Drummond a Bucks ellen debütál, Bostonba látogat a Mavs

Tíz mérkőzést rendeznek hajnalban az NBA alapszakaszában, nézzük, hogy mi vár ránk.

 

Detroit Pistons - Portland Trail Blazers 01:00

A Detroit legutóbb négy vereség után legyőzte a Torontót, ismét jelezte, hogy ha hagyják, akkor képes a bravúrra - ezzel együtt persze a Portland legyőzése is bravúr lenne, még jóval nagyobb, mint a Raptorsé. A Blazers az előző három mérkőzését megnyerte, most már kiegészült a kerete, Jusuf Nurkic visszatért, Norman Powell is kezd beépülni, egész más céljaik vannak, mint a Detroitnak, úgyhogy mindenképpen a vendégek az esélyesebbek. Új sérült egyik oldalon sincs, ez sem gátolja a Portlandet, ha megfelelően pörögnek Lillardék, akkor minden mellettük szól. 

Indiana Pacers - Miami Heat 01:00

A Heat hat vereség után legutóbb nagyot küzdve, egy borzasztóan lassú, fizikális, kevéspontos meccsen nyert a Knicks ellen, meglátjuk, hogy most mire mennek Jimmy Butlerék. A Pacers sokkal jobb formát mutat, de legutóbb éppen kikapott a Wizardstól Russell Westbrook történelmi napján, úgyhogy kérdés, hogy most hogyan reagál, az a védekezés biztosan kevés lesz most is, javulniuk kell Saboniséknak. A felek egyébként másfél hete találkoztak és akkor Miamiban is nyert az Indy, úgyhogy most otthon is jó esélyei lesznek - a Heatnél Oladipo betegeskedik és még mindig nem tud bemutatkozni, Nunn játéka is erősen kérdéses, úgyhogy még mindig nem lesznek 100%-osak. 

Boston Celtics - Dallas Mavericks 01:30

A Boston két győzelem után legutóbb megint kikapott a New Orleanstól, míg a Dallasnál Luka Doncic visszatért, így ők két vereség után nyertek Oklahoma Cityben. Alapvetően két jó csapatról beszélünk, így rangadónak számíthat a találkozó, de egyik fél sincs kirobbanó formában, főleg e Celticsről nem mondhatjuk ezt, bár a két győzelem után már azt hihettük, hogy végre elindulnak felfelé Tatumék. Jaylen Brown játéka most is kérdéses, mondjuk Evan Fournier a legutóbbinál csak többet tehet most hozzá, meglátjuk, hogy mire mennek a Mavsszel - ott ha Doncic és a mostanában jól játszó Porzingis is hozza magát, akkor megvan az alap, talán stabilabbak még idegenben is, mint a Boston. 

Brooklyn Nets - Houston Rockets 01:30

Itt nyilván egyértelműek az erőviszonyok, a Brooklynnak kötelező a győzelem a Houstonnal szemben, míg a találkozó pikantériáját természetesen James Harden szerepe és elcserélése adja. Ettől függetlenül óriási meglepetés lenne, ha a Rockets megszorítaná ellenfelét még akkor is, ha a hazaiaknál LaMarcus Aldridge még biztosan nem debütál, illetve Landry Shamet visszatérése is kérdéses - ugyan javult mostanában a Houston, voltak egészen biztató meccsei, de nincsenek egy súlycsoportban a felek. 

Memphis Grizzlies - Utah Jazz 02:00

A csapatok hétvégén találkoztak egymással back-to-back, mindkettőt a Jazz nyerte, de ebből az egyiket szoros küzdelemben, most pedig idegenben is meg kell ezt ismételnie. Ettől függetlenül az esélyesek természetesen a vendégek, zsinórban hat győzelemnél tartanak és megállíthatatlanok mostanában, de idegenben azért láttunk már tőlük gyenge produkciókat, a Grizzlies pedig okozott már meglepetéseket - legutóbb a Houstont gyűrte le a társaság, az mondjuk kötelezőnek számított. Meglátjuk, játékban nagy változás nem várható a múlt heti meccseikhez képest, annyi, hogy Memphisben talán kevésbé lesznek pontosak Mitchellék, de ha elég koncentráltan játszanak, akkor most is nekik áll a zászló. 

Minnesota Timberwolves - New York Knicks 02:00

Itt nyernie kell a Knicksnek, az alapvetően jó formában lévő keleti csapat legutóbb elvesztett egy szoros ki-ki meccset a Heat ellen, de a ligautolsó ellen nem hibázhat idegenben sem, ha ott akar lenni a playoffban. A Wolves legutóbb viszonylag szoros küzdelemben maradt alul a Brooklynnal szemben és nincs jó formában, annyi, hogy jobb napjain nagyobb tűzerővel bír, mint a New York. A meccs kérdése igazából ez, amennyiben Randle-ék jobban "elszabadulnak" most, mint általában, akkor nyerniük kell, ha most is csak 90-95 pontokra lesznek képesek, akkor nagyot kell kaparniuk a győzelemért. 

Oklahoma City Thunder - Toronto Raptors 02:00

Lassan odajutunk, hogy ez egy tét nélküli mérkőzés lesz, hiszen a Thunder már nem juthat playoffba és a Raptors is erősen közelít ehhez - Siakamék továbbra is csak a vereségeket gyűjtögetik, nagyon nehéz mit mondani róluk. Most a tartalékos OKC ellen megint az van, hogy alapvetően nyerniük kellene, mert ők többre képesek, elvileg nincs is érdemi sérültjük, mindenkire számíthatnak, egyszerűen a pályán is érvényesíteni kell azt, hogy bennük több van. A Thunder elvileg most is tartalékos lesz még, az előző három meccsét amúgy is elvesztette, úgyhogy a hazai pályán kívül semmi nem szól Horfordék mellett. 

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 02:30

A felek két napja találkoztak ugyanitt és akkor 132-115-re nyert a Kings, kíváncsian várjuk, hogy most tud-e valamit reagálni a Spurs. Gregg Popovich szerint nyilván a védekezésükön kell állítani, főleg a leindítások levédésén, sokkal fizikálisabbnak és energikusabbnak kell lenniük, ha akarnak valamit, meglátjuk, hogy sikerül-e felkeményedniük. A Sacramento remek formában van, zsinórban ötöt nyert, idei legjobb időszakát éli, De'Aaron Fox parádézik, Richaun Holmes parádézik, Tyrese Haliburton éppen behúzza az Év Újonca díjat, múködik a Hield-Barnes páros, működik a kispad, minden a helyén van - tényleg csak az a kérdés, hogy meddig fenntartható ez az állapot. A legutóbbi játékukkal most is esélyesek, a kérdés az, hogy a San Antonio el tudja-e azt rontani.

Los Angeles Lakers - Milwaukee Bucks 04:00

Ez lesz a játéknap rangadója, a Lakers a James-Davis páros nélkül is kiizzadt magából egy-két győzelmet, most pedig már debütálhat Andre Drummond, aki a hírek szerint rögtön a kezdőbe kerül, kíváncsian várjuk, hogy mit mutat és hogy milyen hatással lesz a csapatra. A Bucks nincs jó passzban, az előző három meccsét elbukta, legutóbb pedig váratlanul esélytelen volt a gárda a Clippers vendégeként, meglátjuk, hogy ahhoz képest mennyire tudják most felszívni magukat Holidayék. Most ők az esélyesek, a jelenlegi Lakers nyilván nem topcsapat, Drummond első fellépésének hatása pedig nyilván kérdéses, míg a Bucksnál Bobby Portist leszámítva minden fontos szereplő bevethető, úgyhogy nekik nagyon kellene a javítás a "megtépázott" bajnok otthonában.

Phoenix Suns - Chicago Bulls 04:00

A Suns back-to-backet játszik a Hawks elleni győzelem után, Chris Paulék megint azt bizonyították, hogy nagyon tudnak "menedzselni" mérkőzéseket és annyit kiadni magukból, amennyi éppen kell, kíváncsian várjuk, hogy most is érvényesítik-e a papírformát. A Bulls rossz passzban van, Zach LaVine és az egész csapat játéka megtört, Nik Vucsevics érkezése egyelőre semmit sem javított a gárdán, nagy kérdés, hogy fel tudják-e magukat szívni. Most a legjobb játékukkal sem ők lennének az esélyesek, hiszen a Suns a fáradtság ellenére egészséges és otthon játszhat, így pedig abszolút ligaelit szintre képes, de a Chicago a legjobb formája nélkül megnehezíteni sem nagyon fogja ellenfele dolgát...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus