Győzelmi kényszerben a Warriors: jön a döntő második meccse

A pályaelőny már a Celticsé, így muszáj legalább egyenlítenie a Golden State-nek.

Golden State Warriors - Boston Celtics 02:00 (Sport 1)

Az első mérkőzésen a Celtics rögtön elvette ellenfele pályaelőnyét azok után, hogy a találkozó túnyomó részében a GSW vezetett, ám az utolsó negyedre szétesett és 15 pontos előnyből kikapott - a Boston 9/12 triplával lőtte szét a hazai gyűrűt a záró etapban, ez volt a döntő faktor. Emiatt most győzelmi kényszerben van a Warriors, akárhogy is, de muszáj győznie és legalább kiegyenlítenie, mert ha 0-2-t hoz a két hazai meccséből, azzal matematikaira csökkennek az esélyei a bajnoki címre. A Boston éppen emiatt nyugodtabban, kényelmesebben játszhat, nem lesz teher a vendégcsapaton, Steve Kerr viszont nem hibázhat, a legjobb stratégiát kell kitalálnia és a játékosainak azt tökéletesen végre is kell hajtania.

Az első mérkőzés eseményeit, taktikai dolgait, érdekes lépéseit itt és itt is elemeztük, nagy kérdés lesz, hogy tud-e reagálni Kerr és van-e annyi ebben a Warriorsban, hogy felvegye a kesztyűt - mert annak ellenére, hogy az első meccsen sokáig vezettek a hazaiak, nagyon sok pozitívumot mutatott a Celtics és nagyon sok negatívum derült ki a Golden State-ről. Lehet azzal dobálózni, hogy nem céloznak így még egyszer a vendégek, hogy White és Horford nem játszik így megint, de ez egyrészt benne van a pakliban, ha ugyanúgy védekezik a Warriors, másrészt Jayson Tatumtól bármikor érkezhet egy 40 pontos performansz, a pick-and-rollok védekezésén is alakítgathat Ime Udoka, a Warriors pedig szemlátomást nehezen tudott jó helyzeteket kialakítani a gyűrű környékén.

Érdekes lesz látni, hogy több labdát kap-e Wiggins vagy hogy lesz-e megoldása erre Kerrnek, képesek lesznek-e eredményesebbek lenni a festékben, hogy feljavul-e támadásban vagy esetleg kevesebb percet kap-e Jordan Poole vagy hogy tud-e emelni a játékán Klay Thompson - illetve főleg Draymond Green, mert azért ha ő bedobálná a jó helyzeteit, már más lenne a helyzet.

Az is kérdés, hogy fizikálisan melyik csapat hogyan reagál az első meccsre, lehetett azóta pihenni, így a fáradtság nem lehet nagy faktor, a hazaiaknál Payton II nem játszott még legutóbb, pedig szükség lenne rá, a vendégeknél pedig Williams III volt láthatóan messze a 100%-os állapottól, de nála lehet, hogy ez nem nagyon tud már javulni (mindkettejük státusza kérdéses). A GSW a nyomásra sem mindig reagált jól eddig ebben a párharcban, ebből a szempontból is érdemes lesz nézni Curryék játékát, valamint az is kérdés, hogy az eddigi puhább védekezések után tudnak-e kellően kemények lenni a Bostonnal szemben most, hogy kaptak egy meccs ízelítőt belőle.

A párharc állása: 1-0 a Celtics javára.

 

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus