Hajnalban Sixers-Grizzlies rangadó, Bostonba látogat a Heat

A Raptors ellen folytatná a Hawks, javítana a Cavs, pályára lép a Warriors - íme a következő NBA-játéknap felvezetője. 

Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans 01:00

Nagyon javítania kellene a Cavsnek, Garlandék remek formában voltak és ki is pihenték magukat egészen tegnapig, akkor viszont váratlan és kellemetlen vereségbe futottak bele Detroitban - emiatt most back-to-back lépnek pályára, de a játéktudás természetesen így is mellettük szól. A Pelicans teljesen más szint, csak 18-31-gyel áll, az előző három meccsét megint elvesztette, ráadásul Valanciunas és Ingram sem egészséges, hivatalosan mindkettejük pályára lépése kérdéses. A Cavsnél elvileg csak Markkanen hiányzik és bár fáradtabbak, de otthon ez így is megint egy kötelezőhöz hasonló találkozó lesz az ohióiak számára, főleg ha a Pels húzóemberei nem tudják vállalni a játékot. 

 

Indiana Pacers - Los Angeles Clippers 01:00

Itt a Clippers játszik back-to-backet, méghozzá minden bizonnyal hullafáradtan, hiszen Tyronn Lue csapata egy nyolcmeccses idegenbeli túra utolsó állomásához érkezett és óriási energiákat mozgósított a kirándulás során. Legutóbb éppen előző este mutatta meg, hogy mire képes, amikor 25 ponttal nyert Charlotte-ban, úgyhogy ezt a fáradtságot természetesen kezeljük óvatosan, nagy kérdés, hogy mennyi tartalékot találnak még magukban Bledsoe-ék - a Pacers papíron bőven verhető, lehet, hogy úgy vannak vele, hogy minden csepp vérüket feláldozzák ezért a győzelemért, de úgy is hozzáállhatnak, hogy már eddig is várakozáson felül teljesítettek a túrán, nem itt kell megszakadni. A Pacers már túl van a maga hosszú kirándulásán, amely során az OKC ellen aratott hosszabbításos sikert leszámítva nem nagyon termett babér a gárdának, legutóbb nagyon simán kapott ki Dallasban és azóta csak egy pihenőnapja volt, nem biztos, hogy sokkal frissebbek Sabonisék. A hazaiaknál Brogdon és Turner továbbra sincs, de Bitadze és Brissett játéka is kérdéses, továbbra sincs ideális állapotban a keret.

 

Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 01:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen a keleti harmadik fogadja a nyugati harmadikat úgy, hogy mindkét gárda remek formában van és többé-kevésbé egészséges - a hazaiaknál Milton mellett Korkmaz játéka kérdéses, a vendégeknél pedig Brooks az, aki továbbra sem bevethető. A Sixers az utóbbi 17 meccséből 14-et megnyert és bár otthon többször is bizonytalankodott, de így is abszolút lendületben van, míg a Memphis némi akadozás után az előző három találkozóját húzta be zsinórban és összességében 4,5 meccsel jobban áll, mint mostani ellenfele. Nagy kérdés, hogy Steven Adams mit tud kezdeni Joel Embiiddel, a Sixers játéka természetesen a bombaformát futó centertől függ és ha ő jól teljesít, akkor minden esélyük meg is lesz a sikerre. A túloldalon ez az ember az élete formájában lévő Ja Morant, aki szintén foghatatlan mostanában, rajta Thybulle és Green dolgozhat elsősorban, meglátjuk, hogy milyen sikerrel. Érdekesség, hogy a felek első meccsét 126-91-re nyerte otthon a Grizzlies, de most ennél sokkal szorosabb összecsapásra van kilátás - a minőség garantált, triplaparádéra ne számítsunk, de színvonalas, kemény találkozóra igen.

Frissítés: Joel Embiid a hírek szerint pihenőt kaphat erre a meccsre.

 

Boston Celtics - Miami Heat 01:30

A hetek óta remek formában lévő Miami legutóbb három hosszabbításban maradt alul a Raptorsszal szemben a back-to-back második felén, azóta pedig csak egy pihenőnapja volt, így lehet, hogy nem lesz még túl friss Erik Spoelstra alakulata. A Celtics is csak egy napot hagyott ki, de akkor nyerni tudott, Tatum és Brown egyénileg kiváló meccseket játszott mostanában, csapatszinten is nyertek négyből hármat, illetve tizenkettőből nyolcat, úgyhogy ők sincsenek rossz passzban. A két gárda között természetesen megvan a rivalizálás, idei első találkozójukat Miamiban nyerte a Celtics, úgyhogy a floridaiak most szeretnének visszavágni, ráadásul ha megint kikapnak, akkor elveszítik keleti első pozíciójukat. Nehéz jósolni, csapatként kiegyensúlyozottabb a Heat, de Lowry, Morris és Yürtseven nélkül, sőt, lehet hogy Butler nélkül azért nehéz dolga lesz a gárdának idegenben - ha jó napot fog ki a Boston, akkor elvileg minden adott a hazai sikerhez. 

 

New York Knicks - Sacramento Kings 01:30

Mindkét csapat rossz formában van, a Kings hat, a Knicks három mérkőzést veszített el sorozatban, a Sacramento ráadásul egy hosszú idegenbeli túrát teljesít és nem számíthat Marvin Bagley-re, sőt, De'Aaron Fox játéka is erősen kérdéses. A New Yorknál nincs új sérült, de nem véletlen, hogy mindkét gárda aktívan érintett a cserepletykákban, állítólag mindkét oldalon szívesen elboltolnának egy-két alapembert is, hogy változassanak harmatos szezonjukon. Hogy most egymással mire mennek, azt lehetetlen megjósolni - a Knicks azért összességében előrébb tart, a hazai pálya is segíti, védekezésben is stabilabb, de a Sacto legutóbb pont nem volt rossz hátul és hs a Walker-Fournier páros nem javul, akkor megint bármi elképzelhető...

 

Atlanta Hawks - Toronto Raptors 01:30

A Hawks back-to-backet játszik a Lakers elleni pontzáporos hazai sikert követően és mivel összességében már hét győzelemnél tart zsinórban, így a back-to-back ellenére jó esélyei lehetnek. A Raptors a chicagói vereség után kihasználta a Miami gondjait és parádés meccsen, három hosszabbítás után legyőzte a keleti listavezetőt, viszont a rotáció továbbra is iszonyatosan rövid és az átlag 50-55 játékperc aligha esett jól a húzóembereknek - egy pihenőnap nem biztos, hogy elég volt a megfelelő regenerálódáshoz. Így azt feltételezhetjük, hogy egyik csapat energiaszintje sem lesz optimális, ilyen esetben talán még többet számíthat a hazai pálya és a bővebb keret - érdemi sérült egyik oldalon sincs, de a jelek szerint Nick Nurse hét-nyolc emberben bízik csak. Meglátjuk, bármerre billenhet ez az összecsapás, akinek több lába és tüdeje lesz, az nyerhet, mindenesetre mindkét oldalnak fontos lenne az újabb siker. 

 

Houston Rockets - Golden State Warriors 02:00

Ez kötelező meccs a Warriors számára, Steve Kerr legénysége zsinórban ötöt nyert és ezeken a mérkőzéseken stabilizálta magát, ugyan tíz napja csak Steph Curry buzzerével verte meg a Houstont, de a texasiak azóta sem nyertek, a GSW pedig belendült, úgyhogy most szinte még esélyesebb a gárda, mint akkor. A két keretet és azok céljait össze sem lehet hasonlítani és bár Green, valamint Porter nem játszik a Warriorsnál, de így is a vendégek a favoritok, ez nem kérdés - a Rockets egy extra dobóformával (ez benne van a pakliban, képes rá) és egy laposabb, motiválatlanabb ellenféllel (ez is...) okozhatna meglepetést, meglátjuk, hogy ebből mi teljesül.

 

Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 02:00

A Portland back-to-backet játszik az előző esti chicagói vereség után, amely során védekezni nem nagyon tudott az együttes és bár támadásban jók voltak Simonsék, de ez akkor nem bizonyult elégnek. Az OKC viszont más tészta, ugyan két teljes napot pihenhetett a társaság és otthon játszhat, de egyrészt sorozatban hét vereség után lép pályára, másrészt nem számíthat a vezérére, Shai Gilgeous-Alexanderre - az esélyek emiatt még a b2b ellenére is a Blazers mellett szólnak. A vendégek sokkal inkább egyben vannak, támadásban működik a gépezet Damian Lillard nélkül is és bár a hazaiak védekezésben mutattak már szép dolgokat, de SGA nélkül nem lehet bennük annyi tűzerő, hogy egy átlagos napot kifogó Portlandet megverjenek. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus