Denverbe látogat a Lakers, a Miamit fogadja a Jazz

Indianában lép pályára a Bucks, Brooklynban folytatná szériáját a Toronto - mutatjuk a hajnali 11 mérkőzés felvezetőjét. 

 

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks 01:00

Az utóbbi hetek alapján a forma és a játékerő az Atlanta mellett szól, de hol a sérülések, hol más miatt azért a Hawks sem tudott kiegyensúlyozottan jó lenni - igaz, az orlandói vereséget rá lehet fogni az előző esti két hosszabbításra. A Cavs most éppen egy hatos vereségszériában van és gyakorlatilag a liga egyik, ha nem a leggyengébb csapata, Andre Drummond sem tudott segíteni legutóbb, most sem nekik áll a zászló még hazai pályán sem - az Atlantában több a fegyver, több a pont, Trae Young már önmagában is döntő faktor lehet és bár Clint Capela nélkül Drummonddal azért megszenvedhetnek, de így is az ő keretük tűnik erősebbnek.

Orlando Magic - Detroit Pistons 01:00

A Magicnek fontos lenne hoznia ezt a hazai győzelmet, mert nincs jó formában a csapat, ezt a hullafáradt Hawks legyőzése sem ellensúlyozta, viszont a playoff-harcban nagyon kapaszkodna mögöttük a Washington, stabilizálniuk kellene magukat az utóbbi hetek sikertelensége után. Ehhez a Pistons ideális alany lehet, a Drummondot elcserélő, sérülésekkel bajlódó, szintén rossz passzban lévő gárda kikapott zsinórban háromszor, legutóbb 76 pontot tudott dobni, ebben a formában abszolút a liga legaljához tartozik - annyi, hogy elvileg Derrick Rose és Svi Mykhailiuk most játszhat, ők komolyabb pluszt tehetnek hozzá, de ettől még meg kellene oldania a feladatot a playoffba igyekvő Orlandónak. 

New York Knicks - Washington Wizards 01:30

Ez érdekes meccs lehet, mert ugyan két keleti alsóházi csapatról beszélünk, de egyikük sincs rossz formában: a Knicks négy győzelem után kapott ki legutóbb, míg a Wizards éppen a Chicago legyőzéséből érkezik, igaz, emiatt back-to-back lép pályára. A vendégek nagyon mennének a playoffért, de ehhez nyerniük kell és bár a hazai pálya és a fáradtság nem mellettük szól, de ha tényleg rájátszást akarnak, akkor most lehet bizonyítani. Ez a Knicks nem lesz könnyű ellenfél, Randle-ék jobb napjaikon egészen pofás játékra is képesek, ráadásul a hírek szerint Mitchell Robinson és a nemrég megszerzett Mo Harkless is játszhat - utóbbi most debütálhat a csapatban. Fontos lesz, hogy a Wizards fáradtabban mennyire tud majd rohanni és mennyire dob jól, valamint természetesen az, hogy a Knicks tudja-e diktálni a tempót - ha igen, az eldöntheti a meccset a hazaiak javára. 

Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 01:30

Sorozatban hat vereség után, szezonbeli leggyengébb formájában lép pályára a Pacers, úgyhogy nem túl jók az előjelek a csapat számára a ligaelsővel szemben. A Bucksnál ugyan lesznek hiányzók, hiszen Giannis Antetokounmpo még nem csatlakozott a kerethez, Hill és Korver pedig sérült, de legutóbb is megoldották a feladatot Middletonék és idén eddig veretlenek akkor, amikor a görög MVP nem játszik, úgyhogy nagyon azért nem kell tartaniuk semmitől. Az Indyben persze azért több van a mostani formájánál, kérdés, hogy ezt sikerül-e valahogy rendezniük Brogdonéknak, főleg fejben - szoros végjátékokat buktak el, otthon is teljesen összeestek, rossz döntéseket hoznak fontos helyzetekben, valahogy nem találják a ritmust. Az esélyes még Giannis nélkül is a Milwaukee, de ha kicsit tompábbak lesznek, a Pacers pedig éppen most talál bele valamibe, akkor történhet meglepetés, a hazaiaknál elvileg mindenki bevethető. 

Brooklyn Nets - Toronto Raptors 01:30

Sorozatban tizenöt győzelem után természetesen még idegenben is esélyesként kell kezelnünk a Torontót, óriásit megy így az All-Star előtt a címvédő, bár a hiányzókkal most is meg kell küzdenie - ezúttal Serge Ibaka játéka kérdéses betegség miatt, ő legutóbb ki is maradt, meglátjuk, hogy visszatérhet-e. Viszont a Nets sincs rossz passzban, legutóbb Indianában nyert egylabdás végjátékot Spencer Dinwiddie clutch dobásával, az egyetlen veresége az utóbbi időben éppen Torontóban érkezett - szintén egy ponttal, egy rendkívül kiélezett meccsen. Abból kiindulva most Brooklynban akár vissza is vághat a társaság, Kyrie Irvinget leszámítva minden fontos játékos bevethető, lendületben vannak, a Dinwiddie-LeVert páros pedig komoly károkat okozhat Lowryéknak - meglátjuk, hogy kitart-e a Raptors szériája a szünetig, vagy megtöri a sorozatot a keleti hetedik helyét megerősíteni kívánó Nets.

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 02:00

A Blazers back-to-backet játszik a New Orleansban kapott méretes pofon után, most viszont javíthat az ellen a csapat ellen, amely éppen a célkeresztjében van: a Grizzlies a nyolcadik, a Portland a kilencedik Nyugaton, így mindkettejük számára kritikus, hogy mi lesz ezen a találkozón. A frissesség és a hazai pálya azért a Memphis mellett szól, nincsenek sérültjeik (Grayson Allen és Justise Winslow nem játszhat, de ez megszokott), a Sixers elleni vereségük óta már megverték a Washingtont, otthon 15-13-ra állnak, jó passzban vannak - érdekes lehet a Morant-Lillard csata, de akár a Valanciunas-Whiteside küzdelem is centerposzton, meglátjuk, hogy melyik fél tud diadalmaskodni. Jó mérkőzésre készülhetünk, ahol tét is lesz, ráadásul idén még nem találkoztak egymással a felek, közvetlen benyomásokkal nem rendelkeznek a másikról. 

Minnesota Timberwolves - Charlotte Hornets 02:00

A Charlotte szörnyű szinten van most már hetek óta, legutóbb ugyan megnyert egy "roncsderbit" Detroitban, de ettől még nem lett jobb csapat, a Minnesota viszont talán éledezik: a Clippers elleni bravúr után ugyan kikaptak Torontóban, de már bemutatkozott D'Angelo Russell, itt az ideje elkezdeni nyerni. Otthon, a mostani Charlotte ellen blama is lenne, ha ez nem sikerülne, bár ez a keret és ez a csapat persze egy győztes meccstől még nem lett jó, de ha a mostani Hornetstől is kikapnak, akkor mégis csak baj van - a főbb embereik bevethetőek, már ennek elégnek kellene lenni a sikerükhöz. 

Dallas Mavericks - Sacramento Kings 02:30

A mérkőzés sztorija Luka Doncic visszatérése lehet, aki hét kihagyott meccs után most már teljes edzésmunkát végzett és bár a sérültjelentésben kérdésesként szerepel, de ő maga elmondta, hogy készen áll a játékra, szeretne pályára lépni. Csapatának kellene is valami plusz, mert nincs jó formában, négyből háromszor kikapott, otthon pedig 50%-ra süllyedt, úgyhogy a hazai pálya abszolút nem jelent menedéket, kellene a szlovén zseni néhány extra megmozdulása - rajta kívül egyébként elvileg minden fontosabb játékos bevethető. A Kings érdekes helyzetben van, igazából nagy értelme nincs annak, hogy hajszolják a rájátszást, de az utóbbi időben azért összeállt a csapat, nyerték a meccseket, majd legutóbb kikaptak a Buckstól úgy, hogy azért nem volt teljesen sima a mérkőzés - a Hield-Bogdanovics szerepcsere óta valamiért működik a gépezet, ezt most is szeretnék bizonyítani. Alapvetően azért a Mavsnek kellene nyerni, de a vendégek most veszélyesek lehetnek, ugyan a Holmes-Bagley párosra továbbra sem számíthatnak, de a meglévő játékosok tűzereje elég lehet a győzelemhez - meglátjuk azért, hogy mondjuk Porzingisszel mihez kezdenek, illetve ha Doncic visszatér, akkor ő nyilván külön faktort jelenthet. 

Utah Jazz - Miami Heat 03:00

Ez rangadó lesz, de az esélyes azért a Jazz jelen pillanatban, hiszen Donovan Mitchellék összekapták magukat, sorozatban három meccset nyertek, otthon játszhatnak, míg a sérülések és cserék miatt felforgatott Miami már az idegenbeli túrája ötödik állomásához érkezett. A Warriorst sikerült legyőzni legutóbb, ez viszont egy egészen más feladatnak ígérkezik, Herro és Leonard most sem játszhat, úgyhogy nem lesz egyszerű dolguk a remek formába lendülő nyugati élcsapat ellen - a Utah oldalán egyedül a betegséggel bajlódó Mike Conley játéka kérdéses, a többiek biztosan bevethetők lesznek. 

Phoenix Suns - Golden State Warriors 03:00

Papíron muszáj lenne ezt hoznia a Sunsnak, de a Warriors azért veszélyes csapat tud lenni bizonyos napokon és ha félvállról veszik a hazaiak, akkor belenézhetnek egy kellemetlen estébe - nyilván jóval több tűzerő van a Phoenixben, a tehetség és a hazai pálya is mellettük szól, de ha hagyják, akkor a GSW is jól tudja játszani a Kerr-rendszert. A hazaiaknak viszont mindenképpen nyerniük kellene, ha nem sikerül, akkor végleg le is mondhatnak nagyjából a rájátszásról ebben az évben is és folytathatják a tét nélküli labdázást a következő két hónapban - a vendégeken viszont biztosan nincs semmilyen teher, velük szemben nem nagyon vannak elvárások.

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 04:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen a kissé botladozó, játékban kevésbé meggyőző nyugati éllovas látogat jelenlegi fő üldözője, a nagy formában lévő Denver otthonába. A Nuggets sorozatban négy, összességében hétből hat győzelem után léphet pályára és idén egyszer már Los Angelesben is nyerni tudott, annyi, hogy Barton, Plumlee és Porter nem játszhat, de ez már egyáltalán nem számít foghíjas keretnek ahhoz képest, amilyenekkel rangadókat nyertek mostanában. A Lakerst nehéz megítélni, az eredmények azért megvannak, az előnyüket tartják, de igazából nem dominálnak, rangadót pedig borzasztó régen nyertek utoljára, sőt, igazából az egész szezonban kevés ilyen megnyert meccsük volt, úgyhogy nekik is jót tenne most egy vendégsiker. Nekik elvileg nincs sérültjük, mindenki bevethető, erre nem lehet fogni egy esetleges vereséget.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus