Este héttől pályán a Bucks, 21:30-tól Clippers-Sixers a Sport TV-n

Denverben rangadózik a Toronto, New Orleansban javítana a Lakers - magyar idő szerint este kezdődik a játéknap, nézzük, hogy mire számíthatunk.

 

Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 19:00

Itt természetesen egyértelmű favorit a ligaelső, a Charlotte ugyan abszolút javult mostanában és két vereség után megverte a New Yorkot, majd legutóbb nagy bravúrt bemutatva győzött Torontóban is, de a Milwaukee jelenleg mindenkihez képest egy szinttel feljebb van. Giannis Antetokounmpóék csak az All-Star óta megverték 21 ponttal a Sixerst, egy hosszabbításos back-to-back második felén győztek Torontóban, majd legutóbb 47 ponttal ütötték ki az OKC-t, elképesztő formában vannak továbbra is és úgy fest, hogy Khris Middleton váratlan nyakfájása is elmúlt, most már ő is pályára léphet. Így azért nagyon komoly meglepetés lenne egy esetleges hazai siker, a felek párizsi meccse ugyan viszonylag szorosan alakult, de ettől még jelen állás szerint nincsenek egy súlycsoportban a csapatok.

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 21:30

A két csapat játékereje között egyértelmű a különbség, a Mavs abszolút favorit, idegenben egyébként is nagyszerűen szerepel és bár legutóbb kikapott Miamiban, de ettől még jobb csapat, mint a Minnesota - a Wolves nyert ugyan egyet éppen Miamiban, de legutóbb megint kikapott, nagy változás nincs. Mindkét együttes a látványos támadójátékot részesíti előnyben és ponzáporos meccseket játszik, a védekezésre pedig kevesebb figyelmet fordít, de azért egy dobópárbajban inkább a Dallasra fogadnánk: az egyetlen kérdés az, hogy mi lesz Luka Donciccsal, az ő játéka nem biztos, mert fáj a hüvelykujja. Akárhogy is, de a Minnesota részéről bravúr lenne egy esetleges győzelem és ez nagyon extra dobóformát feltételez D'Angelo Russellék részéről úgy, hogy Karl-Anthony Townsra továbbra sem számíthatnak.

Los Angeles Clippers - Philadelphia 76ers 21:30 (Sport 2)

Abszolút rangadó, bár abból a szempontból zárójelbe kell ezt tennünk, hogy Joel Embiid és Ben Simmons nélkül ez a Philly azért nem az igazi Philly, ráadásul idegenben egyébként is a liga alsó feléhez (!) tartozik ez az együttes. A Clippers viszont a vereségszéria után feljebb kapcsolt, visszatért a George-Beverley páros, most nincsenek sérültek és arattak sorozatban három magabiztos győzelmet, legutóbb a Denver elleni gála pedig plusz önbizalmat is adhatott az együttesnek - hazai pályán egyébként is nagyszerűen, 24-6-ra állnak, úgyhogy előzetesen egyértelműen ők az esélyesek. Embiid nélkül igazából nincs mismatch a vendégek oldalán, persze elsülhet a keze az ex-Clipper Harrisnek, megtáltosodhat Horford, vagy Richardson, esetleg folytathatja nagy szériáját Shake Milton, de ha megfelelő hőfokon ég a Los Angeles, akkor Kawhi Leonardék egyértelműen jobbak jelen pillanatban, főleg otthon.

Denver Nuggets - Toronto Raptors 00:00

Ez is kiemelt rangadó lesz a nyugati második-harmadik és a keleti második között, két remek csapatról beszélünk, akiknek egyaránt kellene a győzelem, viszont ugyanúgy egy pofonból érkezik - a Nuggets a Clippers ellen kapott egy óriási "taslit", míg a Toronto otthon égett meg a Charlotte ellen, így karácsony óta először van kétmeccses vereségsorozatban. Egymással még nem találkoztak ebben a szezonban, meglátjuk, hogy mire mennek, mindenesetre otthon azért jó esélyei vannak a Denvernek, főleg úgy, hogy a sérülések továbbra sem kímélik a Raptorst: Gasol biztosan nem játszik és a VanVleet-Ibaka páros pályára lépése is kérdéses. A Denvernél Paul Millsap sérült, az ő játéka nem biztos, úgyhogy magas poszton azért lehetnek érdekes dolgok, mindenesetre hogy ki fogja meg Nikola Jokicsot, az egyelőre jó kérdés - amennyiben kintről megkapja a kellő támogatást akár triplák, akár agresszív védekezés képében, akkor jó esélye lehet a hazai csapatnak. 

Sacramento Kings - Detroit Pistons 00:00

3-1-gyel zárta idegenbeli túráját a Sacramento, legutóbb Memphisben aratott nagyon értékes győzelmet, úgyhogy magabiztosan, jó formában térhetett haza, hiszen az utóbbi időben abszolút elkapta a fonalat - most a Detroit ellen mindenképpen kötelező lenne ismét nyernie az együttesnek. A vendégek kerete alaposan meggyengült az utóbbi egy hónapban, de legutóbb így is meglepték a Phoenixet és nyertek idegenben, ezzel azért jelezték, hogy vigyázni kell velük, mert a meglévő játékosok nem fogják olcsón adni magukat - ha a Rose-Knight duó jól bontja a védelmet és Wood is hozzáteszi a magáét belül, akkor okozhatnak kellemetlenségeket. Ezzel együtt blama lenne, ha a Kings otthon nem hozná ezt a meccset akkor, amikor minden vereség duplán fáj a playoff-harc miatt - a nehezítő körülmény ugyanakkor az irányító poszt kérdésessége, mert De'Aaron Fox és Cory Joseph is sérüléssel bajlódik, mindkettejük játéka a levegőben lóg jelenleg.

New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers 02:00

A Lakers back-to-backet játszik a Memphisben elszenvedett váratlanul sima vereség után, meglátjuk, hogy mennyi tűz és energia lesz a társaságban ezen az estén - a Grizzlies ellen egyértelműen ez hiányzott, most viszont a b2b miatt még fáradtabb lehet az együttes. Kérdéses, hogy James játszik-e, illetve hogy Danny Green most bevethető lesz-e, vagy hogy a back-to-back végett bárki más kap-e pihenőt Frank Vogeltől, mindenesetre könnyű dolguk biztosan nem lesz, a mostani Pelicans abszolút playoff-szintű, motivált, frissebb és otthon játszhat, minden bizonnyal mindent meg fog tenni a sikerért. Brandon Ingramék egyébként pár napja éppen a Lakers vendégeként kaptak ki 118-109-re, most viszont egy hasonló teljesítménnyel akár vissza is vághatnak a fáradtabb ellenfélnek - a sérültekkel jól állnak, csak JJ Redick nem bevethető és ha rájátszást akarnak, akkor egy-egy ilyen "megszerezhető bravúrra" is szükségük van.

Golden State Warriors - Washington Wizards 02:30

A mérkőzés sztorija az lett volna, hogy Steph Curry visszatér a Golden State-nél, de aztán a csapat és a játékos közösen úgy döntött, hogy inkább nem, mert még nem 100%-os - így marad az, hogy a playoffban még reménykedő Wizardsnak kötelező megvernie a back-to-backet játszó sereghajtót, még idegenben is. A Warriors előző este édes győzelmet aratott Phoenixben nyolc bevethető játékossal, az NBA egyértelműen messze leggyengébb rotációjával, de a megkönnyebbülés és az öröm mellett most a fáradtság is ott lesz a játékosokban, úgyhogy a Washingtonnak nem szabad hibáznia, ha akar még valamit - nem biztos, hogy reális esélye van a rájátszásra, de ha itt kikap, akkor gyakorlatilag le is mondhat róla. A fővárosiak a Brooklyn legyőzése után legutóbb a Jazztől kaptak ki tíz ponttal, most elvileg a megszokott rotációjuk bevethető, a hazai pályát leszámítva minden mellettük szól.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus