Éjjel Hornets-Jazz a Sport TV-n

Kilenc mérkőzést rendeznek, pályán a Bucks, a Sixers, a Clippers és a Rockets is, a játéknap első meccsét pedig a Sport TV is közvetíti.

Charlotte Hornets - Utah Jazz 23:00 (00:00-től Sport1)

A Utah legutóbb Atlantában győzött, míg a Charlotte két pihenőnapot kapott egy nehéz back-to-back után, hogy kicsit felfrissítse magát - ez és a hazai pálya segítheti a társaságot és bár a Jazz jobb formában van, illetve egyértelműen erősebb kerettel is rendelkezik, azért lehet keresnivalója a Hornetsnek. Terry Rozier legutóbb nagyot játszott, előtte Devonte' Graham húzta a gárdát, de volt, hogy Malik Monk lépett elő clutch dobásokkal, ha ülnek a csapat triplái, akkor bárkit képesek megverni, ez a mostani Utah pedig egyáltalán nem egy ellenállhatatlan társaság - szintén főleg Mitchell, Bogdanovic, vagy Ingles dobásaiból élnek, ők sem tudnak az elvárt szinten védekezni és nekik is vannak leolvadásaik. PJ Washington sérülése nem jött jól a Charlotte-nak, meglátjuk, hogy nélküle a Biyombo-Zeller páros hogyan fog dolgozni Rudy Gobert-ék ellen - a hazaiak dolgát még Monk sérülése is nehezíti, az ő játéka is erősen kérdéses, míg a vendégeknél Mike Conley hiányzik továbbra is.

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 00:00

A Nets legutóbb Spencer Dinwiddie 41 pontja ellenére kikapott San Antonióban, de most otthon mindenképpen nyerni szeretne a továbbra is keleti sereghajtóként működő Atlantával szemben. A vendégek legutóbb szoros mérkőzést játszottak és közel jártak a Jazz legyőzéséhez, összehozni azonban nem tudták, úgyhogy továbbra is a liga legalját képviselik a mérlegükkel, a játékukkal és a formájukkal is. Ebből kiindulva Brooklynban alighanem egyesre veszik az összecsapást, csak ezeket a dolgokat érvényesíteni is kell a pályán, ráadásul a sérültlistájukra feliratkozott Achilles-szakadással David Nwaba is...

Philadelphia 76ers - Washington Wizards 01:00

Mindkét csapat back-to-back lép pályára, de az erőviszonyok egyértelműek, a Sixers otthon nem hibázhat még úgy sem, hogy 24 órával borzalmas verésben részesítette őket a Dallas. A Wizards nem rossz, továbbra is igaz az, hogy ha hagyják, hogy játsszanak Bradley Bealék, akkor bárkire képesek veszélyt jelenteni és az is biztos, hogy őket nem lehet 100 körüli dobott ponttal megverni, de a Philly sokkal jobb együttes annál, hogy ez (egy látványos, "feel good" támadójáték) elég legyen a legyőzéséhez. Joel Embiidék magas poszton abszolút dominálhatnak az itt meglehetősen lyukas (sok a sérült) Washingtonnal szemben és ha a Simmons-Richardson-Thybulle sor kicsit megkeseríti Bealék életét a periméteren, az már magával is hozhatja a győzelmüket. 

Detroit Pistons - Chicago Bulls 01:00

A Detroit back-to-backet vív és bár otthon azért jó esélyei lehetnek a csapatnak, de itt az a fő kérdés, hogy ki lesz bevethető náluk: Griffin és Kennard kihagyta az előző meccset, Drummond sem 100%-os, meglátjuk, hogy mennyire tudják magukat felszívni. A Bulls pihentebb, volt két teljes szünnapja, egyébként pedig az utóbbi öt meccséből hármat nyert, egyet pedig csak három ponttal veszített el, úgyhogy nincs is rossz formában. Bennük azért több van, mint amit az eddigi mérlegük mutatott, úgyhogy ha a Pistons a fáradtsága és a sérültjei miatt nem tud igazán felpörögni, akkor LaVine-éknek bőven lehet keresnivalójuk - egy jó dobóformával idegenben is nyerhetnek, ráadásul tegyük hozzá, hogy idén eddig kettőből kétszer megverték a Detroitot.

New York Knicks - Milwaukee Bucks 01:30

A Knicks előző este még Miamiban lépett pályára, ahol kicsit visszarángatták őket a döldre, míg a Bucks a Lakers magabiztos legyőzése után pihenhetett egy napot - kérdés nincs, természetesen kötelező a győzelem Giannis Antetokounmpóék számára, pláne, hogy a New York ma hajnalban már a "régi önmagát idézte". A ligaelső minden tekintetben más szintet képvisel, mint ellenfele, a sérülések terén sincs gondban (Eric Bledsoe hiányzik továbbra is, a többiek elvileg bevethetőek), ráadásul frissebb is, mint a back-to-back érkező New York - bármi, ami nem egyértelmű vendégsiker, az meglepetés.

Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 02:00

A Sacramento és a Memphis back-to-backet játszik, a hazaiak Clevelandben, a vendégek pedig Indianában léptek pályára előző este - és kaptak is ki. Mindkét együttes biztató, de messze nem hibátlan mostanában, a Grizzlies kifejezetten bátor és eredményes támadójátékot hozott mérkőzéseken keresztül, de ezek jelentős része nem párosult győzelemmel (legutóbb a Cavs ellen is behúzták a féket a végjátékban), míg a Kings továbbra is inkább a védekezésre épít, de az elmúlt időszakban már kiegészült a kerete, lassan elöl is magasabb fokozatba kapcsolhatnak, de még mindig kicsit össze-vissza a rotációjuk. Nagy kérdés, hogy melyik fél tud frissebb lenni, a hazai pálya ebből a szempontból a Grizzliest segítheti, de azért a Sacramento egy rutinosabb és nagyobb célokért küzdő csapat, amelynek idegenben is nyernie kéne - ezzel együtt ha Moranték lendülete ezúttal négy negyedig tart, akkor bármi elképzelhető...

San Antonio Spurs - Los Angeles Clippers 02:00

A Spurs a Brooklyn legyőzése, a Clippers viszont a Rockets ellen elvesztett hazai rangadó után lép pályára, ezzel együtt azért a vendégek tűnnek esélyesebbnek. A San Antonio nincs rossz formában, hatból négyet nyert, otthon már 50% felett van, de bár a Los Angeles legutóbb kikapott, ettől még minőségibb és mélyebb is a kerete, mint mostani ellenfeléé. Az persze náluk mindig kérdés, hogy éppen ki kap pihenőt, ráadásul egy back-to-back első felét jelenti ez az összecsapás számukra, úgyhogy számíthatunk esetleg hiányzókra náluk. A Spursnél nincs ilyen faktor, de ettől még nagy tett lenne DeRozanéktől, ha legyőznék az esélyesebb riválist - egyébként természetesen Leonard San Antonióba való visszatérése érdekes ízt adhat a találkozónak.

Phoenix Suns - Houston Rockets 03:00

A Suns a Thunder vendégeként szerepelt (le) egy nappal korábban, míg a Rockets legutóbb a Clipperst verte idegenben, úgyhogy az nem lehet kérdés, hogy vendégként is James Hardenék az esélyesebbek. A Phoenixnél Booker visszatért az OKC ellen, de messze volt a jótól, Ayton nem játszott, őt lehet hogy mára tartogatják, míg a vendégek a nagy győzelem után feltüzelve, nyilván egyébként is sokkal erősebb kerettel érkezhetnek meg erre az összecsapásra. A hazai pályán kívül nem nagyon tudunk semmit, ami a Phoenix mellett szólna, fáradtabbak, leharcoltabbak, rossz formában vannak, a Houstonnak pedig nagyon kellene is ez a győzelem a nyugati élharcban. 

Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 04:00

Mindkét gárda "másnaposan" lép pályára, de az utóbbi időszakban azért inkább a playoff-helyekre visszatérő Portlandnek ment a szekér (legutóbb a masszív Orlandót is magabiztosan gyűrték le), a Timberwolves egy nagyon komoly vereségsorozatot produkált, sokszor egészen pocsék játékkal - ezt súlyosbította Karl-Anthony Towns sérülése, a center játéka most is több, mint kérdéses. Tűzerőben mindenképpen jobban áll a Blazers még akkor is, ha esetleg a legutóbb kisebb sérülést összeszedő Carmelo Anthonyval nem kockáztatnak: ha Lillard és McCollum megszórja magát (24 órával korábban 67 pontot termelt a duó), akkor nehéz velük mit kezdeni, ráadásul a hazai pálya is őket segíti, illetve ha Towns játszik, akkor is emberére akadhat Hassan Whiteside személyében.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus