19:30-tól a Nuggets-Jazz derbivel elrajtol az idei NBA-rájátszás

Négy párharc kezdődik meg ma este és holnap hajnalban - nézzük, hogy mit várhatunk az első találkozóktól. 

Denver Nuggets - Utah Jazz 19:30

Végre megkezdődik az idei rájátszás, most már komoly téttel bíró meccseket nézhetünk - kezdetnek a nyugati harmadik Denver és a hatodik Jazz találkozik egymással. Az összecsapás lényege egyelőre az, hogy ki fog hiányozni, ugyanis a Nuggetsnél Will Barton és Gary Harris továbbra sem lesz bevethető, míg a Utah oldalán Mike Conley és Ed Davis az, akire nem számíthat Quin Snyder - nyilván a Denvernél is fontosak a hiányzók, de Conley távolléte talán még inkább fájhat a hatodik kiemeltnek. Döntő lehet, hogy Jokics és Gobert elsőre mire megy egymás ellen és hogy hogyan alakul a Murray-Mitchell csata, melyik együttes tudja jobban limitálni a másik fő kinti playmakerét - ennyit elöljáróban erről a meccsről, a részletes párharcbeharangozónk itt olvasható!

Toronto Raptors - Brooklyn Nets 22:00

A Raptorsnál Ibaka és Anunoby az, aki sérülés miatt (is) hagyott ki meccset legutóbb és nemcsak a pihentetés miatt, de nincs hír arról, hogy ne játszhatnának - a Netsnél elvileg a buborékrotáció szintén rendelkezésre áll, ilyen gondok nem lesznek. Alapvetően természetesen a Toronto a favorit, Lowryék élesek voltak, amikor kellett, remekül tudnak védekezni, minden posztra megvan a megfelelő megoldásuk és ha Ibakáék bevethetőek lesznek, akkor a rotáció is rendben lehet. A Brooklyn viszont a Portland ellen is megmutatta, hogy sosem adja fel és bármire képes lehet, ha LeVert kifog egy extra napot és a shooterek hamar elkapják a fonalat, akkor nem szabad őket leírni - egy párharc első meccse egyébként is mindig kicsit lutri. A részletes párharcbeharangozónk itt elérhető!

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 00:30

A felek már nem először találkoznak az utóbbi évek során a PO-ban, ezúttal viszont előzetesen egyértelműbb a helyzet: Ben Simmons nincs ott a Sixersnél, Joel Embiid is sérüléssel bajlódik, míg a Boston szinte 100%-os és eddig nagyszerű formát mutatott a buborékban. A hírek szerint egyébként Brett Brown azt tervezi, hogy Matisse Thybulle-t teszi be a kezdőbe és nem Al Horfordot - a fiatal sokkal hasznosabb lehet védekezésben a négy alacsonyabb játékossal operáló Celticcszel (főleg Tatummal) szemben, Horford pedig Embiid cseréjeként büntetheti volt csapatát ötös poszton. Centerben egyébként jók lehetnek, ott azért Theis  (és Kanter) önmagában nem életbiztosítás, de a Walker-Brown-Tatum-Hayward sor mindenképpen a Boston felé billenti a mérleget jelenleg - hacsak Thybulle-ék nem találtak ki valami nagyon agresszív és nagyon hatékony védekezést ellenük, vagy ha Tatumék közül nem lesz mondjuk kettejüknek is kifejezetten rossz napja, esetleg ha Embiid kiosztásaiból nem most táltosodnak meg kintről Korkmazék. A részletes párharcbeharangozó ezen a linken megtekinthető!

Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 03:00

Ez egy kifejezetten látványosnak ígérkező párharc első meccse lesz, úgyhogy érdemes lesz megnézni, ezzel együtt az esélyek azért a Clippers mellett szólnak. Tegyük hozzá rögtön, hogy ezen a találkozón még azért Montrezl Harrell játéka erősen kérdéses és ugyanez a helyzet Pat Beverley, vagy Landry Shamet pályára lépésével is - Harrell egyébként egészséges, csak régen játszott, mert most jött ki a karanténból, a két hátvéd viszont sérüléssel bajlódik. Pedig kellenének Luka Doncic ellen, hogy Leonard és George többet pihenhessen védekezésben, de azért igazából ők ketten is limitálhatják a szlovént annyira, amennyire ez lehetséges - ha odaérnek a kinti dobókra és kordában tartják Porzingist, akkor pedig tulajdonképpen meg is oldják a Dallas ellen megoldható feladatot. Porzingis persze komoly gondokat okozhat magas poszton, de azt is tegyük hozzá, hogy a dallasi védekezés jóval kérdésesebb ennél - amennyiben Leonard és George már PO-üzemmódban játszik ezen a meccsen, akkor mindenképpen a Los Angeles a favorit, különösen mondjuk egy szoros végjátékban. Részletes párharcbeharangozónk itt olvasható!

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus