Hajnalban Heat-Bucks a Sport TV-n

Lesz Sixers-Raptors, javíthat a Clippers, visszavághat a Boston - nézzük, hogy mit érdemes tudni a hajnali tíz NBA-mérkőzés előtt.

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 01:00

A Clevelandre senki nem számított, amikor arról volt szó, hogy egy hét után ki lehet a liga élén, márpedig a 3-0-s csapat jelenleg itt tart és a New York ellen is jó esélyei lehetnek, főleg hazai pályán. Az előszezonban mondjuk oda-vissza a Knicks nyert, de most más a helyzet, bár tény, hogy a Cavset sem szabad még túlreagálni - egyelőre jól működik a Sexton-Garland duó, Drummond is jó formában van és csapatjátékban mintha kicsit az eddigi ellenfeleik előtt lennének. A New York legutóbb a Bucks bravúros legyőzésével villantott, ez volt Tom Thibodeau első sikere új csapatánál, meglátjuk, hogy mi marad meg abból a játékból - náluk elvileg nincs változás a keretben, míg a Cavsnél Love, Porter Jr. és Okoro sem lesz ott a parketten, ez azért komoly érvágás. 

Detroit Pistons - Golden State Warriors 01:00

A Detroit back-to-backet játszik az atlantai vereség után, ennek örömére most visszatérhet Derrick Rose és Blake Griffin is - ők egyelőre nyeretlenek, míg a Warriors legutóbb már kiizzadt egy győzelmet a Chicago ellen. A vendégeknél Chriss szezonjának vége, Draymond Green pedig most még biztosan nem játszik, majd talán a hétvégén megkezdheti az idényt, úgyhogy megint sok múlik azon, hogy mit csinál Steph Curry - legutóbb elkapta a fonalat a negyedik negyedben, most abban bízik, hogy ezt a lendületet át tudja menteni. Nagyon kellene nekik a Wiggins-Oubre páros javulása, előbbi még hagyján, de utóbbi vállalhatatlan, illetve az is érdekes lesz, hogy a Detroit centereivel szemben mire megy majd az újonc James Wiseman. 

Indiana Pacers - Boston Celtics 01:00

A felek két napja már játszottak egymással ugyanebben a csarnokban, akkor az egylabdás végjátékot a Pacers nyerte meg, miután Domantas Sabonis bedobta a győztes kettest, míg Jayson Tatum triplája kimaradt az utolsó pillanatban. A Boston így 1-2-vel áll, az Indy pedig 3-0-val, de akkor is történhetett volna minden fordítva, most is bármi elképzelhető, például az is, hogy a Celtics változtat a kezdőn, mert Brad Stevens már megpendítette, hogy eddig azért nem az igazi a Theis-Thompson magasember-páros - most éppen Sabonis és Turner ellen kell vívni, lehet, hogy egy másik szerkezet jobban működhet. A Pacers annyit erősödhet a legutóbbihoz képest, hogy most bevethető lesz Victor Oladipo, aki azt a meccset pihentetés miatt kihagyta, meglátjuk, hogy mennyit tud hozzátenni Brownék ellen. 

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 01:00

Ez alapvetően egy komoly keleti rangadónak számít, bár a Raptors egyelőre 0-2-vel áll, míg a Philly két győzelem után legutóbb kikapott Clevelandben, úgyhogy mindkét félnek lenne min kozmetikáznia. A Sixers otthon azért általában jóval meggyőzőbb és a hírek szerint Joel Embiid már bevethető lesz, visszatérhet, vele azért hazai pályán az ilyen meccseket is nyerniük kellene, ha el akarják érni a céljaikat - nem rosszak egyébként, szervezettebbnek tűnnek eddig, mint tavaly, de a clevelandi vereség akkor is megtörtént. A Raptorsnál egyelőre semmi sem az igazi, egyik meccsen sem védekeztek jól, mondjuk a Spurs ellen már legalább támadásban potensebbek voltak, de ezen még mindig finomítani kell, hogy jó legyen - komoly sérültjük nincs, mindenki rendelkezésre áll, aki számít. 

Washington Wizards - Chicago Bulls 01:00

Mindkét gárda 0-3-ra áll eddig, úgyhogy elmondhatjuk, hogy a játéknap végén biztosan eggyel kevesebb nyeretlen csapat lesz a ligában, hiszen itt valamelyiküknek győznie kell- Hogy ki lesz ez, az jó kérdés, alapvetően a Washington mellett szól a hazai pálya, a legutóbbi pihentetés után visszatérhet Russell Westbrook, aki azért mutatott már jó dolgokat Bradley Beallel együtt, míg a Bullsnál Lauri Markkanen megsérült legutóbb, az ő játéka minimum kérdéses ezen a mérkőzésen. Nehéz jósolni, mindkét együttesnek voltak már biztatóbb periódusai, de a 0-3 egyiknél sem véletlen...

Miami Heat - Milwaukee Bucks 01:30 (Sport 1)

Ez papíron talán a játéknap legnagyobb rangadója lehetne, viszont mivel a Heatnél Jimmy Butler nem játszik, így ez azért jelentősen árnyalja a képet - legjobbja nélkül még otthon is bravúr lenne a Miami győzelme, bár a Bucks az eddigi 1-2-es mérlegére és a játékára, a védekezésére sem lehet túl büszke. A Heat sem brillírozott eddig, de a Pelicans ellen karácsonykor jól nézett ki, azóta pedig több napot is pihenhetett, Butlert leszámítva elvileg jó állapotban kell lenniük a floridaiaknak. Érdekes lehet majd a Giannis-Adebayo csata, illetve hogy Erik Spoelstra rendszere mennyit bír a vezére nélkül, ha egy ilyen Milwaukee az ellenfél - elvileg esélyesebb a Bucks, de ettől még érdekes összecsapás lehet ebből. 

Oklahoma City Thunder - Orlando Magic 02:00

Eddig mindkét csapat többet hozott, mint vártuk, a Magic konkrétan 3-0-val áll, míg az OKC csak 1-1-gyel, de egy váratlan győzelem után egy dobáson múlt a Jazz elleni bravúr is - az egyetlen hátránya a gárdának, hogy ennek másnapján, back-to-back fogadja mostani ellenfelét. Nehéz jósolni, főleg a Thunder esetében, azt sem tudni még, hogy a b2b miatt valaki pihenőt kap-e esetleg a rutinosabbak (Hill, Horford) közül, vagy hogy mi a terv - otthon mindenesetre nem szabad leírni őket, az eddigiek alapján jelenleg bármire képesek lehetnek. A Magic eddig nagyon eredményes volt támadásban, mindhárom meccsén ezzel tudott nyerni, ha a kulcsemberek formája megmarad (mondjuk Fultzé), akkor idegenben is jó esélyeik lehetnek. 

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 04:00

Mindkét együttes 2-1-gyel áll jelenleg, fontos lehet, hogy ki tud most felülkerekedni, főleg hogy az előzetes becslések szerint éppen egymással lehetnek majd versenyben a PO-ba kerülésért. A hazai pálya a Suns mellett szól és a hírek szerint végre Dario Saric is elkezdheti a szezont, tovább mélyülhet a keretük, ami mindenképpen előny a New Orleansszal szemben, hiszen Stan Van Gundy már most is 8 emberes rotációt alkalmaz, ami azért nem biztos, hogy ilyenkor a legegészségesebb. Érdekes lesz látni, hogy az egyébként jó védőnek számító Bledsoe-Ball páros mennyire tudja limitálni a Booker-Paul duót, hogy mi lesz a Bridges-Ingram csatával, illetve hogy Zion Williamsonra lesz-e ellenszerük a hazaiaknak. 

Los Angeles Clippers - Minnesota Timberwolves 04:00

A Clippers brutális verést kapott a Maverickstől és bőven meg is kapta a sarat a társaság a meccs után, meglátjuk, hogy mennyire fognak felpörögni Paul George-ék, akik ezúttal már nem hivatkozhatnak a karácsonyra egy esetleges betlinél. Elvileg Kawhi Leonard és Marcus Morris is edzett már, hivatalosan mindkettejük játéka kérdéses, de van rá esély, hogy visszatérnek, velük azért még tovább erősödhetnek, bár ezt a Minnesotát nélkülük is verni kéne a múltkori után. A Timberwolves két győzelemmel kezdett, de legutóbb nagyon kikapott a Lakerstől, Karl-Anthony Townst egy időre elvesztette, nélküle pedig támadásban értékelhetetlenek voltak D'Angelo Russellék - ha nem javulnak fel jelentősen, akkor nem nagyon lesz keresnivalójuk. 

Sacramento Kings - Denver Nuggets 04:00

A Nuggets back-to-backet játszik a Houston sima legyőzése után, kíváncsian várjuk, hogy mennyi erejük lesz Nikola Jokicséknak a Kings ellen, mert játéktudásból nyilván esélyesebbek lennének még idegenben is. A dolgukat azért a b2b mellett az is nehezíti, hogy Jamal Murray megsérült előző este, nem tudni, hogy vele mi lesz, a játéka jelen pillanatban kérdéses - a Kingsnél elvileg mindenki bevethető, nekik nincs ilyen gondjuk. A hazaiak két győzelem után legutóbb kikaptak a Sunstól, ott nem működött a játékuk, meglátjuk, hogy mondjuk Gary Harris ellen mennyire tud érvényesülni Fox, vagy Hield, illetve hogy tudnak-e bármit kezdeni a palánk alatt Jokicsékkal. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus