A Sport 2-n vágna vissza a Celtics a Magicnek

Hét meccset rendeznek ma a tengerentúlon, melynek során tovább szárnyalnának a New York-i csapatok, a Raptors vagy a GSW zakósorozata megszakad, javítana a Nuggets, de Davis nélkül nyerne a Lakers is. Mutatjuk a játéknap NBA-programját.

Orlando Magic – Boston Celtics 21:00 (ÉLŐ – Sport 2)

Nem hittük volna, hogy ez valaha így lesz idén, de az Orlandónál jobb formában csak egy csapat van most, ötmeccses veretlenségi sorozatuknál jobbja jelenleg csak a New York Knicksnek van, teljesen meglepő sikerszériát futnak Bancheróék. Ráadásul a sorsolásuk sem a legegyszerűbb mostanában, az öt egymást követő győzelmüket a Clippers, a Toronto (2x), a Hawks és mai ellenfelük, a Celtics ellen szerzeték. Tovább nehezíti a dolgukat, hogy Jamahl Mosley több fontos játékosa is sérült, Carter Jr., Harris, Isaac, Suggs és Okeke továbbra sem bevethető a hazaiaknál, így azért különösen elismerésre méltó a nagy szériájuk. A Boston továbbra is vezeti a ligát, de már csak fél meccs az előnye a Bucks előtt, hiszen az elmúlt öt találkozójukból csak kettőt tudtak megnyerni, két nappal ezelőtt pedig a szezon eddigi meglepetéseként éppen a Magic ellen maradtak alul. Akárhogyan is alakul a csapatok formája, a meccs esélyese egyértelműen a Boston, ezt a kötelezőt még akkor is illene hozniuk, ha az MVP-esélyes Jayson Tatum személyes okok miatt ezen a találkozón biztosan nem lehet ott. Jó hír viszont, hogy Mazzulla visszakapott egy fontos láncszemet, Robert Williams III térdműtéte után éppen a csapatok előző, egymás ellen meccsén térhetett vissza, stabilizálva ezzel a védekezést a festékben. A feleknek ez lesz az idei harmadik mérkőzése, eddig egyet-egyet nyertek, de hatalmas blama lenne, ha újra alulmaradna a bajnoki reményekkel rendelkező Boston a liga alján helyet foglaló Orlando ellen.

 

Indiana Pacers – New York Knicks 23:00

Ez egy látványos és izgalmas mérkőzés lehet, a Knicks jelenleg a liga legjobb passzban lévő csapata, azok után, hogy öt meccsből csak egyet tudtak behúzni, most az elmúlt hat meccsüket kivétel nélkül megnyerték, remek formában vannak Randle-ék. Legutóbb a Chicagót verték oda-vissza, ezzel a nagy futással most a Knicks már a biztos rájátszást jelentő hatodik helyen áll, de karnyújtásnyira van tőlük az ötödik Sixers is. A legutóbbi tíz mérkőzésből hetet is megnyerő Knicksnek a mai napon is jó esélye van pozitív sorozatának folytatására, a Pacersnél ugyanis most nem jönnek az eredmények, úgy tűnik, hogy lépést tévesztett a társaság. Carlisle együttese az elmúlt időszakban tízből csak három sikert számlál, a remek hónapjaik után most visszacsúsztak 50%-ra és már csak Kelet nyolcadik helyén állnak. Hieldék legutóbb egy remek formában lévő Clevelandtől kaptak ki, mai ellenfelük formáját tekintve pedig ezúttal sem lesz könnyebb dolguk. A New Yorknál Barrett, Randle és Brunson is pazar formában van, valamelyikőjük extrája könnyen eldöntheti a meccset, az Indianában viszont éppen a csapategységen van a hangsúly, Hield és Turner mellé Mathurin és több fiatal kiegészítő is képes fellépni. A hazaiaknál Duarte és Theis, míg a vendégeknél csak Obi Toppin maródi, a kulcsemberek mindegyike egészséges mindkét oldalon. A formák és a realitás jelenleg a Knicks sikerét sejteti, de a Pacerst sem írnánk le, ők is képesek bármikor megvillanni.

 

Detroit Pistons – Brooklyn Nets 00:00

Itt egyértelműen kötelező győzelem előtt áll a Nets, remek formában vannak Duranték, zsinórban öt győzelemnél járnak és hosszabb távon senki sem eredményesebb most náluk, az elmúlt tíz meccsükből kilencet megnyertek. Mondjuk legutóbb megizzadtak, Kyrie Irving utolsó másodperces triplája kellett a győzelemhez a Raptors ellen, most egy négymecces idegenbeli túrát zárnak Detroitban és minden esélyük megvan arra, hogy veretlenük jöjjenek erről haza. A Detroitnak teljesen más ambíciói vannak ebben a szezonban, a Cade Cunninghamet az egész szezonra elvesztő hazaiak minden bizonnyal az eddiginél jobban is elengedik ezt a szezont, náluk rosszabb mérlege csak a Charlotte-nak van jelenleg, legutóbbi győzelmük során egyébként éppen őket tudták megverni hosszabbításban. Az elmúlt öt meccsükből csak egyet megnyerő Pistons legutóbb a Sacramento ellen maradt alul, tízből csak hármat nyertek meg, hazai pályán eddig csak 4-10-zel állnak, ma is szinte az esélytelenek nyugalmával léphetnek pályára. Fontosabb hiányzó Cunninghamen kívül nincs, vele már egyáltalán nem számolhat a szezonban a Pistons, míg a vendégek részéről Patty Mills bajlódik sérüléssel. Kötelező feladat előtt állnak tehát Irvingék, nagy blama lenne, ha nem tudnák folytatni remek sorozatukat.

 

Toronto Raptors – Golden State Warriors 00:00

Ha csak a formákat tekintjük, akkor nem számíthatunk látványos és színvonalas mérkőzésre, viszont ismerve a két csapatot, tudjuk, hogy bármelyikük képes bármire és ebből egy parázs, szoros találkozó is alakulhat. A Raptors a szezonjának talán legmélyebb gödrében van, az elmúlt tíz találkozójukból csak hármat tudtak megnyerni, most pedig négy mérkőzés óta nyeretlenek, az Orlandótól kétszer is kikaptak ez idő alatt, ez különösen fájó, legutóbb pedig Kyrie Irving dudaszós triplája foszlatta szét a torontói győzelmi reményeket. A Warriors sem néz ki jobban, az elmúlt hat alkalomból csak egyszer tudták győztesen elhagyni a pályát, néhány napja pedig kiderült, hogy Steph Curry vállsérülést szenvedett, már az előző találkozót is kihagyta, rá most hetekig nem számíthat Steve Kerr. Ebben az esetben Jordan Poole-nak kell előlépnie, de tovább nehezíti a helyzetet, hogy Wiggins és Iguodala is sérült a GSW-nél. A Raptors Anunoby, Achiuwa és Porter Jr. játékát kell, hogy nélkülözze, míg az éppen Anunoby helyére a kezdőbe kerülő Gary Trent Jr. játéka is kérdéses. Ezúttal valamelyik hosszabb vereségsorozat meg fog szakadni, de jelenleg ez közel egyenlő erők küzdelmének tűnik, sok fog múlni az egyéni extrákon, hogy mire lesz képes a hazaiaknál Siakam és Barnes vagy milyen meccse lesz a Dubsnál például Poole-nak vagy Thompsonnak.

 

Minnesota Timberwolves – Chicago Bulls 01:00

A Minnesota egy ötmeccses idegenbeli túra után érkezik haza Minneapolisba, ennek az első és utolsó mérkőzését tudták megnyerni, a legutóbbi alkalommal az OKC ellen hagyták el győztesen a parkettet, ráadásul ott Towns mellett Russell és Gobert sem tudott pályára lépni, ebből a szempontból meglepő győzelmet arattak. Összességében azonban nincs jó formában Chris Finch csapata, ráadásul Russell és Gobert játéka ma is kérdéses, Towns, Prince és McLaughlin pedig ma is biztosan hiányzik majd a csapatból. A Bulls szintén kevésbé sikeres korszakot él most, zsinórban három vereségből érkeznek, ebből kétszer is csak hosszabbításban maradtak alul a Hawks és a Knicks ellen, majd a New York elleni visszavágón már simán kikapott a csapat. LaVine-ék ezzel már kicsúsztak a playin helyekről is, most hat meccsel vannak 50% alatt, az elmúlt tíz találkozójukból csak hármat nyertek meg. Esélyük most van a javításra, főleg, ha a kezdőjátékosok zömét ma is nélkülözik majd a vendéglátók. Fontos meccs lesz ez mindkét félnek a playin pozíciókért való harc miatt, kérdés, hogy a Bulls milyen lelkiállapotban van három vereség után.

 

Denver Nuggets – Charlotte Hornets 02:00

A nyugati harmadik helyen álló Denver a liga legrosszabb mérlegével rendelkező csapatát fogadja, kötelező győzelem előtt állnak Jokicsék, a vendégek zsinórban hétszer kaptak ki, ennél rosszabb sorozata jelenleg csak a Washingtonnak van, ők kilenc mérkőzés óta képtelenek nyerni. A Hornets a legutóbbi tíz meccséből csak kétszer tudott győzni, hiába tért már vissza Ball és Hayward is, ők is egyértelműen beszálltak a Wembanyamáért zajló tolongásba. A fontosabb játékosok közül Cody Martin és Dennis Smith Jr. sérült, velük ma sem számolhat Steve Clifford. A hazaiak remek formában voltak, most viszont zsinórban három siker után legutóbb a Lakers ellen maradtak alul, ráadásul azt a meccset Anthony Davis sérülés miatt korábban befejezte, ki kellett volna ezt a lehetőséget használnia a Nuggetsnek. Összességében viszont még nincs ok pánikra, Jokicsék másfél meccsel vannak a nyugati éllovas Memphis mögött. A 8-3-as hazai mérleggel hasító csapatnak hoznia kell ezt a kötelezőt még Michael Porter Jr. sérülésével együtt is.

 

Los Angeles Lakers – Washington Wizards 03:30

Itt a liga legrosszabb formájában lévő csapata csap össze a nagyobb célokért küzdő Lakersszel, hozniuk is kellene ezt a meccset a hazaiaknak, ha akarnak valamit ettől a szezontól. A Lakers legutóbb egy gyengébb sorozatot tudott megszakítani a Denver elleni győzelemmel, különösen értékelendő volt, hogy a második félidőt legjobbjuk, Anthony Davis nélkül kellett lejátszaniuk, de többen is előléptek a padról, elsősorban Thomas Bryant játéka volt remek. Davis elvileg megúszta komolyabb sérülés nélkül, de ezt a meccset mindenképpen ki fogja hagyni - legutóbb, mikor a Washingtonnal találkoztak, mindenféle gond nélkül győztek, AD pedig kis híján karriercsúcsot döntött 55 ponttal. Magasakkal egyébként nem fog bővelkedni Ham, Davis mellett Wenyen Gabriel és Toscano-Anderson is sérült. A vendégek zsinórban kilenc vereség után lépnek pályára, kicsit érthetetlen módon omlott össze Wes Unseld Jr. csapata az elmúlt hetekben, az elmúlt alkalommal szintén Los Angelesben játszottak, a Clipperstől kaptak ki, így már Kelet tizenkettedik helyére csúsztak vissza. Bradley Beal hiánya nagyon is meglátszik a csapaton, a Wizards sztárja ma sem lehet ott a parketten, de Hachimura és Delon Wright sem lesz bevethető. Érdekes faktor lehet, hogy a magasakban most szűkölködő Lakers mit tud kezdeni a remek teljesítményekre is képes Porzingisszel és Kuzmával, ez egy olyan eleme lehet a játéknak, ahol lehet keresnivalója a Wizardsnak. Davis hiánya sokat fog jelenteni, de ha például Schröder, Westbrook, Reaves és különösképpen Thomas Bryant képes lesz ismét jó teljesítményt nyújtani, az esélyek a hazaiak mellett szólnak.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus