Este Hornets-Bucks a Sport TV-n, hajnalban Heat-Clippers rangadó

Párizsban lép pályára a listavezető, több nagycsapatot is megnézhetünk - íme a játéknap felvezetője. 

Charlotte Hornets - Milwaukee Bucks 21:00 (22:30-tól Sport 2)

Itt nem lehet kérdés, a Milwaukee egészen ellenállhatatlan formában van és jelenleg bárki ellen toronymagas favorit lenne, pláne a mostani Charlotte-tal szemben: Rozierék zsinórban hétszer kaptak ki és az utóbbi öt meccsükből négyszer 93 dobott pont alatt maradtak. Semmi nem szól mellettük, a Bucks a szezon nagy részében látott domináns játékával hozza sorra a győzelmeket, nincsenek sérültjei, nem is különösebben fáradt, úgyhogy óriási meglepetés lenne, ha vereséget szenvedne. Egy dolog azért okozhat némi zavart: a meccset Párizsban játsszák, az utazás és a szokatlan körülmények pedig jelenthetnek valamennyi fennakadást, de hát ilyen esetben megint csak a kategóriákkal jobb csapat reagálhat hamarabb...

Detroit Pistons - Memphis Grizzlies 01:00

Ez jó meccs lehet, a Pistons összességében jó formában van, négyből hármat nyert, a washingtoni vereség után lejátszotta a Sacramentót, ráadásul visszakapta Reggie Jacksont is, aki rögtön remek formában nyitott. Most pluszban Andre Drummond is játszhat, aki a legutóbbi meccset kihagyta, otthon léphetnek pályára, úgyhogy ezúttal is jó esélyeik lehetnek, kérdés, hogy a Memphisszel mi történik: a gárda sorozatban hét győzelem után zsinórban kettőt bukott, legutóbb pedig valósággal földbe döngölte őket a Boston, teljesen szétesett a játékuk. A Pistons azért nyilván másképp védekezik, de az esetleges vendégsikerhez elengedhetetlen lesz a Morant-Brooks páros feljavulása - ha ők hozzák a megszokottat, akkor biztosan lesz keresnivalójuk, hiszen az egész szezont tekintve azért eddig ők játszottak jobban. 

Orlando Magic - Boston Celtics 01:00

A Magic legutóbb nem tudta megállítani az OKC-t és most is az a kérdés, hogy védekezésben összeszedik-e magukat, mert ha igen, akkor lesz esélyük, ha nem, akkor viszont valószínűleg a Boston is átrohan majd rajtuk. Kemba Walkerék két kiváló meccsel próbálták feledtetni az előtte lévő kilengéseket, a két sima hazai győzelem után pedig most idegenben is bizonyíthatják, hogy maguk mögött hagyták a hullámvölgyet - az Orlando verhető csapat, de csak akkor, ha jól játszanak a vendégek, "alibivel" nem fognak célba érni. A Celticsnél vannak azért sérültek, Kanter nem fog játszani, Tatum és Brown pályára lépése pedig kérdéses, míg a Magicnél az Isaac-Augustin páros nem áll rendelkezésre továbbra sem.

New York Knicks - Toronto Raptors 01:30

Kötelező meccs a Raptorsnak, a kanadaiak kiváló formában vannak és sorozatban öt meccset nyertek, míg a Knicks természetesen egészen máshol tart - igaz, a Lakerst kicsit megizzasztotta legutóbb, de ott is vereséget szenvedett és mindössze 92 pontot tudott dobni. A vendégek élvezik, hogy teljes a keretük, nagyon veszélyesek támadásban, de ha kell, akkor hátul is be tudnak keményíteni, egészségesek, nem is túl fáradtak, a hazai pályán kívül gyakorlatilag minden mellettük szól - de hát ők vendégként is több mint kétszer annyi meccset nyertek, mint a New York otthon, úgyhogy ez se lehet döntő faktor. Az első egymás elleni meccsüket közel 30-cal nyerte otthon a Toronto és bár most ekkora különbségre azért nem feltétlenül kell számítani, de komoly meglepetés lenne, ha el tudná kapni ellenfelét a Knicks.

Chicago Bulls - Sacramento Kings 02:00

Mindkét csapatnak nagyon kellene a győzelem, hiszen a Bulls a playoffért próbál harcolni, a Kings pedig a saját démonjai ellen, hiszen egyelőre masszívan alulteljesít a fiatal, tehetséges keret - most éppen egy hatos vereségszériában vannak Bogdanovicsék és csak a Warriorst tudják megelőzni Nyugaton. A Chicago azért javul, az utóbbi öt meccséből hármat nyert, a két veresége pedig Milwaukee-ban és Philadelphiában született, legutóbb a Minnesotát verte, úgyhogy otthon most is bizakodhat, egyértelműen jobb formában van, mint a Sacramento. Idei első meccsüket egyébként idegenben is megnyerték LaVine-ék és ha Markkanen megint legalább úgy játszik, mint legutóbb, akkor nekik áll a zászló - persze a Kingsben ennél jóval több van, egy napra bármikor összekaphatják magukat, de a szezon során eddig egy jobb időszakuk volt csak, nem véletlenül állnak 15-29-cel.

Oklahoma City Thunder - Atlanta Hawks 02:00

Egy-két gyengébb meccs után sorozatban hármat nyert az OKC, mindháromszor 110 pont felett dobott, úgyhogy ismét kiegyenesedett, így otthon abszolút kötelező lenne megvernie a keleti sereghajtót - viszont az Atlanta legutóbb a Clippers ellen nyert, összességében ötből háromszor győzött, a vereségek közül pedig a torontói kifejezetten szorosra sikerült. A valóságban tehát nincs akkora különbség a felek között, mint amit a tabella mutat, bár Trae Young állapota ismét kérdéses: elvileg edzett, de nem gyógyult meg teljesen, igaz, a Clipperst nélküle is le tudták lépni. Látványos meccs lehet még Young nélkül is, ha ő játszik, akkor pedig főleg - papíron azért muszáj lenne ezt hoznia a Thundernek, de a Hawks jobb napjain bőven képes megnehezíteni ellenfelei dolgát. 

Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 02:00

Négy vereség után legutóbb nagyon fontos győzelmet aratott a Rockets, de az ellenfél az erősen tartalékos Denver volt, úgyhogy egyelőre ne gondoljuk túl a texasiak játékát, előbb nézzük meg, hogy a Minnesota elleni kötelezőt is sikerül-e behúzni. A Wolveson egyelőre Karl-Anthony Towns sem tudott segíteni, ugyan a center legutóbb 40 pontot dobott, de így is kikaptak Chicagóban, összességében sorozatban hét vereségből érkeznek és ráadásul a hazai pályájuk sem előny, továbbra is több győzelmük van idegenben, mint otthon. Ezek mind a Rockets mellett szólnak, akiknek egyszerűen muszáj lenne stabilizálniuk magukat és berángatniuk az ilyen meccseket, egyúttal megindulni felfelé - most egyik oldalon sincs gond a sérülésekkel, nincs mire mutogatni. 

New Orleans Pelicans - Denver Nuggets 02:00

A Denver továbbra is nehéz helyzetben van, a komoly sérüléshullám teljesen természetes módon megfogta a csapatot, ráadásul a Murray-Millsap-Plumlee trió biztos, hogy még egy ideig nem játszhat, annyi, hogy Harris és Porter Jr. állapota kérdéses, őket nem zárta ki egyelőre a csapat erre a meccsre. Ebben a formában a Pelicansnek nagyon kellene a győzelem, legutóbb ugyanis kikaptak, így nem tudtak közeledni a playoff-helyekhez, pedig az elmúlt egy hónapban mutatott játékuk alapján erre bőven rászolgáltak. Zion Williamson bemutatkozása végül jól sült el, kíváncsian várjuk, hogy az 1/1-es mire megy Nikola Jokicsék ellen - ők most már jól állnak a sérülésekkel, nincs különösebb gondjuk, otthon játszhatnak, az ellenfél ezer sebből vérzik, élniük kellene a lehetőséggel. 

Miami Heat - Los Angeles Clippers 02:00

Ez kiemelt rangadónak ígérkezik, hiszen a keleti második fogadja a nyugati harmadikat, úgyhogy két remek csapat találkozik majd. Itt azért említsük meg, hogy a Heat messze van a kirobbanó formától, kötelező meccseket hozott mostanában nagy csatával, hosszabbításokban, hullámzó játékkal, míg a Clippers legutóbb Leonard, George és Beverley nélkül kapott ki Atlantában, idegenben pedig egyelőre többet hibázott, mint kellene. Közülük csak Leonard tér vissza erre az estére, aki persze önmagában is meccsdöntő faktor, ezt a pihentetése előtt hat-hét meccsig bizonyította is, meglátjuk, hogy milyen párharcot vív majd Jimmy Butlerrel - már ha utóbbi játszik, a Miami oldalán ugyanis ő, Dragic és Nunn pályára lépése sem biztos, mindannyian kisebb sérüléssel bajlódnak. Nyilván ha ők nincsenek, akkor favorit a Clippers, ha vannak, akkor lehet keresnivalója a Heatnek, hiszen otthon 20-1-re áll, ezt mindenképpen tisztelni kell.

San Antonio Spurs - Phoenix Suns 02:30

Négy napja Phoenixben szoros meccset játszottak a felek, ott akkor két ponttal nyert a Spurs és most is esélyesebbnek tűnik Gregg Popovich együttese - sorozatban hármat nyertek DeRozanék, a Suns pedig a legutóbbi kettőt már elvesztette, ráadásul a Pacers ellen egy elég méretes pofont kapott. Devin Bookerék megmutatták az utóbbi hetekben, hogy tudnak ők jól is játszani, de azt is, hogy ezt tartósan nem nagyon tudják produkálni, ha pedig megint egyénieskednek, azzal nem jutnak sehova. A Spurstől is láttunk már sok mindent idén, úgyhogy természetesen benne van, hogy nekik most lesz rossz napjuk, a Phoenix pedig felszívja magát, de előzetesen inkább arra van több esély, hogy otthon egy jó dobóformával megint a SAS kerekedhet felül - a sérülések elvileg egyik oldalon sem jelentenek új problémát. 

Golden State Warriors - Indiana Pacers 04.30

Kötelező meccs a Pacers számára, a Warriorsnál vannak néha jó esték, de komoly csapatnak meg kell vernie Steve Kerr együttesét, ez nem is lehet kérdés - márpedig az Indy legutóbb a Phoenixet is lejátszotta, a Jazz elleni botlást leszámítva sorra nyerte mostanában a meccseit. Malcolm Brogdon nem fog játszani, szóval ez azért okozhat némi zavart, de korábban is megoldották már ezt a problémát, most a Warriors ellen is megtehetik - persze ha a hazaiaknál mondjuk D'Angelo Russell éppen most őrül meg, az is árnyalhatja a képet, de az biztos, hogy a Pacers részéről blama lenne egy vereség.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus