A Clipperst is legyőzné a Portland, a Hawkst fogadja a Nets

Jön a Heat-Bucks visszavágó, San Antonióba látogat a Lakers, lesz Boston-Memphis és Dallas-Charlotte is.

 

Boston Celtics - Memphis Grizzlies 01:30

A Boston back-to-backet játszik a Pacers legyőzése után, így az a fő kérdés, hogy mennyi energia maradt a társaságban, mert nagyon kellett hajtaniuk a negyedik negyedben, hogy legyőzzék riválisukat és Brad Stevens szerint egyelőre nem megy még könnyen nekik a játék. A Memphis elvesztette Ja Morantet, méghozzá hetekre, ez nyilván óriási érvágás a csapatnak, hiszen a legjobb játékosáról van szó, igaz, legutóbb nélküle is megszerezték első győzelmüket és rövid távon akár fel is tüzelheti őket az, hogy Morantért kell küzdeni - ha nem teszik meg, akkor mondjuk öt hét múlva lehet, hogy már "tét nélkül" tér vissza az irányító. Jobb csapat a Celtics, Morant (és Jackson, Winslow, Melton) nélkül főleg underdog a Grizzlies, de ha Brooks, vagy Anderson kifog egy extra napot, Valanciunas pedig dominál belül, akkor a fáradtabb hazaiaknak nehéz dolguk lehet. 

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 01:30

A Hawks egyelőre veretlen, az első három meccsét megnyerte és a liga leghatékonyabb támadójátékát rakta le az asztalra még tartalékosan is, ráadásul már Capelát és Rondót vissza is kapta - mindkettejüknek fontos szerepe lehet ezen a meccse is. A Nets jól kezdett, aztán elvesztett egy szoros végjátékot, majd kiderült, hogy Spencer Dinwiddie-re idén nem számíthat - legutóbb Kevin Durant és Kyrie Irving is pihent, így ismét kikapott az együttes, ezek után akar otthon javítani. Két jó csapatról beszélünk, meglátjuk, hogy hogyan alakul az Irving-Young csata egyes poszton, hogy mit kezd a Hawks Duranttel, illetve hogy Jordan, vagy Capela lesz-e jobb a palánk alatt - a Hawksnál Gallinari játéka még kérdéses. 

Miami Heat - Milwaukee Bucks 01:30

Ez egy nagyon érdekes meccs lehet abból a szempontból, hogy a felek back-to-back találkoznak egymással ugyanebben a csarnokban és alig 24 óra telik el azt követően, hogy előző este 144 pontot és 29 triplát bombázott be a Milwaukee, ezzel valósággal megsemmisítette a Miamit. A teljesen enervált floridaiakat alighanem Erik Spoelstra megpróbálja valahogy felrázni erre a derbire és azért meglepődnénk, ha ilyen rövid időn belül másodszor is így kiszakadna a zsák Middletonéknál, de mondjuk Giannis Antetokounmpo két év után először maradt tíz pont alatt, benne "talán" van még több, ha szükséges lesz. Nehéz jósolni, talán annyi lesz a változás. hogy a hazaiaknál Iguodala játszik, de Butler még mindig nem, míg a Bucksnál aligha akarnak pihentetni most a back-to-back miatt.

Dallas Mavericks - Charlotte Hornets 02:30

A Dallas utoljára még a Clippers sárba taposása során lépett pályára, azóta pihenhetett a gárda, úgyhogy érdeklődve várjuk, hogy most mire lesznek képesek Luka Doncicék, akik ezen felül egyébként nem nyertek még mérkőzést az alapszakaszban. A Hornets ugyanígy 0-2-vel nyitott, aztán legutóbb legyőzte a Brooklynt, Gordon Hayward nagyon jól nézett ki és az egész csapat stabilnak tűnt, ha most is meglesz az a motiváció, az a fordulatszám, akkor biztos, hogy lesz keresnivalójuk. A vendégeknél egyébként Malik Monk nem edzett, PJ Washington viszont a kisebb bokasérülése ellenére igen és ő játszani is fog, míg a Dallasnál Kristaps Porzingis ugyan már edz, de játszani még nem fog, illetve Josh Richardson pályára lépése is kérdéses. 

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 02:30

A Lakers 2-2-vel hozta le a hazai szériáját és főleg a legutóbbi meccs volt kicsit fájdalmas a bajnok számára, mert LeBron Jamest és Anthony Davist is 36-38 percig játszatta Frank Vogel, de így is kikaptak a Portlandtől - most idegenben javítaniuk kellene a támadásban abszolút meggyőzően kezdő, de legutóbb a Pelicans ellen 100 pont alatt maradó Spursszel szemben. A Los Angeles nyilván jobb csapat, volt is már remek meccse az utóbbi bő egy hétben, de a legutóbbi teljesítmény után kérdéses, hogy mit várhatunk Jameséktől - elvileg csak Caruso nincs, a többiek játszanak (James kérdéses, de nagyobb eséllyel ott lesz a parketten), míg a San Antoniónál Derrick White az, aki nem bevethető. 

Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 04:00 (Sport 1)

A Clippers back-to-backet játszik és ebben az alapszakaszban eddig azt látjuk, hogy ez elég sokat számít a csapatoknál, így kérdés, hogy mennyire lesznek jók Paul George-ék - azért nem kellett megszakadniuk előző este, kicsit tartalékolhattak erre a meccsre. A Blazers érdekes, mert nagyon rosszul kezdett a társaság, viszont a Rockets leizmozása után parádés játékkal múlta felül a Lakerst, úgyhogy most pihentebben, ugyanabban a csarnokban szintén bőven lehet esélye. Ehhez azért kelleni fog CJ McCollum meglévő jó formája, Damian Lillard újabb nagy meccse és az sem árt, ha valaki megint fellép melléjük - a Clippers kiegyensúlyozottabb, de Kawhi Leonard továbbra sincs és az említett b2b-et megérezhetik ők is.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus