Az életéért küzd a Thunder és a Pacers, folytatódik a Magic-Raptors

0-2-ről próbál felállni az Oklahoma City és az Indiana, míg az Orlando próbálja megőrizni az első meccsen megszerzett pályaelőnyét - mutatjuk, hogy mit kell tudni a hajnali mérkőzések előtt.

 

Orlando Magic - Toronto Raptors 1:00

Az első meccsen remekül védekezve, DJ Augustin extra teljesítményével elvette a pályaelőnyt a Magic, de a második találkozón Kawhi Leonard parádéjával és a feljavuló Kyle Lowryval gyakorlatilag simán egyenlített a Toronto, úgyhogy kíváncsian várhatjuk, hogy mi történik most. A papírforma természetesen a Raptors mellett szól még idegenben is, tartalék még náluk is maradt, igaz, talán nem annyi, mint a Nik Vucsevicstől eddig nagyjából semmit sem kapó Orlandónál, amely a második találkozón egyáltalán nem tudta érvényesíteni az akaratát. Azt tegyük hozá, hogy védekezésben azért félig-meddig rendben voltak Gordonék, de Leonarddal egyszerűen nem tudtak mit kezdeni és ha a Raps vezére most is hasonlóan játszik, akkor ezúttal sem lehet sok keresnivalójuk. Orlandóban azért nyilván más hangulat lesz, de elengedhetetlen, hogy Vucsevics "kiszabadítsa magát" Marc Gasol szorításából és legalább megközelítse az alapszakaszban megszokott teljesítményét, mert olyan szinten ő a csapata legjobbja, hogy tőle egyszerűen nem férhet bele ez a szint. 

A párharc állása: 1-1.

Indiana Pacers - Boston Celtics 2:30

Itt érdekes mérkőzésre számíthatunk, mert ugyan 2-0-ra vezet a Boston, de maradéktalanul azért Brad Stevens sem lehet elégedett a látottakkal, hiszen az első meccsen dobott 84 pont után legutóbb egy óriási rohammal menekültek meg a negyedik negyedben, egyelőre ők sem az igaziak. A nagy kérdés az, hogy az Indiana össze tud-e rakni egy egész meccset azon a szinten, mint amit időszakokra látunk tőlük, mert eddig mindkét találkozón volt egy-egy nagyon hosszú kosárcsendjük, amely gyakorlatilag elvette tőlük a győzelmet - most otthon muszáj végigvinniük a jó játékukat, mert ha nem sikerül, akkor 0-3-nál tulajdonképpen véget is ér a párharc. Döntő lehet, hogy hazai környezetben feljavulnak-e a kiegészítők, illetve azok a játékosok, akik eddig a vezérszerepet nem tudták megoldani, de azt azért ne feledjük, hogy egy szoros playoff-meccs eldöntésére nem sokan választanák Darren Collisont vagy Bojan Bogdanovicot, márpedig még mindig ők most a legjobb opciók Nate McMillan kezében. Bennük lehet a győzelem, ha most nem kerülnek olyan mély hullámvölgybe, főleg hogy idegenben a Celtics azért az alapszakaszban is jobban akadozott, de a tehetség továbbra is Kyrie Irvingék mellett szól. 

A párharc állása: 2-0 a Celtics javára. 

Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 3:30

Itt pedig a Thunderen van komoly nyomás, egyszerűen muszáj megnyernie ezt a hazai mérkőzést, mert ha nem sikerül, akkor 0-3-ról szintén esélytelen lesz a folytatásban. Ehhez mindenképpen a triplázáson kell jelentőset javítania a társaságnak, amíg meccsenként ötször találnak be kintről 20% alatti hatékonysággal, addig nem lehet sok reményük, kellene nekik most már egy olyan meccs, amikor Russell Westbrook és Paul George egyszerre játszik jól, illetve amikor a kiegészítők be tudják verni a kiosztásokat - ebben egyébként nem túl jók, de azért az eddigieknél mindenképpen több van bennük és ez pont az a faktor, amelyen a hazai pálya elég sokat dobhat. A Portlandnél nincs semmi látnivaló, ugyanolyan energiával és elszántsággal kell játszaniuk, mint eddig, de rajtuk most egyáltalán nincs teher, meglátjuk, hogy az ő triplájuk marad-e olyan remek, mint otthon, illetve hogy Enes Kanter a legutóbbi (viszonylagos) gyengébb teljesítmény után most ismét felveszi-e a kesztyűt Steven Adamsszel. 

A párharc állása: 2-0 a Trail Blazers javára.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus