Este Celtics-Thunder a Sport TV-n

A Super Bowl felvezetéseként három, európai idő szerint esti mérkőzést rendeznek ma az NBA-ben - mutatjuk, hogy mit lehet várni tőlük.

New York Knicks - Memphis Grizzlies 19:00

A hírek szerint a Knicksnél továbbra sem lesz még aktív a Dallasból érkező Smith-Matthews-Jordan trió, úgyhogy túlzottan nagy reményeik ezúttal sem lehetnek zsinórban 12 vereség után, de persze ahogy a Memphis kinéz az elmúlt hónapokban, tutira a vendégek győzelmét sem vehetjük - ráadásul Casspi, Anderson és Temple biztosan nem játszik, Conley pályára lépése kérdéses, Jaren Jackson Jr. viszont valószínűleg ott lehet a parketten. Aligha ez lesz a játéknap legszínvonalasabb összecsapása, ráadásul tét sincs már egyik csapat számára sem, de alapozni bizonyára lehet vele a folytatásra...

Boston Celtics - Oklahoma City Thunder 20:00 (Sport 2)

...ugyanis ez viszont igazi rangadónak ígérkezik, ráadásul a Sport TV is közvetíti. A Boston remek formában van, az előző kilenc meccséből csak a GSW elleni szoros ütközetet vesztette el, otthon 21-6-ra áll és általában magabiztos győzelmeket arat, Kyrie Irving is visszatért már legutóbb, viszont agyrázkódás miatt kidőlt Aron Baynes, a center most nem léphet pályára és a keménysége azért hiányozhat majd csapatának Steven Adamsék ellen. Főleg hogy az OKC is parádézik mostanában, Billy Donovan alakulata az előző hét mérkőzését behúzta, több jó csapatot is elkapott ebben az időszakban, köztük például a Milwaukee-t, idegenben is 16-11-et hozott eddig, ami jónak számít, sérültje nincs, Paul George pedig MVP-formában van - az ő megállítása biztosan kulcskérdés lesz majd a Boston szempontjából, mostanában azt csinál, amit akar. Persze rajta kívül Westbrook is oktat (zsinórban öt tripla-dupla), a Ferguson-Grant páros is képes X-faktorrá válni, Dennis Schröder pedig többször is óriási energiát hozott a kispadról és egy-egy rohammal néhány perc alatt el tudott dönteni meccseket, rá is nagyon kell figyelniük Smartéknak. Otthon azért jó esélyei vannak a Celticsnek és egyszer idén már idegenben is elkapta az OKC-t, kíváncsian várhatjuk, hogy a két top3-as védekezés közül melyik fog most hatékonyabban működni.

Toronto Raptors - Los Angeles Clippers 21:00

A Clippers back-to-backet játszik azok után, hogy előző este 25 pontos hátrányból fordítva aratott nagy győzelmet Detroitban, de egy ilyen meccs nyilván elég sokat vesz ki egy csapatból, sokat játszottak a kulcsemberek nagy teher alatt, illetve mentálisan is megterhelő egy ilyen összecsapás - ráadásul most a pihent, sikerre éhes Toronto otthonában kell pályára lépni, ahol még 100%-os állapotban sincs sok esélye az aktuális vendégcsapatnak. A Raptorsnak most muszáj bizonyítania, hiszen Kyle Lowryék az elmúlt négy meccsükből hármat is elvesztettek, csak a Dallast verték meg nagy nehezen, egyetlen kosárral, legutóbb pedig olyan komoly pofont kaptak ebben a csarnokban a Buckstól, hogy abból nem egyszerű felállni. Most pihentebben, saját közönségük előtt nem kaphatnak ki megint, a továbbra is hiányzó Jonas Valanciunason kívül nincs sérültjük, csak Danny Green beteg, de valószínűleg most ő is játszhat, a Clippers otthonában egyszer már nyertek idén 24 ponttal, minden adott a sikerükhöz.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus