A Memphist fogadja a GSW, a Sixerst a San Antonio

Nyolc találkozó és több érdekesnek ígérkező párharc - ez vár ránk az NBA hajnali játéknapján.

 

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 1:00

A Milwaukee-t továbbra sem egyszerű helyesen megítélni, a mérlege még mindig kiváló, de a kezdeti remeklés óta nagyjából egy 50%-os csapatról beszélünk, amely visszaesett támadásban és bár vannak szép meccsei, nagy győzelmei, azért bele-belenéz csúnya vereségekbe is. A Detroit egy hosszabb bukószériát zárt le legutóbb azzal, hogy remek játékkal megverte a Bostont, kérdés, hogy ez átszakított-e egy gátat az együttesnél, mindenesetre az tény, hogy azzal a teljesítménnyel most is jó esélyeik lehetnek. Kérdés persze, hogy a matchupok hogyan alakulnak, a Bucks Brook Lopezt rendszeresen kizavarja triplázni, belül pedig Antetokounmpóék birkóznak, de most a Griffin-Drummond páros alaposan feladhatja nekik a leckét - bár tegyük hozzá, hogy idén a Milwaukee otthon egyszer már 23 ponttal megverte a Detroitot. Egyébként Middleton és Brogdon játéka megint erősen kérdéses, nélkülük pedig azért lehetnek gondok Budenholzeréknél, főleg idegenben...

New York Knicks - Phoenix Suns 1:30

Most van az a pillanat, hogy elkezdett pislákolni valami fény a Sunsnál, Igor Kokoskov legénysége zsinórban két meccset nyert, mindkétszer eredményesen védekezett, ráadásul Devin Booker is visszatért - az kérdés, hogy az Arizáért érkező Oubre és Rivers mikor debütálhat, de lassan erre is számíthatunk már. A Knicks back-to-backet játszik, nagyot harcoltak Kanterék a Pacers ellen, de végül kikaptak, így viszont elég fáradtan vethetik bele magukat ebbe a küzdelembe, ahol a tűzerőt, a tehetséget tekintve egyébként sem biztos, hogy előnyben vannak. Meglátjuk, a New York azért érettebb, rutinosabb csapat, otthon játszhat, a Phoenix pedig 1-13-ra áll idegenben, de tény, hogy most valami talán megmozdult a vendégcsapatnál.

Houston Rockets - Utah Jazz 2:00

Zsinórban három győzelem után, bizakodva várhatja ezt a meccset a Rockets, de az egyértelmű, hogy James Harden klasszisa miatt indultak el most felfelé, így nagy kérdés, hogy a regnáló MVP formája kitart-e ezen a találkozón is - ha igen, akkor most is jó esélyeik lehetnek még az elég rövid rotáció ellenére is. A Jazz továbbra sem találja önmagát, az utóbbi négy meccséből hármat elvesztett, legutóbb a Magic ellen alig 89 pontot tudott dobni és rejtély, hogy mi történik velük, de jelenleg senki nem mondaná meg, hogy ez a párharc mennyire színvonalas playoff-csatát hozott az előző szezon végén. Itt azért említsük meg, hogy idén eddig oda-vissza simán nyert a Utah, a Houston 89 és 91 pontot tudott dobni, ez pedig szinte biztos, hogy most is kevés lesz - James Ennis nem bevethető, egyébként elvileg mindenki játszhat, míg a túloldalon csak Raul Neto hiányzik. 

Minnesota Timberwolves - Sacramento Kings 2:00

A Sacramento back-to-back lép pályára azok után, hogy előző este nagyon értékes győzelmet aratott az otthon addig ligaelső Dallas pályáján, most pedig egy hasonlóan nehéz helyszínre látogat, hiszen Minnesota is igazi oroszlánbarlang eddig. Az más kérdés, hogy a Wolves viszont önmagában egyáltalán nem jó, 0-4-gyel zárta idegenbeli túráját, a védekezése megint szétesett, nincs tartás a csapatban és most is csak abban bízhat, hogy majd otthon minden más lesz - nem rossz gondolat, de majd meglátjuk, hogy működik-e. A Sacramento kifejezetten erős vendégcsapat, 9-7-re áll idegenben, sokkal gyorsabban, határozottabban játszik, mint a Minny, jobban járatja a labdát, a Fox-Hield-Bogdanovic periméter-trió parádézik és Dallasban még a Shumpert-Bagley páros hiánya is belefért. Ők most sem fognak játszani, a Wolvesnál viszont elvileg visszatérhet Taj Gibson, akire nagy szükségük lesz - egyszerűen muszáj lenne nyerniük ezt a meccset, de jelen állás szerint a Sacramento jobb csapat.

Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls 2:00

Érdekes meccs, mert kötelező a győzelem az OKC számára, de tíz napja Chicagóban 114-112-re kikapott a gárda a Bullstól, úgyhogy jó lesz vigyáznia, ráadásul Lauri Markkanenék legutóbb bravúrgyőzelmet arattak San Antonióban is, ez is intő jel a Thunder számára. Russell Westbrook dobásainak azért most már meg kellene érkezni, mert így nehezebb dolguk van, meccsek óta nem találja igazán a gyűrűt a korábbi MVP, de a lényeg az, amit legutóbb a Clippers ellen csinált a társaság: újra jól nézett ki a védekezés, most is az lesz a döntő, hogy kellően pörögni fognak-e hátul. A Bulls a Spurs ellen is simán égett egy félidőn keresztül, aztán a másodikban, az érthetetlenül összeeső DeRozanék hibáit kihasználva fordított, erre nem szabad esélyt adniuk Paul George-éknak - Andre Robersont leszámítva mindenki játszhat náluk, a Chicagónál viszont Zach LaVine nem bevethető.

San Antonio Spurs - Philadelphia 76ers 2:30

A Philly back-to-back lép pályára az előző esti clevelandi siker után, méghozzá Jimmy Butlerrel kiegészülve, meglátjuk, hogy San Antonióban mire mennek majd - a Spurs remek formában volt, míg legutóbb egy botrányos második félidővel sikerült kikapnia a Bullstól, de ha visszatalál korábbi önmagához, akkor pihentebben jó esélyei lehetnek. Jó lehet majd a DeRozan-Butler csata, ahogy az is érdekes lehet, hogy Embiiddel mihez kezdenek majd Aldridge-ék, de ők a frissebbek, meccseken keresztül tudtak már jól védekezni, támadásban pedig már ligaszinten is top5-ben van a gárda, ami azért elég komoly fegyvertény. Nehéz jósolni, mindkét fél mellett szólnak érvek, összességében ha levesszük azt a Bulls elleni második félidőt és rövidzárlatnak nyilvánítjuk, akkor inkább a SAS tűnik esélyesebbnek. 

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 4:30

A Toronto elleni blama után kis híján Sacramentóban is megégett a Warriors, de ott végül kiharcolta a győzelmet, most pedig otthon mindenképpen nyernie kellene a süllyedő Memphisszel szemben - Mike Conley-ék az előző öt meccsükből négyet, összességében tizenkettőből nyolcat elvesztettek, otthon a Miami és a Houston ellen sem érték el a 100 dobott pontot, nincsenek jó passzban. Azt tegyük hozzá, hogy a Grizzlies stílusa igazából sosem feküdt a Golden State-nek, de most a kulcsemberek egészségesek a címvédőnél, hazai pályán játszhatnak, itt egyszer idén már 16 ponttal megverték Marc Gasolékat, ez még a Raptors elleni vereségnél is nehezebben lenne most megmagyarázható.

Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers 4:30

A Clippers nagyon mélyen van most, zsinórban három vereségnél tart, bár legutóbb a Thundert már kicsit meg tudta szorítani és a 9-3-as hazai mérleg is jól néz ki, de az egyértelmű, hogy támadásban megakadt a gépezet, az pedig még egyértelműbb, hogy atomjaira hullott a védekezés is: az előző öt meccsből háromszor 120 pont felett kaptak, egyszer 119-et, egyszer pedig 110-et, ez borzasztó adat. Persze a Portland sem most éli legszebb napjait, de a gárda legutóbb megverte a Torontót, ami azért ígéretes teljesítmény, más kérdés, hogy az otthon született, idegenben viszont 5-9-et hoztak eddig CJ McCollumék, ami nem túl épületes mérleg. A dolgukat tovább nehezíti Damian Lillard kisebb sérülése, az irányító nem tudott edzeni, de a tervek szerint pályára lép a találkozón, ha nem is lesz 100%-os állapotban - a Clippersnél Lou Williams hiányzik, egyébként minden fontos láncszemre számíthat Doc Rivers.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus