Hosszabbítás döntött a Pacers-Kingsen, simán nyert a Brooklyn

TJ Warren rögtön beszórt 30 pontot, Malcolm Brogdon is jól mozgott az Indiananál, a Nets Kyrie Irving nélkül is könnyedén győzött.

 

Sacramento Kings - Indiana Pacers 131-132 - hosszabbítás után

A végjáték a Pacersé lett. Végig futott ellenfele után az Indiana, az első negyedben bekövetkező 12-0-s Kings-roham után egyszer sem vezetett a gárda, sőt, a második negyedben volt már húszpontos hátrányban is, innen küzdötte fel magát - a harmadik játékrészben gyakorlatilag kiegyenlített, de a negyedikben így is kapaszkodnia kellett. Nyolcvan másodperccel a rendes játékidő vége előtt még mindig héttel ment a Sacramento, ám Myles Turner és Jeremy Lamb duplái után TJ Warren emelt be egy clutch hármast, amellyel hosszabbításra mentette a meccset, majd a ráadás szintén az ő távolijával indult, amellyel a vezetést is átvette a csapata. Innentől már ők jártak előrébb, az utolsó szót végül Domantas Sabonis kettese mondta ki 17 másodperccel az órán - egy támadópattanót tett vissza, ezzel eldöntötte a küzdelmet. Ki kell emelni, hogy a nyáron megszerzett Warren remekül mozgott, 30 pontot szórt, beemelt 5/6 hármast és abszolút ő volt a fő pontszerző, a húsz egységig jutó Jeremy Lamb is dicsérhető, Malcolm Brogdon pedig kiválóan irányított, 15 pontja mellé 6 lepattanó és 14 gólpassz társult - őket Sabonis (21 pont, 12 lepattanó) és Turner (11 pont, 13 lepattanó, 3 labdaszerzés, 2 blokk) palánk alatti munkája egészítette ki, így Victor Oladipo nélkül is nyerni tudtak.

A Kings sem volt rossz. Legalábbis ami a támadójátékot illeti, az indiai bemutatómeccsen természetesen nem a kőkemény védekezésé volt a hangsúly a felkészülés kezdetén. Buddy Hield (28 pont, 11/20 mezőnyből), Harrison Barnes (21 pont, 11/11 büntető), De'Aaron Fox (16 pont, 8 gólpassz) és Bogdan Bogdanovics (14 pont, 5/7 mezőnyből, 7 gólpassz) is hozta, amit kellett, Bagley, Bjelica és Holmes is elérte még a tíz pontot, 50%-kal dobtak mezőnyből, 40% felett tripláztak, kiosztottak 30 gólpasszt és bár volt 22 eladott labdájuk, ez ilyenkor még belefér - a vereség egy dolog, gyakorlatilag végig vezettek, csak aztán a hajrában több rossz döntést is hoztak, amivel kicsúszott a kezükből a győzelem. Javítani viszont azonnal javíthatnak, ugyanis ma délután 15:30-tól jön a két csapat visszavágója.

A Kings legjobb dobói: Hield 28/12, Barnes 21/6, Fox 16
A Pacers legjobb dobói: Warren 30/15, Sabonis 21, Lamb 20/3

Brooklyn Nets - Franca 137-89

Edzésnek jó volt. Természetesen nem voltak egy súlycsoportban a felek, a Brooklyn úgyis gálázott, hogy Kyrie Irving és Joe Harris sem lépett pályára. Spencer Dinwiddie (5 pont, 12 lepattanó, 7 gólpassz) és Caris LeVert (13 pont, 9 gólpassz) szervezte a játékot, Taurean Prince (22 pont, 6/8 tripla) pedig jó hatékonysággal fejezte be a támadásokat - a Jarrett Allen-DeAndre Jordan duó összesen 9/9 mezőnykísérlettel zárt, Musa és Nwaba 18-18 pontot tett hozzá, de még az újonc Claxton és Temple is átlépte a tízet. Összességében nem volt kérdés, hogy mi lesz a meccs vége, az első negyedet ugyan még csak öt ponttal nyerte a Nets, de a nagyszünetben már húsz felett járt a különbség, igazán kiütésessé pedig a záró etapban tette sikerét az NBA-együttes - a 60%-os mezőnymutató beszédes, pedig kihagytak 15 büntetőt és a tripláik sem estek be különösebben extra hatékonysággal. A brazil Franca csapatából Hettsheimeir játékát kell kiemelnünk, aki 26 pontját 8/10 triplával érte el, ő volt az egyetlen, akinek volt "megoldókulcsa" támadásban, egyébként 40% alatt maradtak mezőnyből, összesen nyolc büntetőt harcoltak ki (a Nets 35-öt) és volt 20 eladott labdájuk is.

A Nets legjobb dobói: Prince 22/18, Musa 18/3, Nwaba 18/6
A Franca legjobb dobói: Hettsheimeir 26/24, Jackson 19/9, De Oliveira 15

A Rockets-Clippers mérkőzésről itt írtunk már!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus