha a memphisi támadójáték színvonala megmarad, akkor otthon magabiztosabbak lehetnek Brooksék. 

Minnesota Timberwolves - Chicago Bulls 02:00

Itt nyernie kell a Chicagónak, a csapat egyértelműen elkezdett összeállni és bár három győzelem után elvesztett egy ki-ki meccset a Hawks ellen, de a Minnesota más kávéház és a playoffért hajtó vendégeknek az ilyen mérkőzéseket be kell húzniuk. A Wolves továbbra is csak a vereségeket gyűjtögeti, az előző két meccsén összesen 286 pontot kapott és bár a Bostont megszorította, de hosszabbításban végül ott is alulmaradt - az egyértelmű, hogy támadásban van benne potenciál, de kérdés, hogy elég stabil-e ahhoz, hogy meglepje a Bullst. A Towns-Vucsevics centerpárharc kulcsfontosságú lehet, ahogy az is, hogy Ricky Rubio vezetésével hogyan védekeznek a hazaiak Zach LaVine ellen - akárhogy is, de a Chicagónak nyernie kéne a nyugati sereghajtó ellen. 

Los Angeles Clippers - Detroit Pistons 04:00

A Detroit back-to-backet játszik a portlandi mérkőzése után és az esélyes mindennel együtt kérdés nélkül a Clippers: a hazaiak ismét remek formában vannak, nyerik a meccseiket, Kawhi Leonard és Paul George is nagyon él, már Rondo és Cousins is megvillant, Reggie Jackson pedig váratlanul jól játszik mostanában. A hazaiak a nyugati második helyért támadnak, így otthon a keleti utolsó helyezett ellen nem hibázhatnak és igazából nincs is semmi, ami ellenük szólna, hiszen kisebb sérüléseik ugyan vannak, de a mostanában látott keretükhöz képest egészségesnek számítanak, jól védekeznek, mindenük adott a kötelező behúzásához. A Pistonsnak voltak jó mérkőzései az elmúlt időszak és Portlandben sem játszott alárendelt szerepet, de nyerni ott nem tudott, most pedig már a fáradtsággal is meg kell küzdenie. 

Portland Trail Blazers - Miami Heat 04:00

Itt a Portland a back-to-backes csapat, míg a Miami két napot pihenhetett a Lakers legyőzése után - a korábban szenvedő floridai alakulat sorozatban négyszer érte el a 110 dobott pontos határt, valami alakul ezen a téren Erik Spoelstráéknál. A problémájuk leginkább annyi, hogy Victor Oladipo térde megsérült és el sem utazott a csapattal, ez azért nem segíti az ügyüket, de a többiek állítólag bevethetőek, meglátjuk, hogy mennyire tudják érvényesíteni a frissességüket. A Blazers nincs túl jó formában, a Pistons ellen sem tudott igazán dominálni, előtte is a vereségek gyűltek, Jusuf Nurkic játéka pedig kérdéses - ha támadásban meglesz a Heat ritmusa, akkor lehet keresnivalójuk a vendégeknek.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus