Hajnalban Pels-Bucks és Suns-Lakers

Pályára lép többek között a Cavs, a Sixers és a Dallas is: íme a következő NBA-játéknap menüje.

 

Cleveland Cavaliers - Utah Jazz 01:00

A Cavs továbbra is remek formában van, az elmúlt napokban kétszer is legyőzte például a Dallast, ráadásul otthon a liga legjobb mérlegével áll a társaság: 14-2-t tudott eddig saját csarnokában, így pedig egyértelmű esélyes lesz most is. A Jazz a Pelicans kétszeri legyőzésével kozmetikázott kicsit, de a Bucks ellen egy kiütéses vereség következett azóta, összességében hétből négyet és tizennégyből kilencet bukott a társaság, idegenben 6-10-re áll, úgyhogy közel sincs olyan passzban, mint ellenfele. A felek egymással még nem találkoztak, de ha a Cavs most is kiteszi az asztalra a ligaelső védekezését, akkor azzal nagyon megszenvedhetnek Jordan Clarksonék, a pikantériát pedig természetesen Donovan Mitchell és a két csapat nyári cseréje adja - a dobógép volt együttese ellen bizonyíthatja, hogy mennyivel jobb helyen van jelenleg. Ami a sérülteket illeti: a Cavsnél Lamar Stevens, a Jazznél pedig az ex-clevelandi Collin Sexton nem játszhat, de a vendégek oldalán Kelly Olynyk pályára lépése is kérdéses. 

 

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 01:00

A Raptors nagyon rossz formában van, most éppen a GSW ellen sikerült simán kikapni otthon, zsinórban ötöt, tizennégyből tízet bukott a társaság, ráadásul idegenben amúgy is harmatosak a kanadaiak, eddig csak 3-11-re állnak otthonuktól távol. A forma, az idegenbeli mérleg, a back-to-back és a sérültlista sem mellettük szól, hiszen Anunoby, Trent Jr. és Achiuwa sem játszhatott például előző este, így a Sixersnek szinte kötelező a győzelem: főleg úgy, hogy Joel Embiidék belendültek mostanában, James Harden visszatérése kiegyenesítette a támadójátékot és sorozatban négyet nyertek, otthon pedig 11-5-re állnak. Eddig kétszer találkoztak idén a felek, mindkétszer Torontóban és 1-1-re állnak, de ezen az estén egyértelműen a Philly a favorit, a Raptors gondjai miatt komoly blama lenne, ha a Rivers-legénység nem tudná hozni a kötelezőt. 

 

Atlanta Hawks - Orlando Magic 01:30

Az Orlando érthetetlen győzelmi szériában van, úgy nyert sorozatban hatot, hogy előtte összesen öt győzelmet aratott, ráadásul az előző kettőt Bostonban húzta be úgy, hogy ezeket megelőzően 1-11-re állt idegenben. A racionalitás most sem a vendégek mellett szól, tele vannak sérültekkel, hiányzókkal, fáradtabbak a bostoni back-to-back miatt, de a tényeket nem tagadhatjuk le, jelenleg a liga egyik legjobb formában lévő csapatának számítanak Bancheróék. A Hawks ráadásul közel sincs jó passzban, ugyan legutóbb győzni tudtak Charlotte-ban Trae Youngék, de előtte csak a vereségeik számát gyarapították, náluk is sok a sérült, bár most csak Capela hiányzása lesz biztos, Murray és Collins visszatérése elvileg kérdéses. Ha ők játszanak, akkor megint más lehet a leányzó fekvése, az Atlantának nagyon kellene is a siker a szoros keleti középmezőnyben, a Magic elleni hazai pedig alighanem kötelezőként van számon tartva itt is - csak éppen ez jelenleg nem érvényes...

 

Houston Rockets - San Antonio Spurs 02:00

Nyugati alsóházi derbi lesz, ahol nincs komolyabb tét. Mindkét csapat képes egy-egy bravúrra, ezt többször is bizonyította az elmúlt időszakban, de hogy egymás ellen mennyire lesznek motiváltak, az más kérdés, hiszen tulajdonképpen egymással csatáznak a minél jobb draftpozícióért. A felek tíz napja találkoztak San Antonióban, akkor kilenc ponttal nyert a Spurs, most a Rockets élvezheti a hazai pálya előnyét és talán az emiatt jelentkező pluszmotivációt is. Érdekesség, hogy az előző két meccsüket egyaránt elvesztették és egyaránt a Portland-Miami párossal szemben, illetve ugyanúgy 9-20-ra állnak mindketten - teljesen 50-50, hogy mi történik ezen a derbin, de túl nagy érdeklődésre Texason kívül aligha tart számot. 

 

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 02:00

A Wolves back-to-backet vív a Bulls ellen dobott 150 pont és a sima győzelem után, a kérdés viszont inkább az, hogy a Mavs mennyire lesz éles. A vendégek papíron egyértelműen jobbak, de legutóbb Doncic, Powell és Dinwiddie is hiányzott, közben Green biztosan nem játszhat, de Hardaway Jr. és Bertans is betegséggel bajlódik - Doncicék elvileg visszatérhetnek, de meglátjuk majd, hogy végül ki lesz ott a parketten. A dolgukat nehezíti, hogy idegenben amúgy sem túl acélosak eddig, csak 3-10-re állnak vendégként, de a Minny fáradtabb, gyengébb, és szintén vannak hiányzói, Gobert, Towns, Prince és McLaughlin sem tudott játszani előző este. Mindkét csapatnak nagyon fontos lenne a győzelem, talán a Mavstől várjuk ezt inkább (ha Doncic játszik), de egyáltalán nem mehetnek biztosra a vendégek.

 

New Orleans Pelicans - Milwaukee Bucks 02:00

Kiemelt rangadót vív két élcsapat, a Bucks jelenleg hivatalosan vezeti a ligát, még ha papíron csak holtversenyben is, míg a Pelicans a korábbi nagy széria után sorozatban három rangadót bukott el a közvetlen riválisaival szemben, de így is ott van még a holtversenyes nyugati második helyen. Most hazatérhet a társaság a rosszul sikerült túra után, és mivel otthon 12-3-ra áll, így ez jelentősen növeli az esélyeit, főleg hogy a Milwaukee a jó mérleg ellenére messze van a stabil csapattól: Giannis Antetokounmpo nincs jó formában és egy sérüléssel is bajlódik, Khris Middleton sem egészséges, az egész csapat kicsit össze-vissza játszik mostanában, hiába hozza (általában) az eredményeket. Most viszont elvileg mindenki játszhat, olyannyira mindenki, hogy a tervek szerint az Achilles-sérülésből felépülő Joe Ingles is megejtheti a bemutatkozását a csapatban és megkezdheti a szezont, kíváncsian várjuk az ő játékát is. A Zion-Giannis csata abszolút csemegének ígérkezik, hiszen a New Orleans négyese élete formájában van, de Brandon Ingram és Larry Nance Jr. nem áll majd Willie Green rendelkezésére.

 

Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 02:00

Az OKC legutóbb a semmiből törte meg a verségsorozatát SGA és Giddey nélkül a nyugati éllovas Memphisszel szemben, arra a győzelemre senki sem számított, meglátjuk, hogy a Blazers ellen mi marad a bravúrfaktorból. A Portland jó formában van, a sima dallasi vereség ugyan nem volt szép pár napja, de egyébként nyolcból hatot nyert a gárda, idegenben is 10-7-re áll, ráadásul csak Jerami Grant sérült, neki a háta fáj még mindig, a többiek viszont elvileg ott lesznek a parketten. A Thundernél a két említett fő playmaker most sem játszhat, így egyszerűen nehéz elképzelni, hogy jó meccset hozzanak le, de a Grizzlies ellen is nehéz volt elképzelni, mégis megtették - a különbség annyi, hogy a Blazers most készülhet erre, és ha jól állnak hozzá Lillardék, akkor egyértelműen ők a favoritok.

 

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 03:00

A Lakers back-to-backet vív a Wizards ellen kiizzadt győzelem után, így nem az a realitás, hogy ismét nyerni fognak az arany-lilák, főleg úgy, hogy Anthony Davist hetekre elvesztették - a Washington ellen otthon elég volt LeBron James és a félkarú társaság, de a Suns más tészta, főleg a b2b második felén. A Phoenix összekapta magát, a korábbi vereségsorozat óta kettőt nyert, legutóbb a Pelicans elleni ki-ki meccset tudta behúzni, Devin Booker pedig újra lendületbe jött egy 58 pontos teljesítménnyel - most pihentebben, otthon egyértelműen nyerniük kellene a Los Angeles ellen is. Ugyan sérültjeik nekik is vannak, Payne, Landale és Washington Jr. nem játszik, Ayton (sőt Booker) pályára lépése pedig kérdéses, de ha a legutóbbi keretük összeáll, akkor msot ők az esélyesebbek - kelleni is fog nekik minden ilyen meccs, mert iszonyatosan szoros a nyugati élmezőny, egy fáradt, legjobbját nélkülöző alsóházi ellenfél ellen valahogy akkor is nyerni kell otthon, ha nehéz...

 

Sacramento Kings - Charlotte Hornets 04:00

ide a Hornets érkezik meg back-to-back azok után, hogy váratlanul jól helytállt a gárda Denverben és csak Nikola Jokics elképesztő meccsével kapott ki a végén. Most viszont fáradtabban nehéz dolga lesz Sacramentóban, főleg azért, mert a Kings stílusa amúgy is fárasztó, rengeteget mozognak, futnak, rohannak Foxék, óriási sebességgel játszanak, ezt pedig nehéz lesz követni egy b2b második felén. Természetesen egyébként is jobb csapat a Sacto, amely az előző két mérkőzését meg is nyerte, egyszer már Charlotte-ban is győzött, és jó előző esti játék ide vagy oda, meglepetés lenne, ha a zsinórban nyolcat bukó, idegenben 3-12-re, összességében 7-23-ra álló vendégek nyerni tudnának. A Kingsnél nincs sérült, az aktív rotáció minden tagja bevethető, ha nem fognak ki különösen rossz napot, akkor toronymagas favoritok.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus