Hajnalban Grizzlies-Spurs és Lakers-Warriors a Sport TV-n

Jönnek a nyugati playin-meccsek, a Lakers, vagy a Warriors bejuthat a rájátszásba, a Grizzlies és a Spurs a kiesés elkerüléséért lép pályára.

 

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 01:30 (Sport 1)

A felek az életben maradásért játszanak, aki kikap, az kiesik, aki nyer, az kap még egy esélyt a másik mérkőzés vesztese ellen arra, hogy kiharcolja a playoffba jutást. Nehéz mit jósolni, mert az egész szezont tekintve a Spurs közel tudott lenni ellenfeléhez, de az alapszakasz végét nagyon leadta, amiben persze a brutális sorsolás is bőven benne volt, sorra kellett játszani az élcsapatokkal, ebből pedig természetesen nem jött ki jól Gregg Popovich együttese. Annyira viszont nem rossz a gárda, mint amennyire ezek alapján tűnik, idegenben pedig 19-17-et hozott, ami konkrétan jobb, mint a Grizzlies 18-18-as hazai mérlege, úgyhogy erre is érdemes figyelni. A Memphis összeszedte magát az alapszakasz végére, elkezdett nyerni, de a nyolcadik helyről döntő meccset elbukta a GSW ellen, így került ebbe a párharcba - alapvetően azért esélyesebbnek számít, de a jobbik arcát kell mutatnia ahhoz, hogy életben maradjon. Az egymás elleni meccseik mindig pontzáport hoztak, de azért a Grizzliesben van egy plusz fokozat védekezésben, ha azt sikerül előhúzniuk Morantéknek, akkor nyerniük kell - illetve a tavalyi lemaradás után az azért kérdéses, hogy ilyen helyzetben mennyire remeg meg a kezük, míg a Spurs ha nem is tét, de tulajdonképpen teher nélkül játszhat, tőlük ezzel a kerettel nem lehetett elvárás a playoff.

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 04:00 (Sport 1)

Itt remek meccsre van kilátás, hiszen két jó csapatról beszélünk, akik egyaránt remek formában vannak, a Lakers öt, a Warriors hat mérkőzést nyert meg zsinórban, a Kerr-legénység bravúrokat is bemutatott egymás után, míg a címvédő most kapta vissza sztárjait és hosszú idő után játszhat végre teljes kerettel. A minőség összességében természetesen a Los Angeles mellett szól, ahogy a hazai pálya is, viszont az összeszokottság és a lendület most a GSW-t segíti, a Lakersnél az igazi ritmus egyelőre nincs meg, ami egy estén okozhat meglepetéseket. Ezzel együtt a Warriorsnak elő kell kapnia a top ötös védekezését és erőlködésre késztetnie az erre hajlamos Los Angelest, közben pedig a túloldalon szükség van Steph Curry extrájára, akiről LeBron James azt mondta, hogy szerinte ő a szezon MVP-je. A Lakers a liga legjobb védekezésével zárt, nekik erre kell építeni, ha Curryt limitálni tudják, akkor nagy károkra nem képes ez a GSW, az viszont kérdés, hogy Jamesék támadásban mit tudnak majd felmutatni - a kinti dobásuk esetleges, James még nincs igazán jó formában, meglátjuk, hogy mennyire tudnak most felpörögni és olajozottan játszani. Előzetesen ezek alapján nem számíthatunk túl sok pontra, ami pedig a sérülteket illeti: a Warriorsnál nincs változás, a mostanában látott keret rendelkezésre áll, míg a Lakers oldalán is az a valószínű, hogy mindenki játszik, bár Anthony Davis állapota hivatalosan kérdéses, a válla még nem az igazi, de meglepő lenne, ha kihagyná az összecsapást. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus