Az életben maradásért lép pályára a Sixers és a Raptors is

A Phillynek otthon, a Torontónak idegenben kell megmentenie a párharcot 0-2-ről - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a mérkőzések előtt. 

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 23:00

Van min javítania a Phillynek, a gárda az előző két idegenbeli meccsét elvesztette, méghozzá különböző problémák miatt, amelyeket meg kell oldania - elsősorban Ben Simmons játékának kell feljavulnia, ha ő szabdabban tud alkotni, akkor rögtön gördülékenyebb lehet a Sixers. A Bostonnak igazából mindent úgy kell csinálnia, mint eddig, a kérdés, hogy ez sikerül-e, főleg ami a kinti dobóformát illeti, ha gyengébben tripláznak Smarték, akkor azért bajban lehetnek majd. Az biztos, hogy borzasztó fontos a hazai pálya, mert a Celtics eddig hatból hatot nyert otthon a playoffban, idegenben viszont háromból semmit, de a Philadelphia is biztosan más energiával fog játszani saját közönsége előtt, mint a TD Gardenben. A sérültek rendben vannak, Jaylen Brown is játszott már legutóbb, ez nem lesz faktor, a tét viszont már óriási a hazaiak számára: ha nem tudnak nyerni, gyakorlatilag eldől a küzdelem és a szezon érdemi része véget ér számukra. Építhetnek arra persze, hogy legutóbb is vezettek már 20+ ponttal idegenben, de az egyértelmű hibáikat ki kell javítaniuk ahhoz, hogy a nagy szívvel játszó Celticset meg tudják verni. 

A párharc állása: 2-0 a Celtics javára. 

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 02:30

Itt egyértelműbb a helyzet, mint a másik keleti párharcban, a Cleveland ugyanis idegenben jutott 2-0-s előnyhöz és a Torontóban látottak alapján nagyobb esély van a söprésre, mint arra, hogy egállal mennek vissza a felek Kanadába. Persze egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni a Cavs támadójátékát, de ha Kevin Love ugyanolyan agresszivitással fog dolgozni, mint legutóbb, akkor az szinte megoldhatatlan matchup-problémákat jelent a Raptors számára, főleg úgy, hogy Serge Ibaka vállalhatatlan formában van. LeBron James egy szinttel egyébként is a teljes NBA felett áll ebben a playoffban, a Toronto ellen szóló statisztikákról írtunk már a tegnapi Playoff-percekben és őszintén szólva nem nagyon látni, hogy mihez tud nyúlni Dwane Casey - főleg, hogy idegenben egyébként is jóval gyengébb a gárda, mint otthon. Ha viszont nem tud szépíteni hajnalban, akkor minden bizonnyal elbúcsúzhat a szezontól. 

A párharc állása: 2-0 a Cavaliers javára. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus