A Suns állítaná meg a Phillyt, Minnesotában meccsel a Bucks

Memphisben javíthat a Houston, a Pelicanst fogadja a Brooklyn, a Golden State-hez látogat a Portland - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a hajnali mérkőzések előtt. 

 

Washington Wizards - Detroit Pistons 01:00

A sérülésekkel sújtott Detroit legutóbb nagy győzelmet aratott a Brooklyn ellen és most is hasonló teljesítményre lesz szüksége, ha nyerni akar, hiszen a Griffin-Jackson-Rose trió továbbra sem játszhat, úgyhogy megint Andre Drummond emberfeletti teljesítményére és a kiegészítők eről felüli játékára alapozhatnak. A Wizards egyelőre 1-4-gyel áll, több biztató meccs után a Wolves ellen rendkívül gyengén játszott a gárda, nagy kérdés, hogy összeszedik-e magukat erre az estére, mert az a teljesítmény a "sebzett", de egységes, letisztult Pistons ellen is nagyon kevés lesz. Persze jelen helyzetben a Detroittól sem lehet elvárás a győzelem és ha Bradley Bealék otthon kicsit keményebben tudnak védekezni, Drummondot pedig esetleg faultgondokba zavarják, akkor lehet keresnivalójuk, nekik új sérültjük nincs. 

Brooklyn Nets - New Orleans Pelicans 01:30

Egyik csapat sem kezdett jól, a Brooklynnal kapcsolatban a detroiti vereség mutatta meg ismét, hogy valami nagyon nincs rendben, a Pels pedig eddig 1-5-re áll, egy szép győzelem után legutóbb megint elég gyenge volt a társaság. Mindkét gárda puhán védekezik és sok pontot kap, amit a másik oldalon igyekszik ellensúlyozni, úgyhogy a kérdés most is az lesz, hogy melyik fél tud egy kicsit keményebb lenni hátul és melyik fog ki esetleg különösen jó dobóformát. Mindkettejüknek nagy szükség lenne a győzelemre, de talán a Netsnél nagyobb a nyomás, hiszen komoly terveik vannak a tavalyi szezon és a nyári változások után, otthon játszhatnak, elvileg sem a 2-4-es mérleget, sem egy esetleges mostani vereséget nem indokol semmi - a New Orleans más helyzetben van, ott most annak örülhetnek, hogy Brandon Ingram sérülése mégsem komoly és pályára léphet már ezen a meccsen is.

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 02:00

A Rockets helyzete egyre égetőbb, a Miamiban elszenvedett történelmien nagy vereség másnapján, a back-to-back második felén kutyakötelessége javítani és nyerni a csapatnak. James Hardenék botrányosan kezdték ezt a szezont és bár az eredményeik 3-1-ig rendben voltak, azóta kétszer kikaptak, a játékuk csak romlott és most már nincs mire várni, el kell gondolkodniuk a helyzeten. A Memphis még otthon, pihentebben is verhető ellenfél, Ja Morant ugyan újonc létére jól játszik és a Grizzlies szinte minden meccsén vezet a nagyszünetben, de 48 percre egyelőre nem alkalmas a társaság, egy bajnoki címre törő együttesnek ebben a helyzetben ezt a feladatot meg kell oldania. A hazaiaknál egyébként Jaren Jackson Jr. és Grayson Allen játéka is valószínűtlen, míg a Houstonnál a hírek szerint Russell Westbrook pihenőt kap.

Minnesota Timberwolves - Milwaukee Bucks 02:00

A Minnesota remekül kezdett és bár a Sixers ellen simán kikapott, de legutóbb Karl-Anthony Towns nélkül, gyönyörű csapatjátékkal győzött Washingtonban, úgyhogy bár a centerre még most sem számíthat, arra a teljesítményre építhet a Milwaukee-val szemben is. A Bucks nagyon hullámzó, a mély keret ellenére óriási hullámvölgyei vannak meccseken belül, a 15-20 pont náluk eddig semmi sem jelent egyik irányban sem, de az látszik, hogy bárki képes előlépni, legutóbb Giannis Antetokounmpo is előkapta az MVP-formáját és az is fix, hogy jóval magasabban van a maximumuk, mint a Towns nélküli Wolvesnak. Mindent összegezve nem lehet kérdés, hogy a vendégek a favoritok még akkor is, ha Wesley Matthews megsérült és nem biztos, hogy játszik - nagyon nagy teljesítmény kéne a hazaiaktól, vagy újabb méretes leolvadás a vendégektől ahhoz, hogy itt Minny-győzelem szülessen, de az eddigiek alapján bármelyikre lehet reális esély. 

Phoenix Suns - Philadelphia 76ers 03:00

Az eddigiek alapján ez bizony komoly rangadó lesz annak ellenére, hogy mindkét csapat nélkülözi kezdő centerét, hiszen Deandre Ayton és Joel Embiid is eltiltását tölti, egyikük sem játszhat. A vendégek legutóbb Portlandben nyertek komolyabb hátrányból fordítva egy dudaszós triplával és azt már bizonyították, hogy Al Horforddal van megoldásuk Embiid hiányára, márpedig ez a tavalyi szezonban nem volt rájuk jellemző, főleg nem idegenben, tehát nem véletlen, hogy egyelőre ők alkotják a liga egyetlen veretlen csapatát - közben a Suns kissé érthetetlenül jó eddig, két egypontos vereség mellett négyet nyertek Ricky Rubióék, nagyon kiegyensúlyozottan játszanak. Hogy ki fog érvényesülni ezen a meccsen, az megtippelhetetlen, a színvonal viszont garantált - a hazai pálya a Suns mellett szól, a rutin viszont a Phillyt segíti. 

Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 04:30

Itt nincs nagyon miről beszélni, Steve Kerr ugyan büszke volt csapatára legutóbb, de ez a Warriors ebben a formában nem NBA-szint, míg a Portland egy jól játszó élcsapat, úgyhogy a vendégeknek a sérüléseik ellenére is abszolút kötelező most a győzelem. A dolgukat segíti, hogy elvileg Hassan Whiteside és Rodney Hood is pályára léphet, rájuk számíthatnak és csak Zach Collins fog hiányozni, míg a GSW oldalán D'Angelo Russell visszatérésére van esély a "cserecsapatba" - akár játszik, akár nem, nincs egy súlycsoportban a két alakulat.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus