Clippers-Suns a Sport Tv-n, Embiid nélkül jutna a második körbe a Sixers

Négy újabb mérkőzéssel folytatódik az NBA rájátszása: a Philly söprésre készül, Kawhi Leonard nélkül kerülné el a nagyobb hátrányt a Clippers, hazai pályán tartaná meg a Memphis pályaelőnyét a Lakers, de láthatjuk a Bucks-Heat párharc harmadik találkozóját is. Mutatjuk, hogy mi vár ránk a soron következő játéknapon.

Brooklyn Nets – Philadelphia 76ers 19:00


A Netsnek ez egy win-or-go-home mérkőzés, muszáj nyerniük a hazaiaknak, különben 4-0-val söpri ki őket a keleti mezőny egyik legkiegyensúlyozottabban teljesítő csapata, a Philadlephia 76ers. A Nets az elmúlt három mérkőzésen csak egyszer tudta átlépni a száz pontos határt, az első meccsen 101-ig jutott, így a Cavs-Knicks pároson kívül a leggyengébb támadójátékot hozza az eddigi találkozókon. A hazaiak legfontosabb feladata elsősorban Joel Embiid megfékezése volt, ez elnézve a center számait (20 pont, 46% mezőny, 13% tripla) sikerült is, viszont mindig volt olyan játékosa a Sixersnek, aki képes volt extrájával felnőni Embiid mellé és szállítani a győzelmet a Phillynek. Az első találkozón James Harden fogott ki ihletett napot, a másik két mérkőzésen pedig Tyrese Maxey lépett fel, így legutóbb még azt is elbírták a vendégek, hogy Hardent kiállították. A Sixers a legutóbbi meccsen egy végig kiélezett mérkőzésen tudott nyerni, Dinwiddie-t Embiid blokkolta kulcsszituációban, ezzel biztosította csapatának a győzelmet – más kérdés, hogy a Claxtonnal való összetűzése miatt Embiidnek sem kellett volna már pályán lennie. Friss hír azonban, hogy a negyedik találkozón nem lesz ott a center a pályán, a térde sérült meg korábban, így ismét érkezik a már-már menetrendszerűnek mondható kényszerpihenője a rájátszásban. Egyelőre nem tudjuk, hogy mennyi időt kell a Sixers sztárjának kihagynia, ez mindenesetre megadja a lehetőséget a győzelemre a Nets számára, viszont Hardenék is azon lesznek, hogy minél előbb lezárják a párharcot – éppen Embiid miatt is, aki így a lehető legtöbbet tudna rápihenni a második körre. Az esélyesek rendkívül mély kerete miatt így Doc Rivers fiai, hiszen láttuk eddig, hogy nincs szükség totális dominanciára Embiidtől ahhoz, hogy megszerezzék a győzelmeket. Hardentől és Maxey-től mindenképpen jó meccsre lesz szükség, mert alapvetően a Nets sem enged túl sok pontot ellenfelének a párharcban. A kérdés az, hogy a hazaiak képesek lesznek-e kihasználni az alkalmat, Embiid hiányában valószínűleg támadásban nagyobb szerepet kaphat az eddig a párharcban mindössze 15 dobást elengedő Nic Claxton is…

A párharc állása: 3-0 a Sixers javára.

 

Los Angeles Clippers – Phoenix Suns 21:30 (ÉLŐ – Sport 2)


Nagyon úgy tűnik, hogy a sérülések teszik tönkre az egyik leginkább várt párharcot az idei rájátszásban, hiszen amellett, hogy Paul George már bő egy hónapja sérült, az előző meccset Kawhi Leonardnak is ki kellett hagynia, és a Clippers vezére térdsérülése miatt ma sem lehet ott a pályán. Ez nagyon könnyen elbillentheti a párharcot a Suns javára, akik azok után, hogy már az első meccsen hátrányba kerültek behúzták az utóbbi két találkozójukat és visszavették a korábban elveszített pályaelőnyt. A Clippers az előző mérkőzésen sztárjai nélkül egy nagy negyedik negyeddel majdnem visszajött a mérkőzésbe, azonban hiába hozott Westbrook egy hozzá méltó klasszis teljesítményt és hiába jutott 42 pontig a Leonard helyén a kezdőbe beugró Norman Powell, a Booker-Durant páros 73 pontja és a Suns 46 rádobott büntetője soknak bizonyult. Embiidhez hasonlóan Leonard esetében is bizonytalan, hogy mennyi kihagyásra kell számítani tőle, az viszont nem jelent jót, hogy zsinórban második meccsét hagyja ki a párharcban, ráadásul egy olyan találkozót, ahol muszáj lenne győznie a Clippersnek, ha nem akar a kiesés szélére sodródni. A hazaiak számára azért is nagy érvágás sztárjuk elvesztése, mert a középtávolról kifejezetten sokat és pontosan dolgozó Sunsnak így még könnyebb helyzetek juthatnak majd a pálya ezen területén, amit csakis átlagon felüli triplázással tudnának Westbrookék ellensúlyozni a túloldalon. Finoman szólva sincsenek tehát könnyű helyzetben a vendégek, akik egy esetleges újabb vereséggel 3-1-es hátrányban utazhatnak Phoenixbe az életben maradáshoz, ráadásul legalább egy, de jó eséllyel két sztárjuk nélkül…

A párharc állása: 2-1 a Suns javára.

 

Miami Heat – Milwaukee Bucks 01:30


A mérkőzés legfőbb kérdése, hogy pályára tud-e lépni az a Giannis Antetokounmpo, aki az első mérkőzésen szenvedett hátsérülést – akkor csapata nagy meglepetésre azonnal elbukta a pályaelőnyt, a következő meccsen nélküle viszont rögtön javítani és egyenlíteni tudott. Az első találkozón Tyler Herro is megsérült a hazaiak oldaláról, a Heat bedobója a kezét törte, aki azóta már egy műtéten is átesett, fontos játékosa nélkül pedig úgy tűnik, hogy végképp csak a tisztes helytállás lehet a Miami reális célja az első körben. A két csapat egyébként az eddigi legpontgazdagabb párharcot vívja egymással, mindkét csapat mindkét meccsen kis híján eljutott 120 pontig, ami elsősorban a Heat szempontjából meglepő: Butlerék az alapszakaszban a legkevesebb pontot átlagolták, a Bucks elleni első két meccsen viszont 126 pontos átlagot hoztak – ez persze kis minta, így érdemes emiatt a helyén kezelni, ráadásul a Bucks legjobbja csak 11 percet játszott eddig a párharcban, mindenesetre abszolút meglepő, hogy a Heat eddigi inkompetens támadójátéka éppen a rájátszás első néhány meccsére éledt fel. Giannis játéka egyelőre kérdéses, a sztár szerepeltetéséről közvetlenül a feldobás előtt döntenek, azonban a Herro nélkül legjobb esteben is csak félkarú támadócsapat érzetét keltő Heat ellen így is hoznia kellene a meccset a vendégekek. Khris Middleton az alapszakaszban látottakhoz képest meglepően jól kezdte a rájátszást és remekül pótolta a kieső Giannist támadásban, de Jrue Holiday két meccsen kiosztott 27 gólpassza is azt mutatja, hogy van élet a görög nélkül Milwaukee-ban. A Heat szempontjából már az is nagy eredmény lenne, ha a támadójátékuk továbbra kitartana ezen a szinten, ez Herro nélkül nem lehet reális elvárás, mint ahogyan a győzelem megszerzése sem. A Bucks egy esetleges győzelemmel visszaszerezné a korábban elveszített pályaelőnyét és jóval kényelmesebb helyzetbe kerülne, kíváncsian várjuk, hogy Giannis játékra jelentkezik-e és sikerül-e a vendégeknek érvényesíteni a papírformát.

A párharc állása: 1-1.

 

Los Angeles Lakers – Memphis Grizzlies 04:00


Az első meccsen elszenvedett kellemetlen vereség után a második találkozón végig vezetve, magabiztos játékkal tudott nyerni a Grizzlies, Ja Morant viszont nem lehetett ott a pályán az első mérkőzésen elszenvedett csuklósérülése miatt. A vendégek irányítójának játéka most is bizonytalan, Taylor Jenkins elmondása szerint Morant non-kontakt edzésen vett részt, de a csuklója továbbra sem az igazi, a passzok elkapása sem megy egyelőre neki – ebből arra következtetünk, hogy még várni kell a visszatérésére. Egyébként megint bebizonyosodott, hogy a Memphis nem feltétlenül rosszabb Morant nélkül, sőt, nem volt érezhető az irányító hiánya a támadásokban, ráadásul a védőoldalon is elvették a Lakers dobásait a festékből, amit elsősorban Anthony Davis és D’Angelo Russell sínylett meg: a LAL párosa együttesen 6/25 dobást értékesített, előbbinek viszont megint elit meccse volt védekezésben, ez viszont ez ellen a Grizzlies ellen kevés lesz, támadásban is szükség lesz Davis extrájára, különösen úgy, hogy Jackson Jr.-nak gyakorlatilag nincs cseréje. LeBron James viszont remek meccset játszott, az első meccsel ellentétben jó dobásokat választott és a triplavonalon belülről jó százalékokkal is dolgozott, mellé viszont csak az első találkozón is remeklő Hachimura tudott felnőni. A vendégeknél váratlan extra érkezett Xavier Tillmantől, aki egy 22-13-as dupla-duplát tett le az asztalra, de JJJ és Bane is húsz pont körül zárt, ez pedig egy pontszegény meccsen magabiztos győzelmet ért Jenkins csapatának. A párharc pikantériáját adja a Brooks-James sztori, a Grizzlies játékosa ismét tett egy provokáló nyilatkozatot, melyben elmondta, hogy amíg James nem dob róla negyven pontot, addig nem nyeri el a tiszteletét – kíváncsian várjuk, hogy James menyire megy ennek neki, ha ő aktívan játszik, akkor az a teljes csapatra átragadhat, de Brooks pszichológiája valószínűleg az, hogy ezzel rossz dobásokba és több eladott labdába kergesse a Lakers sztárját, meglátjuk, hogy mi történik a felek harmadik meccsén. Egy azonban biztos: ha a Lakers meg szeretné őrizni a Grizzlies pályaelőnyét, akkor Davisnek és Russellnek is agresszívabbnak kell lennie.

A párharc állása: 1-1.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus