A Thunderhez látogat a Heat, folytatná a sorozatát a Grizzlies

Otthon meccsel a Toronto, a Philadelphia, az Indiana és a Dallas is.

 

Toronto Raptors - Washington Wizards 01:00

A Raptors legutóbb régóta nem látott remek játékot produkált és nagyon értékes győzelmet aratott Oklahoma Cityben, a lassan kiegészülő keret bizonyította, hogy mennyire erős - most otthon abszolút kötelező is nyernie Nick Nurse csapatának. A Wizards mágiája múlóban van, néhány komoly bravúrgyőzelem után most már azért jönnek a papírforma-vereségek és idegenben még a jó időszak alatt is sokkal gyengébben szerepeltek a fővárosiak, úgyhogy sok jóra most sem számíthatnak. Bradley Beal ugyan már játszik, de továbbra is mindene fáj, a keret pedig még mindig nem teljes, de ha az is lenne, akkor is a Toronto lenne az esélyes - ráadásul a hazaiaknál Fred VanVleet visszatérése sem zárható ki, hivatalosan kérdéses a játéka, Nurse pedig azt mondta róla, hogy "ezen a hétvégén" tér vissza.

Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves 01:00

A felek két napja találkoztak Minnesotában, ott öt ponttal nyerni tudott a Pacers, úgyhogy hazai pályán most is esélyesebbnek számít - a visszatérő Brogdon és a nagy formában lévő Sabonis legutóbb is hozta nekik a győzelmet, most is miattuk billenhet feléjük a mérleg nyelve. Leírni persze azért nem lehet a Wolvest, de sorozatban három vereség után, Karl-Anthony Towns nélkül azért túlértékelni sem - a center játéka továbbra is kérdéses, de arról nem szólnak a hírek, hogy javulna a térde, úgyhogy minden bizonnyal most sem számíthatnak rá. Nem elveszettek a vendégek, de a Pacers jobb formában van és hazai pályán 16-5-öt hozott eddig, nagy pluszt tesz hozzá ez a csarnok, úgyhogy meglepetés lenne, ha vissza tudna vágni a Minny.

Philadelphia 76ers - Chicago Bulls 01:00

Újabb kötelező meccs a Sixers számára, a szörnyű idegenbeli teljesítmény mellett otthon nem nagyon szabad hibáznia a csapatnak, ha meccsben akar maradni a keleti élmezőnyben, úgyhogy a jelenleg a konferencia kilencedik helyén álló Chicago ellen is muszáj lenne nyernie. A vendégek viszont nincsenek rossz formában, az előző három meccsükből kettőt megnyertek és jó csapatok ellen sem voltak esélytelenek, de ettől függetlenül ezt a szintet még Joel Embiid nélkül is meg kell ugrania saját csarnokában a Phillynek. Ben Simmonsék legutóbb a Brooklynt azért megverték, otthon 19-2-re állnak eddig és Embiiden kívül elvileg nincs sérültjük, míg a Chicagónál Porter és Gafford biztosan nem játszik, Hutchison pályára lépése kérdéses, de bár több kisebb sérüléssel is bajlódnak, a többiek elvileg vállalják a meccset.

Oklahoma City Thunder - Miami Heat 02:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen egy továbbra is jónak számító nyugati középcsapat fogadja a keleti második helyezettet úgy, hogy a sérülések elvileg nem nagyon szólnak bele a dologba - a Heatnél Herro játéka nem biztos, de elutazott a csapattal, más új sérült pedig egyik oldalon sincs. Az OKC kicsit azért lassult az utóbbi meccsein, az elmúlt egy hétben 1-2 a mérlege, míg a Miami idegenben nem az igazi, az előző öt, vendégként lejátszott meccséből négyet is elbukott Erik Spoelstra csapata. Meglátjuk, hogy mire mennek egymással, a hazaiaknál Paul, Schröder és Gilgeous-Alexander is remek szezont fut, a vendégeknél pedig többen is felülteljesítenek amellett, hogy Jimmy Butlerre mindig lehet számítani - a két csapat Paul miatt tárgyalt is egymással korábban, de aztán megszakadt ez a szál, ez is további érdekességet szolgáltathat. Két jó csapatról beszélünk, de jelenleg egyikük sincs kirobbanó formában - ugyanakkor mindkettőnek nagyon kellene a győzelem.

Memphis Grizzlies - Cleveland Cavaliers 02:00

Itt most egyértelműek az erőviszonyok, a Memphis teljesen váratlanul a liga egyik legforróbb csapata lett, zsinórban hat mérkőzést nyert meg, legutóbb a Houstont is rendesen elpáholta, úgyhogy a Cavs ellen, otthon kötelező az újabb győzelem - kérdés persze, hogy ez a fiatal keret hogyan reagál az ilyen jellegű teherre, ami azért nem nagyon volt eddig jellemző. A Cleveland egy nehéz idegenbeli túrát teljesít, amit némileg meglepő módon két győzelemmel kezdett, de aztán a Lakerstől és a Clipperstől is nagyon simán kikapott, most pedig a kirándulás ötödik állomásán már kellően fáradt lehet - az pedig nagyon jó kérdés, hogy a sikerszéria során 120 pont felett átlagoló Grizzliesre milyen válaszuk lesz Sextonéknak. A hazaiaknál egyébként Jae Crowder játéka kérdéses, míg a vendégeknél Kevin Porter Jr. az, aki továbbra sem bevethető.

San Antonio Spurs - Atlanta Hawks 02:30

Az Atlanta legutóbb éppen jó játékkal nyert, de ez eddig nagyon-nagyon elvétve fordult csak elő a csapatnál, úgyhogy egy jó meccs után még ne magasztaljuk fel őket - az viszont egyértelmű, hogy teljes kerettel nem ott van a helyük, ahol a táblázaton jelenleg tartózkodnak. A Spurs is nagyon hullámzó, legutóbb éppen gyengén dobott kintről, úgyhogy kikapott Miamiban, de tudott nyerni előtte Torontóban, Bostonban, vagy a Milwaukee ellen is, úgyhogy jobb napjain bármire képes, kérdés, hogy ez most milyen nap lesz Aldridge-ék számára. Egy dolog állandó náluk, DeMar DeRozan parádés formája, vele nem nagyon lehet mit kezdeni mostanában, a többi azon múlik, hogy a társak hogyan tripláznak - a Hawks azért akkor sem a jó védekezésével tűnik ki, amikor jól játszik, úgyhogy lehet ebből egy igazán látványos, pontzáporos meccs is. A vendégeknél a visszatérő Jeff Teague most még nem léphet pályára, rajta kívül pedig Alex Len sem játszhat ezúttal.

Dallas Mavericks - Portland Trail Blazers 03:30

A gyengébb időszaka után kiegyenesedni látszik a Dallas, Luka Doncicék sorozatban három meccset nyertek meg, ebből kettőt idegenben, ráadásul nagyon közel van már Kristaps Porzingis visszatérése is - legutóbb már úgy volt, hogy játszik, de aztán a bemelegítésnél fájdalmat érzett, úgyhogy ez elmaradt, most viszont elvileg újra megpróbálkoznak vele. Ugyanakkor a Blazers sem rossz, az előző két meccsét megnyerte, legutóbb Houstonban tudott győzni, ami azért elég nagy szó és ha a négy sarokpontjuk (Lillard, McCollum, Whiteside és Anthony) egyszerre játszik jól, akkor azért nem egyszerű megverni őket - ez legutóbb megvolt, kérdés, hogy most is meglesz-e. Jobb csapat a Mavs, amely Porzingis nélkül is összeszedte magát, úgyhogy a magasember játékától függetlenül is a texasiaknak áll a zászló otthon, de ha jó napot fog ki a Portland, akkor bármi elképzelhető, Lillardékban is bármikor benne lehet egy nagy meccs.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus