Hajnalban visszatérthet Victor Oladipo, idegenben javíthat a Jazz

Lillard-Westbrook párharcra van kilátás Portlandben, kötelezőt kell hoznia a Memphisnek - mutatjuk a játéknap beharangozóját.

Indiana Pacers - Chicago Bulls 01:00

Ez érdekes meccs lehet, mert a Bulls teljesítményét mindenképpen el kell ismerni mostanában, még mindig vannak nagyon gyenge meccsei a csapatnak, de most már több az olyan, amikor van tartása és eredményeket is elér - jelenleg két mérkőzésre van a playofftól, úgyhogy nagyon kaparni fog ezen az estén is. A Pacers persze egyértelműen jobb csapat és bár legutóbb nem tudta megfogni Damian Lillardot, de összességében tízből hetet nyert, úgyhogy rossz formában sincs, ráadásul otthon 17-5-re áll, ami szintén mellette szól. A játéknap sztorija viszont Victor Oladipo visszatérése lehet, a csapat már régóta ezt a meccset tűzte ki visszatérési pontként és ehhez jelen állás szerint tartja is magát, most is úgy van, hogy a hátvéd több mint egy év kihagyás után ezen az estén újra pályára léphet - sokat azért ne várjunk tőle, perclimiten lesz, a padról fog érkezni, aligha látjuk majd sokat. Brogdon és Turner játéka egyébként kérdéses náluk, azért ha egyikük se lesz ott a pályán, akkor nem lesz könnyű dolguk, bár a túloldalon is sok a hiányzó, Markkanen kidőlése is fáj nekik, de LaVine nagy szezont fut, benne mindig lehet bízni.

Brooklyn Nets - Detroit Pistons 01:30

Nagyon kellene a győzelem mindkét csapatnak, mindkettő rossz formában van, a Nets legutóbb Kyrie Irving nélkül kikapott a Knickstől, a Pistons pedig sorozatban három vereségnél tart, de mindkettő a playoffért küzd - a Nets jelenleg ott is áll a nyolcadik helyen, a Detroit pedig 3,5 meccs lemaradásban van. Éppen ezért fontos, hogy most mi történik, de az esélyes természetesen a Brooklyn: Dinwiddie-ék azért egyértelműen előrébb tartanak a rossz formájuk ellenére is, ráadásul Irving talán már játszhat, legutóbb ugye Kobe Bryant miatt nem volt ott a parketten. A Pistonsnál Derrick Rose pihent legutóbb, nélküle nagyon nem volt meg a csapat játéka, most viszont nem szerepel a sérültjelentésben, elvileg ott lehet a pályán és nagyon nagy szükségük is lenne az ő jó teljesítményére - ha ezt hozza, akkor azért nem lesz elveszett a gárda. 

New York Knicks - Memphis Grizzlies 01:30

A Memphis back-to-backet játszik a Denver hazai legyőzése után, most idegenben, de abszolút favoritként léphet pályára - a Knicks is back-to-backet vív, ők Charlotte-ban kaptak ki előző este, úgyhogy mindkét csapat fáradt lehet. A keret minősége és az aktuális forma is kérdés nélkül a Grizzlies mellett szól, kérdés azért, hogy hogyan kezelik az ilyen szintű esélyességet a back-to-backkel vegyítve, de jelen állás szerint meglepetés lenne, ha nem tudnának nyerni - elvileg nincsenek fontos sérültjeik, a fiatal csapat pedig teljesen más szinten van, mint a New York.

San Antonio Spurs - Utah Jazz 02:30

A Jazz legutóbb egy váratlan és elég kínos vereséget szenvedett, hosszú hetek után először kapott ki hazai pályán egy fáradtan, három legjobb játékosát nélkülöző Rocketstől - most idegenben kellene javítania a karácsony óta ligaelső gárdának. Ha tanultak a múltkori hibákból, akkor most nekik áll a zászló, egyértelműen jobbak a Spursnél, nincsenek sérültjeik, míg a Spurs kifejezetten rossz formában van, hiszen elvesztette az előző három meccsét - otthon is csak 50%-ra áll Gregg Popovich csapata, úgyhogy lenne min javítani. A kérdés a Jazz hozzáállása és motiváltsága, ha ezzel nem lesz gond, akkor egyértelmű a helyzet, a San Antonio az ellenfél gyengébb napjában és saját kiemelkedő dobóformájában bízhat elsősorban.

Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 04:00

A Thunder legutóbb fájdalmas hazai vereséget szenvedett a Dallastól Chris Paul nélkül, most viszont elvileg ott lesz már a pályán és segíthet csapatának - Ferguson még mindig nincs, a többiek viszont így elvileg mind bevethetőek a vendégeknél. A Kings sorozatban kettőt nyert a hosszú vereségszéria után, ráadásul idegenben, úgyhogy most hazatérve szeretne tovább haladni az úton a megtáltosodó Buddy Hielddel, aki minden bizonnyal továbbra is a cserepadról érkezik majd - hanyatt azért nem kell esni attól a két meccsüktől, egyiknél sem játszottak igazán jól, de legalább nyertek, ez pedig fejben mindenképpen adhat nekik pluszt. Összességében még mindig jobb csapat az OKC, idegenben pedig legalább olyan jók Schröderék, mint otthon, ha Paul tényleg játszik, akkor még vendégként is inkább ők tűnnek esélyesebbnek.

Portland Trail Blazers - Houston Rockets 04:00

A Houston összességében nincs jó formában, de legutóbb Harden, Westbrook és Capela nélkül aratott bravúrgyőzelmet a Jazz otthonában, ami adhatott egy lökést a társaságnak, ráadásul Westbrook most biztosan visszatér - Harden és Capela játéka kérdéses, ők sérülés miatt hiányoztak. A Portland sincs jó passzban, bár az utóbbi három meccséből kettőt is megnyert, de csak a legutolsó meccs volt olyan, amire lehet alapozni, ott 139-129-re megverték a Pacerst és Damian Lillard egészen döbbenetes formát fut mostanában: 61, 47 és 50 pontot dobott az előző három meccsén, ha most is tartja ezt a tempót, akkor ismét jó esélyeik lehetnek. Persze Westbrook is jó formában van, kettejük csatája érdekes lehet, a többi pedig a csapatvédekezéseken fog múlni, illetve azon, hogy Harden, vagy Capela játszhat-e a vendégeknél - a Blazers nem nagyon működik hátul, Lillard hero mode-ja viszi őket, amennyire viszi, márpedig egy dobópárbajban azért a Houston is képes nagyot alkotni. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus