Hajnalban otthon játszik a liga három legjobb csapata

A Milwaukee, a Toronto és a Denver is saját közönsége előtt lép pályára, de lesz még Kings-Blazers és Clippers-Sixers is. 

Toronto Raptors - Utah Jazz 1:30

Nehézkes decembert hagyott maga mögött a Toronto, a sérülések miatt (is) többször botlott a társaság, elvesztette a vezető helyét, bár ha most nyer és a Bucks kikap, akkor már vissza is szerzi - ezzel együtt nincs könnyű helyzetben az akadozó gárda, Lowry és Valanciunas nélkül támadásban továbbra is limitált fegyverarzenállal rendelkeznek. Otthon Kawhi Leonard vezetésével persze így is nyerniük kellene alapvetően, de a Utah a leginkább ingadozó csapat ebben a szezonban: most éppen egy 32 pontos győzelemből érkezik, miután az előző meccsét 27-tel elvesztette. A vendégeknél Ricky Rubio és Jae Crowder is kisebb sérüléssel bajlódik, de a hírek szerint mindketten ott lehetnek majd a parketten, viszont ezt a csapatot jelenleg lehetetlen belőni - bármi elképzelhető, akár egy sima Jazz-siker is, de azért a szoros hazai győzelem kisebb meglepetést okozna. 

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 2:00

A Bucks kiváló formában van, támadásban és védekezésben is nagyszerűen működik a játék, a 16-3-as hazai mérleg is parádés, sérültjeik nincsenek, úgyhogy minden adott ahhoz, hogy az utóbbi meccsekhez hasonló sima győzelemmel kezdjék 2019-et. A Pistons az elmúlt 14 meccséből 11-et elveszített, idén a Milwaukee-tól is kikapott már kétszer, gyakorlatilag semmi sem működik hosszú hetek óta, most már a Griffin-Drummond kettős sem tud dominálni és a Bucks szerkezete sem biztos, hogy jó matchup a két magas számára. Antetokounmpóék korábban hajlamosak voltak könnyűnek tűnő meccseket elbukni, de az utóbbi időben "leszoktak" erről és ha kitartanak új szokásuk mellett, akkor papíron egyértelmű favoritnak tűnnek. 

Denver Nuggets - New York Knicks 3:00

Természetesen toronymagas esélyes a nyugati listavezető, hiszen a New York hetek óta kilátástalan harcot folytat, az előző hét meccsét elvesztette, a gyenge védekezése mellett mostanában a támadás se működik, az elmúlt három összecsapásukon nem érték el a száz dobott pontot. A Denvernél a sérültek jelentenek továbbra is problémát (bár Millsap már visszatért), de amit a Jokics-Murray duó művel, az szenzációs, ők egyelőre a hátukon viszik a csapatot elöl, hátul pedig továbbra is nagyon összeszedett, fegyelmezett munkát végeznek, úgyhogy nincsenek egy szinten a csapatok. A vendégeknél Enes Kanter is panaszkodik már, semmi sincs igazán jól, úgyhogy hatalmas bravúr lenne, ha a Nuggets ellen törnék meg rossz szériájukat, főleg hogy otthon 14-3-ra áll a Denver. 

Sacramento Kings - Portland Trail Blazers 3:00

Igazi nyugati ki-ki meccsnek ígérkezik ez a találkozó, hiszen egyik csapat sem a legkiegyensúlyozottabb mostanában, hasonló formának örvendenek és mindössze másfél meccs van közöttük a Blazers javára, úgyhogy a játékerőt tekintve is hasonlóak eddig. Egymással nem találkoztak még, ilyen összehasonlítási alapunk nincs, új sérült szintén nincs egyik oldalon sem, ez sem lesz faktor az előzetes hírek szerint, a hazai pálya viszont lehet: a Blazers 7-10-re áll idegenben, míg a Kings 10-7-re otthon, ez akár döntő is lehet ezen az összecsapáson. Mindkét csapat szeret "sietni", kintről dobni, de a Kings azért ha lehet, akkor még a Portlandnél is gyorsabban játszik, Nurkicék viszont top3-ban vannak a lepattanózást tekintve, ezzel ellensúlyozhatják a hátrányaikat. 

Los Angeles Clippers - Philadelphia 76ers 4:30

A Philly legutóbb borzalmas teljesítményt nyújtott Joel Embiid nélkül és teljesen esélytelenül kapott ki Portlandben, nagy kérdés, hogy hogyan hat rájuk az a pofon, mennyire rázza fel őket Brett Brown - a center játéka most sem biztos, márpedig nélküle sokkal-sokkal több kell Jimmy Butleréktől elöl-hátul. A Clippers jó formában volt, mielőtt legutóbb otthon kikapott a Spurstől és ez a meccs is rávilágított arra, hogy a védekezésen azért még lehetne dolgozni, de a legutóbb látott Sixers ellen ez aligha fog számítani - a hazaiak Lou Williams visszatérése óta nagyobb kilengés nélkül hozzák többé-kevésbé ugyanazt, a kérdés leginkább az lesz, hogy a Philly melyik arcát mutatja. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus