Hajnalban Toronto-Milwaukee csúcsrangadó a Sport TV-n

Egymásnak feszül a ligaelső és üldözője - a Philly próbálja megállítani a GSW-t - pályán a Spurs, a Nets, a Paceres és a Mavs, de lesz egy Clippers-Lakers csata is.

 

Detroit Pistons - Dallas Mavericks 1:00

A Dallas back-to-backet vív a New Yorkban aratott győzelem után, de Rick Carlisle azért reméli, hogy annál többre lesznek képesek ezen a mérkőzésen a fáradtság ellenére, mert valószínűleg Detroitban többre lesz szükségük a sikerhez - márpedig nagyon nyerniük kéne, ha ott akarnak maradni a playoffért zaló küzdelemben. Luka Doncic ezúttal gyengébb volt, meglátjuk, hogy ismét fel tud-e pörögni, Dirk Nowitzkitől viszont nem biztos, hogy érkezik még egyszer egy 12 perc/14 pontos teljesítmény, a Pistons pedig sokkal komolyabb játékerőt képvisel, mint a jelenleg ligautolsó Knicks. A hazaiak pihentebbek, otthon azért komolyabb csapatok ellen is tudtak jó meccseket játszani, a Griffin-Drummond párosban bízhatnak és mostanában azért a periméterről is jött egy-egy jobb teljesítmény náluk, meglátjuk, hogy ezúttal mire lesznek képesek. Az tény, hogy néhány napja Dallasban öt ponttal nyert a Mavs a Pistons ellen, a texasiak back-to-backje és idegenbeli mérlege (5-20) viszont ezúttal mást ígér.

Orlando Magic - Indiana Pacers 1:00

Itt a Pacers játszik back-to-backet egy újabb sima vereség után és most már nagyon össze kellene szedniük magukat Thad Youngéknak, különben bajba kerülnek - Oladipo elvesztése óta 0-3-ra állnak és a játékuk meglehetősen kilátástalan volt ezeken a meccseken. Oladipo mellett Evans sem játszik, a védekezésük nem az igazi, közben pedig támadásban teljesen elvesztették a fonalat, most fáradtabbak is, úgyhogy nehéz helyzetben vannak, de egy vereséggel utoléri őket a Boston a keleti negyedik-ötödik helyen és tovább süllyedhetnek a tabellán. A Magic egyébként szintén nincs jó passzban, zsinórban négy vereséget szenvedett a gárda és a problémái továbbra is ugyanazok, bár tegyük hozzá, hogy ezen a négy meccsen a jelenlegi Pacersnél csak jobb csapatokkal találkozott - meglátjuk, hogy mire mennek most Vucsevicsék.

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 2:00 (Sport 1)

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen a listavezető Milwaukee a fél meccsel mögötte álló Torontóhoz utazik. A két csapat idén már háromszor is találkozott, 2-1-re vezet a Bucks, viszont eddig azért egyszer sem csaptak össze teljes haderővel, ugyanakkor az egymás elleni mérleg még számíthat az alapszakasz végén, éppen ezért (is) kiemelten fontos számukra ez az összecsapás azon felül is, hogy ki mit üzen a másiknak a playoff előtt. A hazai pálya borzasztóan erős Torontóban, a Milwaukee viszont idegenben is piszkosul veszélyes és az elmúlt tíz meccsre vetítve a formák között sincs nagy különbség - a Raptors belecsúszott egy back-to-back vereségbe, amelyet legutóbb kiélezett meccsen javított Dallasban, míg a Bucks a Thundertől kapott ki, de legutóbb már nyerni tudott Detroitban. Nüanszok dönthetnek, a hazai pálya miatt inkább a Toronto az esélyesebb és Leonardékon van emiatt nagyobb nyomás is, egy győzelemmel viszont meg is előzik a Milwaukee-t a tabellán - izgalmas lehet több párharc is, ami pedig a sérülteket illeti: a hazaiaknál csak Valanciunas nem játszik, míg a vendégeknél ott lesz a parketten a nem 100%-os Bledsoe-Brogdon páros.

San Antonio Spurs - Brooklyn Nets 2:30

Zsinórban három győzelemből érkezik a Spurs, de a legutóbbival nem volt túl elégedett Gregg Popovich, hiszen dudaszós kosárral gyűrték le a Sunst, de ez már a múlt, a lényeg az, hogy DeMar DeRozan nélkül is hozták az utóbbi meccseiket, a swingman pedig ezen az összecsapáson a hírek szerint már visszatérhet. Más sérültjük nincs, úgyhogy minden adott az újabb sikerükhoz, hiszen bár összességében a Brooklyn is parádés formában van, D'Angelo Russellék azért főleg otthon eredményesek, a komolyabb csapatoktól idegenben általában kikaptak eddig, ráadásul sok a sérültjük: LeVert mellett Dinwiddie, Crabbe, Musa és Dudley is hiányzik náluk. Meglátjuk, hogy így mire mennek, nagy teher azért nincs rajtuk, stabilan őrzik a keleti hatodik helyüket, előrébb csak akkor tudnak kerülni, ha a Pacers tényleg összeesik, mögöttük pedig elég instabil csapatok következnek - a Spursnek viszont minden ilyen meccsre szüksége van ahhoz, hogy jó helyzetben legyen a szoros nyugati playoff-csatában.

Golden State Warriors - Philadelphia 76ers 4:30

Alapvetően ez is rangadónak számít, hiszen a nyugati éllovas fogadja a keleti harmadikat, összességében két top5-ös csapatról beszélünk a mérlegeket tekintve, ráadásul most már a sérülések sem nehezítik a helyzetet - a Phillynél és a Golden State-nél is teljes lesz az aktiv rotáció ezen az estén. A Sixers eddig nem teljesít rosszul a nehéz szériáján, az idegenbeli túrán is 1-1-re áll, a feladott denveri meccs után legutóbb megoldotta a Lakers elleni feladatot és bár Joel Embiid kicsit ráijesztett a csapatra, úgy fest, hogy nincs baja - ezzel együtt a jelenlegi Warriors ellen senki nem számít esélyesnek, főleg nem idegenben. A bajnok zsinórban 11 győzelemnél tart, hibátlanul hozta le nehéz idegenbeli túráját is, egyre magabiztosabb, ráadásul Draymond Greent legutóbb pihentetni is tudta, most frissebben léphet pályára. Sztárok itt, sztárok ott, a Philly számára azért egy komoly teszt lesz ez a meccs, hogy teljes felállásban mennyire jók a liga jelenlegi legjobb csapatával szemben - a győzelem komoly bravúr lenne tőlük jelen helyzetben, de azt nem ártana bizonyítaniuk, hogy komolyan kell őket venni egy ilyen párharcban is.

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 4:30

A sort a városi derbi zárja, ahol az előzetes hírekkel ellentétben úgy fest, hogy mégsem léphet pályára LeBron James - érdekes a helyzet, hiszen elvileg már teljes edzésmunkát végzett, az állapota hivatalosan mégis "out", vagyis biztosan nem játszik. Pedig a Lakersnek iszonyatosan fontos lenne most egy győzelem, hiszen a nyugati tabellán jelenleg a Clippers a nyolcadik, a LAL a kilencedik két meccs hátránnyal, egy LAC-győzelem eléggé szétnyitná az ollót, főleg úgy, hogy közeledünk az All-Star szünethez és fogy Rondóék ideje. Márpedig James nélkül ez a Lakers elég kevésnek tűnik, az utóbbi öt meccséből csak egyet, a Suns elleni hazait tudta megnyerni, James mellett Ballra sem számíthat, Hartot is kezelni kellett, Kuzmáról pedig a feldobás előtt döntik el, hogy pályára küldik-e. A Clippers sincs kirobbanó formában most, de azért jóval eredményesebb, mint ellenfele, bár legutóbb kikapott a Hawkstól egy back-to-back második felén, most pihentebben jó esélyei lehetnek. Az mondjuk nem segít, hogy Danilo Gallinari biztos hiánya mellett most Avery Bradley játéka is kérdéses, de ha Beverley szívja kicsit Rondo vérét, a Harris-Williams-Harrell trió pedig hozza magát támadásban, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus