Bostonba látogat a Miami, Utah-ba a Lakers, Detroitba a Bucks

Tíz találkozó szerepel a hajnali NBA-programban, nézzük, hogy mit érdemes tudni előttük.

 

Charlotte Hornets - Golden State Warriors 01:00

Nem ez ígérkezik a játéknap legérdekesebb meccsének, egyik fél sem nevezhető meggyőzőnek eddig, habár az egészségi állapot és a hazai pálya természetesen a Charlotte mellett szól és az továbbra is igaz, hogy a GSW elleni hazai meccsek idén mindenki számára kötelezőek (egyelőre). A Warriors képes egyszer-egyszer meglepetést okozni, ha kap rá esélyt, meglátjuk, hogy a Hornets mennyire lesz könyörtelen - idegenben egyszer már megverte Jordan Poole-ékat 93-87-re, most is valami hasonló mérkőzésre lehet a legnagyobb esély.

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 01:00

A Pistons remek formában van, két kiütéses győzelemből érkezik, viszont back-to-backet játszik, igaz, Dwane Casey ezt próbálta tompítani azzal, hogy nagyon limitálta a játékperceket előző este. Meglátjuk, hogy ez mennyit ért, a Milwaukee jelenleg a liga legjobb és legjobb formában lévő csapata, zsinórban 12 győzelemből, pihentebben érkezhet meg, ráadásul Khris Middleton már visszakerült a kezdőbe, Brook Lopez pedig a hírek szerint visszatérhet, most már vele is számolhat Mike Budenholzer. Az erőviszonyok egyértelműek, a hazai pálya segítheti azért a Detroitot, de előzetesen ez a meccs a Bucks teljesítményén múlhat, ha hozzák, amire képesek, akkor nem lehet kérdés a vendéggyőzelem.

Orlando Magic - Phoenix Suns 01:00

A Magic back-to-backet játszik egy fontos washingtoni győzelem másnapján, a gárda Nik Vucsevics nélkül is 127 pontot dobott a fővárosban, nagy kérdés, hogy most fáradtabban képesek-e hasonlóan erős támadójátékra. A Suns azért valamivel jobban védekezik, mint a Wizards, pihentebb is és legutóbb megtörte negatív szériáját, győzni tudott Charlotte-ban, úgyhogy talán-talán sikerült összeszednie magát és elindulhat felfelé. Pihentebben most is nagyon kéne nekik ez a győzelem, de Aron Baynes megint nem játszhat, Ricky Rubio továbbra sem 100%-os és kérdéses, hogy most pályára léphet-e, úgyhogy gondjaik azért vannak - a Magicnél továbbra is a Vucsevics-Aminu páros hiányzik, náluk az a fő kérdés, hogy mennyit vett ki belőlük az előző mérkőzés.

Boston Celtics - Miami Heat 01:30

Ez alapvetően rangadó lesz, de a Heat előző este behúzott bravúrgyőzelme alighanem kellően leamortizálta a vendégcsapatot - Torontóban nyerni óriási dolog, de nagyot kellett érte küzdeni, ráadásul hosszabbítást kellett játszani, úgyhogy meglehetősen fáradtan érkezhetnek meg Bostonba. A rangadó így könnyen válhat egyoldalú mérkőzéssé, a pihentebb, otthon egyelőre veretlen Celtics mindenképpen esélyesebbnek tűnik annak ellenére, hogy Marcus Smart játéka nem valószínű és ő azért nagyon hiányozhat a társaságnak. Ezzel együtt frissebben, az eddig bevehetetlen TD Gardenben jó esélyeik vannak Kemba Walkeréknek, főleg hogy a másik oldalon Goran Dragic a torontói meccset is kihagyta betegség miatt és elvileg ő még most sem lesz bevethető.

Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 01:30

Az Atlanta legutóbb le tudta zárni nagyon hosszú vereségszériáját, de az ellenfél a fáradt GSW volt otthon, úgyhogy az a kérdés, hogy ebből sikerül-e valamit átmentenie a gárdának egy komolyabb csapat ellen. Trae Young extrája természetesen már alapnak számít náluk, de a lényeg a védekezés lesz, a Warriorst nagyon megfogták, mással viszont ezt még nem igazán tudták megtenni, az lesz a döntő, hogy erre képesek lesznek-e. A Nets "1-1-et játszott" a Bostonnal, majd három ponttal kikapott Miamiban, továbbra sem rossz csapat még idegenben sem, az Atlantánál az eddigiek alapján egyértelműen jobb, meglátjuk, hogy ezt sikerül-e érvényesítenie - továbbra is Kyrie Irving és Caris LeVert nélkül.

Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers 02:00

A Thunder négyből három győzelemmel stabilizálta magát, a Pacers viszont ennél is jobb formában van, a philadelphiai egylabdás vereséget leszámítva sorra nyeri a meccseit és ott van a keleti élmezőnyben 13-7-tel - legutóbb Memphisben is simán győzött, idegenben sem tűnik elveszettnek. Érdekes meccs lehet ez, otthon az Indy könnyedén nyerte az első felvonást, de az OKC azóta azért javult, Chris Paul bizonyította, hogy kiélezett helyzetben még mindig lehet rá számítani és ha kintről jó napot fognak ki Gallinariék, akkor saját pályájukon abszolút veszélyesek lehetnek. Érdekes lesz, hogy a Brogdon-Lamb párost mennyire tudja megfogni a Thunder, hogy négyes poszton hogyan alakul a Gallinari-Sabonis csata, illetve hogy az Adams-Turner párharcot melyik center tudja megnyerni.

Chicago Bulls - Memphis Grizzlies 02:00

A Bulls a Sacramentóban aratott nagyszerű győzelembe igyekszik belekapaszkodni, de egy-egy felvillanásra korábban is képes volt már a csapat, a jó formát fenntartani viszont egyáltalán nem - ha most sikerülne nyerni, akkor az mindenképpen pozitív előrelépés lenne náluk. A Memphisnél Ja Morant és Brandon Clarke biztosan nincs, de Valanciunas és Anderson játéka is kérdéses, legutóbb így kaptak ki a Pacerstől, meglátjuk, hogy ebben a felállásban tudnak-e javulni - az egész szezont tekintve nem rosszabbak ők a Chicagónál, de a hazai pályát, a sérülteket és a potenciált tekintve azért illene nyernie a Bullsnak.

Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 02:30

A Mavericks back-to-backet játszik, előző este New Orleansban tudott nyerni, Luka Doncic ismét parádézott és Rick Carlisle azért figyelt a szupersztárja játékperceire, nem erőltette túl, meglátjuk, hogy "másnaposan" mennyire tud megint villogni a szlovén. Mellette azért nem lenne baj, ha valaki felnőne mellé második embernek, Kristaps Porzingis erre egyelőre nem képes, tőle mindenképpen több kell, illetve most védekezésben is lesz dolga, hiszen a túloldalon a liga egyik legfoghatatlanabb magasembere, Karl-Anthony Towns érkezik. A Minnesota pihentebb, de elég rapszodikus eddig, két idegenbeli győzelem után például legutóbb otthon kapott ki a Memphistől, ami azért nem túl szép eredmény - viszont idegenben eddig meglepetésre 7-2-re áll a gárda, erre mindenképpen építhet. Jobb csapat a Dallas, de fáradtabb, a Wolvesnál elvileg nincs komoly sérült, úgyhogy nem szabad leírni Andrew Wigginséket. 

Utah Jazz - Los Angeles Lakers 03:00

Ez kiemelt rangadó lesz, a Lakers előző este megnyert egy idegenbeli csatát Denverben, most jön az újabb, a fáradtság és az utazás mellett pedig az is nehezíti az arany-lilák dolgát, hogy egy betegség is elérte a csapatot - többen is influenzára utaló tüneteket produkáltak, köztük Anthony Davis is, ezt is kezelnie kell a stábnak. A Jazz pihentebb, otthon játszhat, viszont nincs jó formában, a keleti túra borzalmasan sikerült a csapat számára, ebből kellene most felállni - a csapat egyelőre nem az igazi, a támadójáték akadozik, sok a bizonytalanság, a rossz vállalás, a védekezés pedig a nagycsapatok ellen eddig szintén sokszor volt lyukas. Meglátjuk, otthon azért 8-1-re állnak Donovan Mitchellék, pihentebbek, ugyanakkor óriási érvágás lehet nekik, hogy Mike Conley nem tudja vállalni a játékot a combhajlító-sérülése miatt, rá biztosan nem számíthatnak - bár jó meccse eddig nem sok volt, de azért mégis...

Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 04:00

A Blazers back-to-backet játszik a Clippers elleni idegenbeli vereség után, meglátjuk, hogy ez mennyit vett ki a csapatból, mert otthon azért a Sacramento ellen nem lenne elveszett a dolog. A Kings legutóbb blamázott egyet, hazai pályán kapott ki a Chicagótól, úgyhogy most muszáj lenne javítania, hogy feljebb tudjon kapaszkodni a playoff-helyek felé - ehhez továbbra is a megszokott jó védekezés a kulcs, a Bulls ellen ez az, ami nem működött. A Blazersben talán nagyobb tűzerő van, Damian Lillardtól ugyan régen láttunk már "megőrülést", de többen is képesek 20 pontokat dobálni, míg a Sacramentónál azért a Bagley-Fox kettős nélkül ez nem feltétlenül mondható el. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus