Clippers-Bulls a Sport Tv-n, a Boston Phoenixben játszik rangadót

Hét mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az előttünk álló mérkőzésekről.

Los Angeles Clippers – Chicago Bulls 22:00 (ÉLŐ - Sport 2)

A Clippers hárommeccses hátránya az élről ugyan nem kevés a szoros mezőnyt figyelembe véve, de összességében így is remekül teljesít a gárda, az utóbbi négy meccséből hármat is megnyert a csapat, közte például a Minnesota otthonában aratott győzelemmel. A Bulls is ritka jó időszakot fut, ötből négy győzelem áll a csapat neve mellett, ráadásul olyan ellenfeleket győztek le DeRozanék, mint például a Cleveland, a Sacramento és a Golden State – ezeknek a sikereknek a nagy része ráadásul idegenben született, ami tovább növeli ezek értékét. Itt ma megint egy komolyabb erőt képviselő csapat ellen kellene helyt állniuk, viszont a Bulls már stabilizálni tudta a helyét a keleti playin-mezőnyben, így egy esetleges vereséggel sem bukik sokat a csapat. A hírek szerint a Clippersnél egyelőre több kérdőjel is van, a Los Angeles-i sztártrió mindegyike csak kérdéses besorolást kapott a meccs előtt, egyelőre George, Leonard és Harden játéka sem biztos, Russell Westbrook pedig még egy ideig biztosan nem állhat Lue rendelkezésére. Alapvetően a hazaiak győzelmére mutatkozna nagyobb esély, de ez nagyban függ a sztárok elérhetőségétől, ha a háromból legalább kettő kiüli ezt a meccset, akkor a jó formáját meglovagolva akár újabb idegenbeli meglepetést is okozhat a Chicago.

 

Detroit Pistons – Dallas Mavericks 01:00

Itt teljesen egyértelműek az erőviszonyok, a Pistonst ugyan jelenleg alulmúlja a Washington, de a hazaiaknál gyengébb csapat aligha van a mezőnyben, egy vereséggel pedig matematikailag is kiszállnak a playoffért zajló harcokból – nem mintha október óta ezért izgult is volna bárki. A Mavericks annak ellenére kötelező győzelem előtt áll, hogy nem éppen a legjobb napjait éli a csapat, legutóbb ugyan a Heat ellen nagy győzelmet arattak Doncicék, de azt megelőzően egymás után háromszor kaptak ki, így állnak most a nyugati nyolcadik helyen. Luka Doncic és Kyrie Irving duójára támadásban nem nagyon van senkinek ellenszere, valószínűleg a Detroit sem tudja majd megfékezni a párost – egyelőre ugyan a szlovén sztár játéka kérdéses, de akár nélküle is magabiztosan hoznia kellene ezt a meccset a ligautolsó ellen a Mavsnek – ha ezen a must-win meccsen kudarcot vall Kidd csapata, az nagyon fájó lehet a szoros nyugati középmezőnyben.

 

Charlotte Hornets – Brooklyn Nets 01:00

Nem ez lesz a játéknap legnagyobb színvonalú mérkőzése, a Hornets zsinórban hat zakónál jár, és bár a Nets csak kétszer kapott ki az utóbbi öt találkozójából, de összességében a vendégek is alsóházi csapatnak tekinthetők. A Charlotte most back-to-back lép pályára, tegnap a mezőny legrosszabb mérlegével rendelkező Washingtontól is kikaptak Bridgesék, ez azért sokat elmond a gárdáról. A Nets aratott szép győzelmeket az utóbbi héten, megverte kétszer az Atlantát és egyszer a Philly ellen is nyerni tudott – az elmúlt alkalommal viszont a szintén a liga végén kullogó Detroit győzte le őket, ez pedig a vendégek céljairól és tudásáról árulkodik. A hazaiak továbbra is nagyon tartalékosak lesznek, Ball, Curry, Martin és Williams sem bevethető, a vendégek pedig Ben Simmons mellett Cameron Johnsonra sem számíthatnak – összességében a Nets sikerére látunk nagyobb esélyt, a Hornets most nagyon mélyen van, erősen tartalékos és ráadásul fáradtabb is lesz, jelen helyzetükben minden győzelem bravúrnak számít az esteükben, ellenféltől függetlenül.

 

Golden State Warriors – San Antonio Spurs 02:30

A Warriors nagyon kapaszkodik felfelé a nyugati tabellán és nagy erőket mozgósít azért, hogy odaérjen valahogy a rájátszásra és mivel nagyon szoros a mezőny, ezért erre minden esélye meg is van. Azonban hiába volt korábban kimagasló formában a gárda, Curry-ék az elmúlt három mérkőzésükből csak egyet nyertek meg: a Boston ellen elszenvedett kiütéses zakó után bravúrgyőzelmet arattak a Bucks ellen, viszont két napja a Chicago tréfálta meg őket – utóbbit mindenképpen javítaniuk kell ez alkalommal, hogy ne kerüljenek lépéshátrányba a top 6-ért zajló harcokban. A Spurs a nyugati mezőny sereghajtója, legutóbb Houstonban és Sacramentóban is vereséget szenvedett, ráadásul most Victor Wembanyama sem lehet ott a pályán, ez pedig a vendégek játékának élvezeti értékéből rengeteget elvesz. A GSW-nél Steph Curry-nek kell kihagynia néhány mérkőzést bokasérülése miatt, elvileg nincs komoly baj, de a csapat döntése alapján ma még pihentetnie kell a sérült testrészét. Ebben valószínűleg az is közrejátszik, hogy a hazaiaknak így is nagyon magabiztos győzelmet kellene aratnia a tankoló nyugati utolsó ellen – még Curry sérülése ellenére sem nagyon tudjuk elképzelni, hogy Wemby nélkül hogyan vehetné fel a kesztyűt ellenfelével a SAS, egyszerűen nincsenek egy súlycsoportban a felek, most muszáj javítania a Golden State-nek a legutóbbi chicagói botlást.

 

Phoenix Suns – Boston Celtics 02:30

Egyértelműen ez lesz a forduló kiemelt rangadója, ahol a nyugati hatodik fogadja a keleti listavezetőt, két komolyabb playoff-álmokat szövögető gárda összecsapása lesz ez tehát, ami mindig kifejezetten érdekes lehet. A Suns azért még teljesen nem érezheti magát biztonságban a playin elkerülését illetően, hiszen csak három mérkőzéssel előzi a kilencedik Los Angeles Lakerst, nagyon összetorlódott a nyugati középmezőny, így folyton győzelmi kényszerben vannak a csapatok. A Celtics viszont nagyon magabiztosan, hét és fél meccs előnnyel vezeti Keletet a Cavs előtt, viszont az utóbbi mérkőzéseken porszem került az egyébként szinte hibátlanul működő gépezetbe: Clevelandben és Denverben sem sikerült nyerniük Tatuméknek, így egymás után tizenegy győzelem után gyors egymásutánban két vereséget szenvedtek a kelták. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Celtics ne lenne jelenleg a liga legjobb csapata, ezen a mérkőzésen is a zöldek az esélyesebbek – talán még úgy is, hogy Jaylen Brown sorsáról csak a feldobás előtt döntenek. A Sunsnál Okogie, Little és Lee van sérültlistán, viszont az előző néhány mérkőzést kihagyó Devin Booker ma akár már vissza is térhet, rá hatalmas szüksége lenne a hazaiaknak, hogy reális esélye legyen a ligaelső ellen. Parázs hangulatú, kompetitív derbire van kilátás, ahol a sérülések talán nem szólnak majd bele az esélyekbe – talán egy hajszállal a Boston felé billen a mérleg nyelve, de abszolút kiélezett és kétesélyes rangadóra számítunk.

 

Denver Nuggets – Utah Jazz 03:00

A Nuggets remek formának örvend, nehéz sorsolása ellenére sem tévesztett lépést Mike Malone együttese: a Kings-Heat-Lakers-Suns-Celtics menetrendet 4-1-gyel hozta le a csapat, egyetlen vereségük során is csak hosszabbításban maradtak alul Jokicsék a Phoenix ellen. A címvédő legutóbb a Bostont is legyőzte, ezzel pedig az egész ligának üzent, hogy bár (még?) papíron nem vezeti Nyugatot, de idén sem adja lejjebb a céljait a végső győzelemnél. A Jazz természetesen jóval alacsonyabb színvonalat képvisel, tízből csak két mérkőzését nyerte meg a csapat, Sextonék valahol a tankmezőny és a playin-csapatok közé sorolhatók az erősorrendben. A hazaiak teljesen egészségesen várhatják ezt a meccset is, a vendégeknél viszont Markkanen és Hendricks sem lesz bevethető, valamint Walker Kessler játéka is bizonytalan – bár ezekkel a játékosokkal sem nagyon rúghatna ma labdába a Utah, de így végképp az esélytelenek nyugalmával léphetnek pályára. A Nuggets komoly erőtől duzzadva várhatja ezt a meccset, az utóbbi hetekben legyűrt a mainál sokkal komolyabb erőt képviselő ellenfeleket is – a rangadókon aratott győzelmekkel úgy tűnik, hogy playoff-módba kapcsolt a gárda, szinte elképzelhetetlen, hogy az idegenben még csak tíz meccset sem nyerő Jazz meg tudja lepni a hazai pályán 25-6-os mérleggel repesztő bajnokot.

 

Portland Trail Blazers – Toronto Raptors 04:00

A Blazers ott van a legintenzívebben tankoló csapatok között, a Raptors pedig bár nincs olyan mélyen, de a playin elérése így sem lehet reális célja a csapatnak – ennek fényében túl nagy színvonalra itt sem nagyon kell számítanunk. A Portland miután egymás után kétszer győzte le a Memphist, most a Minny, a Thunder és a Rockets ellen zsinórban háromszor kapott ki – a Houston ellen ráadásul éppen tegnap volt pályán a csapat, így ma pihenőnap nélkül kell(ene) bizonyítani. A Raptorsnak egy nehezebb menetrend jutott ki az utóbbi időszakban, kikaptak a Dallastól, a Warriorstól, a Pelicanstól és a Sunstól is – persze senki sem várta a kanadaiaktól, hogy ezeket a rájátszásra éhes nyugati csapatokat meg majd tudja lepni Darko Rajakovics gárdája. Most itt az idő a javításra, a Raptors most egy nyerhető meccs előtt áll, hiszen a Blazers ezúttal is egy nagyon tartalékos kerettel fog kifutni a pályára, hiszen Ayton, Brogdon, Grant, Henderson, Sharpe és Walker sem tudja vállalni a játékot – így azért a vendégeknek még Scottie Barnes és Jakob Poeltl nélkül is meg kellene oldaniuk a feladatot…

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus