Hajnalban Sixers-Celtics rangadó Philadelphiában

A Jazzt fogadja a Warriors, tovább menetelne a Magic, Atlantában meccsel a Lakers, megállítaná a zuhanást a Spurs - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt.

 

Atlanta Hawks - Los Angeles Lakers 1:30

A mérlegeket és a helyzetet nézve ez most kötelező meccs a Lakers számára, a nehéz idegenbeli túra miatt nem igazán tudott belendülni a társaság, de a Philadelphiában elszenvedett újabb vereség után két meccs a lemaradásuk a Kingshez képest, nem tehetik meg, hogy ezt tovább növelik Atlantában. A Hawks egyébként is megtorpant, az előző három meccsét elvesztette, ráadásul mindhármat otthon, 119, 129 és 124 kapott ponttal, úgyhogy a Los Angelesnek ezt még fáradtabban is ki kell használnia - a védekezéssel azért az arany-liláknál is van gond, de ezúttal meg kell oldaniuk a feladatot. Ami a sérüléseket illeti: Josh Hart elvileg nem fog játszani, egyébként Lonzo Ballt leszámítva mindenki bevethető a vendégeknél, míg a hazaiaknál is aktív lehet a rotáció megszokott része.

Philadelphia 76ers - Boston Celtics 2:00

A játéknap kiemelt rangadóját Philadelphiában vívják, ahol a két nagy rivális rendkívül fontos találkozót vív egymással - jelenleg egy meccsel vezet a Sixers, ha otthon képes rangadót nyerni, akkor levegőhöz juthat ebben a csatában. Embiidék Tobias Harris megszerzése óta nyertek két meccset, legutóbb szétdobták a Lakerst és bár bőven van még min javítaniuk, most egészséges a keretük és itt az idő, hogy megmutassák magukat egyik legnagyobb ellenfelüknek. A Boston viszont nincs jó passzban, két fájó hazai vereség után elvesztették Kyrie Irvinget, aki a hírek szerint most még nem is léphet pályára, Aron Baynesre sem számíthatnak, illetve Marcus Morris szerint az összhang és a hangulat sem az igazi - meglátjuk, hogy mit tudnak ebből kihozni, mindezek tükrében most inkább a Philly az esélyes. A két csapat eddigi két idei meccsét egyébként egyaránt a Cetics nyerte, de mindkettőt Bostonban rendezték.

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 2:00

Ez a meccs most nagyon kellene a Spursnek, mert DeRozanék 0-4-re állnak az idegenbeli túrájukon, viszont eddig mindig jó csapattal játszottak, most viszont papíron jobbak a Memphisnél, kérdés, hogy mit tudnak ebből megmutatni. A Grizzlies viszont pont mostanában szedte össze magát és nyert négyből hármat, legutóbb már a deadline után nyomta le a New Orleanst és ha hasonló védekezést tudnának produkálni Conley-ék, akkor a vendégként elég harmatos San Antonio ellen is lenne esélyük. A Memphis egyébként is 2-1-re vezet eddig ebben a szezonban a Spurs ellen, ebben a csarnokban legutóbb 86 pontot engedélyezett csak Aldridge-éknek, úgyhogy leírni jelen állapotukban sem szabad őket. A vendégeknél egyébként Rudy Gay nem 100%-os, de a hírek szerint ott lesz majd a pályán, nem ültetik ki.

New Orleans Pelicans - Orlando Magic 2:00

Az Orlando kiváló formában, hatból öt győzelemmel, két idegenbeli sikert követően érkezik meg New Orleansba, ahol tovább folytatná hadjáratát a keleti playoffért - Nik Vucsevicsék idei egyik legjobb időszakukat élik, vendégként is képesek lehetnek bármire és most is jó esélyeik lehetnek a győzelemre. A Pels helyzetét nehéz megítélni, nem igazán látszik, hogy most akkor Anthony Davisszel mi a terv, elvileg most is játszani fog, sőt, Elfrid Payton visszatérésére is van esély, egy közel teljes kerettel felálló NOP pedig otthon azért képes lehet nyerni, ha mindenki úgy akarja. Itt a kulcs inkább ez utóbbi és hogy pontosan ki mit is akar, mennyire tiszták a fejek - a Magicnél ilyen gond nincs, lendületben, jó hangulatban, világos és közeli céllal érkeznek meg a csarnokba.

Golden State Warriors - Utah Jazz 4:30

A Warriors legutóbb kis híján megégett a Miami elleni hazai meccsen, Kevin Durant extrája és némi szerencse is kellett a győzelemhez, most pedig a Jazz azért papíron jóval komolyabb ellenfélnek ígérkezik, meglátjuk, hogy mennyit tudnak javulni Curryék. A Utah az előző 15 meccséből 12-t megnyert és idegenben is bizonyított már korábban, a Warriors elleni két hazai meccsből egyet behúzott, egyet pedig egy ponttal vesztett el, új sérültje pedig nincs, az aktív rotációval számolhat Quin Snyder. A GSW persze legalább ilyen jó eredményeket produkál hosszú hetek óta és még ha nem is gálázik mindig, azért általában módot talál arra, hogy nyerni tudjon, a hazai pálya is segíti, ami pedig a sérülteket illeti, csak Andre Iguodala játéka kérdéses hamstring-problémák miatt, a többiek biztosan játszani fognak. Meglátjuk, a GSW azért most kényelmes helyzetben van a nyugati tabellán, a Jazz számára talán égetőbb lenne a győzelem.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus