A Spurst fogadja a Philly, Indianába látogat a Raptors

Salt Lake Cityben meccsel a Denver - pályán a Rockets, a Celtics és a Nets is - mutatjuk a következő NBA-játéknap felvezetőjét.

 

Indiana Pacers - Toronto Raptors 1:00

Természetesen ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen két keleti sztárcsapat találkozik majd egymással. A Raptors back-to-backet játszik és nélkülözni fogja Kawhi Leonardot, de ez utóbbi nem biztos, hogy akkora faktor, eddig szinte tökéletesen megoldják a meccseiket nélküle is, bár a Pacers védekezésével szemben lehet, hogy döcögni fog a csapatjáték, olyankor pedig jól jönne a szupersztár egyéni teljesítménye. Az Indiana a Sixers elleni vereség óta könnyedén hozott két hazai kötelezőt, a sérülésekkel nincs gondja és a védekezése valóban szenzációs, viszont most nekik sincs olyan szintű vezérük, mint a tavalyi Oladipo - ha nem javul fel a hátvéd, akkor támadásban náluk is hiányozhat az igazi extra egyéniség. Meglátjuk, a hazai pálya és a pihentség a Pacers mellett szól, de a Raptors villant már nagyokat rangadókon back-to-back második felén is, illetve otthon azért kettőből kétszer megverte idén az Indianát. 

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 1:30

Természetesen kötelező mérkőzés ez a Boston számára, Kyrie Irving remek formájával ismét robog előre a Stevens-legénység, az előző négy mérkőzését megnyerte és otthon különösen magabiztos - mindez a liga legrosszabb csapata ellen elég alacsony szorzót jelent. A Cavs legutóbb a Bulls ellen is nagyon gyenge volt és bár akkor némi pályán kívüli zavar (egy hóvihar) is nehezítette a társaság dolgát, ez nem növeli a mostani esélyeit - a sérülésekkel sem állnak jól Sextonék, a játékuk pedig természetesen nem nagyon mérhető a Bostonéhoz. A hazaiaknál a hírek szerint Al Horford nem játszik, mert pihentetik, de ettől függetlenül óriási blama lenne, ha nem hoznák a győzelmet. 

Brooklyn Nets - Orlando Magic 1:30

A bombaformában lévő Brooklynt esélyesnek kell kezelnünk ezen a mérkőzésen is, D'Angelo Russell parádéja mellett az egész csapat duzzad az önbizalomtól, nagy hátrányokból is könnyedén áll fel, szinte minden meccsükön van nagy futásuk, remekül dobnak és sorra nyerik a találkozóikat - az elmúlt bő húsz találkozó során a liga legszűkebb elitjébe tartoznak. A Magic ennyire nem jó, de azt elmondták Vucsevicsék, hogy a playoff-reményeikhez nyerniük kellene Brooklynban is azok után, hogy legutóbb legyűrték az Atlantát, mert most már nincs túl sok hibázási lehetőségük még ezen a Keleten sem. Ezzel együtt azért ők az underdogok még akkor is, ha alig öt napja csak két ponttal kaptak ki a Netstől hazai pályán - idegenben más a helyzet és a Brooklyn azóta ízekre szedte a Sacramentót is. A vendégeknél Aaron Gordon háta továbbra sem az igazi, kérdéses a játéka, a hazaiaknál pedig a szokásos sérültek vannak, Allen Crabbe továbbra sem léphet pályára.

Miami Heat - Los Angeles Clippers 1:30

A Clippers idegenbeli back-to-backet vív, méghozzá úgy, hogy előző este botrányosan gyengén dobott, pedig egy találkozóval korábban remek játékkal aratott nagyon fontos győzelmet. A Miami sincs jó formában, 1-3-mal zárta idegenbeli túráját, most otthon javíthat, de csak akkor, ha támadásban össze tudja magát szedni, mert ezzel mostanában komoly problémái voltak a vereségeinél. Az alap persze az lehet, ha a floridaiak fizikális védekezése felőrli a Danilo Gallinarit nélkülöző, fáradtabb és előző este fájó vereséget szenvedő Clipperst, de ez csak akkor hozhat győzelmet, ha közben elöl is megcsinálják, amit meg kell. Whiteside-éknál csak a hosszabb ideje sérült Goran Dragic nem bevethető, a többiek elvileg játszhatnak és építhetnek arra, hogy idén egyszer már idegenben is megverték 23 ponttal a Los Angelest. 

New York Knicks - Houston Rockets 1:30

Ez természetesen kötelező meccs a Rockets számára és nagyon kellene is a siker a vendégeknek, mert egyrészt borzasztó szoros Nyugat, másrészt pedig az elmúlt tíz mérkőzésükből csak ötöt nyertek meg, úgyhogy Harden nagy szériája ellenére az eredmények nem igazán jönnek - legutóbb már elég nagy pofont kaptak a Sixerstől, úgyhogy mindenképpen javulniuk kell. Eric Gordon egy jó meccs után hozott egy nagyon gyengét, tőle mindenképpen többet várnának, Kenneth Faried debütálása sem hozott nagy változást, de akárhogy is, New Yorkban (és nem Brooklynban...) idén (is) nyernie kell egy komoly csapatnak. A hazaiaknál egyébként Luke Kornet megsérült és valószínűleg Enes Kanter lesz a kezdő ismét, mindenesetre egyrészt zsinórban hat vereségnél járnak, másrészt közel két hónapja nyertek utoljára ebben a csarnokban, az MSG sem jelent nekik túl sok pluszt.

Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 2:00

Folytatja komoly szériáját a Philadelphia, amely legutóbb Jimmy Butler nélkül szedte szét a Houstont, úgyhogy bár előtte kikapott az OKC-től, de azt azért jelezte, hogy van még benne tartalék. Corey Brewer remekül debütált, viszont most már nemcsak Butler, de Ben Simmons játéka is kérdéses náluk, nem túlzás azt állítani, hogy az ő egészségükön elmehet ez a meccs a csapat számára - ha mindketten játszanak, akkor jó esélyeik vannak, ha egyikük sem, úgy azért nagyon más a helyzet. A San Antonio két szoros idegenbeli siker után legutóbb otthon kapott ki az addig mélyrepülésben lévő Clipperstől, ez nem túl biztató és vendégként azért a dallasi, illetve minnesotai győzelmek ellenére csak 9-14-re áll a gárda, az sem igazán az. Otthon idén egyszer már "agyonverték" a Phillyt, de most más a helyzet, DeRozan továbbra sincs jó formában és támadásban nincs bennük annyi tűzerő jelenleg, mint a 100%-os Sixersben - a kérdés persze az, hogy lesz-e 100%-os a Sixers, illetve hogy Aldridge-ék kifognak-e egy olyan dobóformát, mint például nemrég az OKC ellen...

Chicago Bulls - Atlanta Hawks 2:00

Alapvetően a Hawks azért jobb csapat ebben a szezonban, a jobb mérleg mellett az utóbbi hetekben mutatott játéka főleg egyértelművé teszi ezt, de legutóbb éppen viszonylag simán kikapott a Magictől, míg a Bulls éppen két napja törte meg tízmeccses vereségsorozatát - meglátjuk, hogy ki milyen állapotban érkezik meg a mérkőzésre. A hazai pálya számíthat a Chicagónál, illetve inkább az, hogy az Atlanta gyengébb idegenben, de elég nehéz tippelni erre a találkozóra: a Markkanen-Dunn-LaVine trióban bármikor benne lehet egy nagyobb meccs, míg a Hawksnál Kevin Huerter nem 100%-os, az ő játéka kérdéses ezen az estén. 

Memphis Grizzlies - Charlotte Hornets 2:00

A Memphisnél úgy fest, hogy elengedték a szezont és hajlandók szétrobbantani a csapatot, a kérdés az, hogy ez mentálisan milyen hatással lesz a játékosokra - akár a kiegészítőkre, akár a Conley-Gasol párosra. A Hornets három győzelem után legutóbb megint nagyon gyenge volt Indianában, kérdés, hogy az csak egy kisiklás volt-e, vagy az azt megelőző három meccs volt "véletlen", mindenesetre Kemba Walkerék a playoffért hajtanak, szóval a szétesett Memphist idegenben is meg kellene verniük. A hazaiak zsinórban hat vereség után vannak egyébként és a kialakult helyzetben egyáltalán nem biztos, hogy a nem 100%-os Gasol és Conley pályára lép, de persze az is elképzelhető, hogy a hírek után "méregből" nagyon felszívják magukat és megverik az egyébként semmi különöset nem mutató Charlotte-ot. 

New Orleans Pelicans - Detroit Pistons 2:00

Mindkét csapat hiányolja kezdő centerét, meghatározó játékosát, a hazaiak ugyanis Anthony Davis, a vendégek pedig Andre Drummond nélkül kénytelenek küzdeni - pontosabban Drummond játéka elképzelhető, New Orleansban vizsgálják meg megint, hogy mi újság az agyrázkódásával. A Detroitnak nagy szüksége lenne rá, mert egyébként borzalmasan gyengék még úgy is, hogy Blake Griffin remekel, az erőcsatár annyira egyedül van támadásban, hogy azzal nagyon nehéz nyerni, ráadásul Drummond nélkül természetesen a lepattanózásukkal is vannak gondok. A Pelicans oldalán legutóbb Jahlil Okafor kiválóan pótolta Davist, a többiek is kicsit többet vállaltak, de volt egy igazi, ponterős, dupla-duplát hozó ötös centerük, ha most is hasonlóra lenne képes, akkor jó esélyeik lennének. Meglátjuk, otthon ez a meccs most iszonyatosan kellene a New Orleansnak a nehéz túra után ahhoz, hogy közelebb kerüljenek a playoffhoz, de a Detroit is hasonló célokért küzd Keleten.

Utah Jazz - Denver Nuggets 4.30

Ez kiváló színvonalú rangadónak ígérkezik, hiszen két jó formában lévő nyugati csapat találkozik majd egymással. A Nuggets három teljes napot pihenhetett és készülhetett erre a találkozóra, meglátjuk, hogy ennek mi lesz az eredménye, mert idegenben azért bőven gyengébb a gárda, mint otthon, eddig csak 11-10-et hozott vendégként és bár hazai pályán egyszer 15 ponttal megverte már a Jazzt, ez most eléggé más meccsnek tűnik. A Utah legutóbb otthon elvesztett egy ki-ki meccset a Portlanddel szemben, most mindenképpen javítani szeretne, a vereség előtt kifejezetten jó formában volt és most már Ricky Rubiót is visszakapta - elsőre nem volt még az igazi, de most már valószínűleg kevésbé lesz rozsdás. Mindkét fél számára fontos ez a mérkőzés, mindkét csapat képes remekül védekezni, a Gobert-Jokics párharc ötös poszton pedig nemcsak eldöntheti a küzdelmet, hanem igazi csemegének ígérkezik.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus