Hozta a kötelezőt a 76ers, rangadót nyert a Kings

Magabiztos volt a Philadelphia és a Sacramento is, megszenvedett a Denver, Doncic nélkül nem volt esélye a Dallasnak, fontos meccsen győzött a Miami és a Golden State.

Philadelphia 76ers – Toronto Raptors 121–111

Hozta a kötelezőt a 76ers. Ellentétes utat jár be a két csapat, hiszen amíg a Philly a legutóbbi tíz meccséből hetet is megnyert, addig a Raptors éppen hetet veszített el. Nem indult túl jól az összecsapás a hazai egylet számára, miután az elmúlt hetek során MVP-formában játszó magasembere Joel Embiid (31 pont, 10 lepattanó, 9 gólpassz) az első negyed derekán bokasérülést szenvedett. Tetézve a bajt a Raptors ekkorra már egy bő tízpontos előnyt is felépített, így volt honnan visszakapaszkodnia a házigazdának. Szerencsére azonban Embiid egy rövidebb ápolást követően visszatérhetett, s habár a találkozó folyamán időnként húzta a lábát, ez nem akadályozta meg abban, hogy ezúttal is a csapata élére álljon. A Toronto előnye viszonylag sokáig kitartott, a félidőre azonban már a Phildalephia egypontos fórjával vonulhattak a felek. A nagyszünetet követően Tyrese Maxey (33 pont, 4 lepattanó, 10 gólpassz) és Tobias Harris (33 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz) párosa is rákapcsolt, s habár a kanadaiak végig látótávolságon belül maradtak, a győzelemre már nem maradt esélyük.

A félidőig tartott ki a Raptors lendülete. A Toronto idényére talán a csalódást keltő a legmegfelelőbb jelző még akkor is, ha időnként fel-fellángol Darko Rajakovics csapata. Egyelőre bőven 50% alatt vannak, az igazat megvallva pedig nem is nagyon látszik a fény az alagút végén. Mindezek ellenére nem kezdtek rosszul a Philadelphia otthonában, Pascal Siakam (31 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) vezérletével kontrollálták az első két negyedet, sőt Jakob Poeltl (19 pont, 8 lepattanó) és a padról érkező Gary Trent Jr. (17 pont, 4 lepattanó, 5/8 tripla) is sokat hozzátett. Csakhogy Scottie Barnes (12 pont, 8 lepattanó, 3/11 mezőnyből) dobásai nem ültek, a Philly nagy hármasa pedig idővel bedarálta a Raptorst.

A 76ers legjobb dobói: Harris 33/15, Maxey 33/12, Embiid 31/6
A Raptors legjobb dobói: Siakam 31, Poeltl 19, Trent Jr. 17/15

Sacramento Kings – Phoenix Suns 120–105

Csapatként játszott nagyot a Sacramento. Egyértelműen a Kings és a Suns mérkőzése volt a játéknap rangadója, hiszen a nyugati negyedik fogadta a kilencedik Sunst, ami ne tévesszen meg senkit sem, mivel igencsak sűrű az élmezőny. A Sacramento volt a találkozó esélyese, Mike Brown csapata egyre inkább összeáll, miközben a Phoenix továbbra is csak keresi a játékát. A kaliforniai gárda kezdte jobban a mérkőzést, a végül tripla-dupláig jutó Domantas Sabonis (28 pont, 11 lepattanó, 12 gólpassz) vezérletével hamar ellépett ellenfelétől. Próbált ugyan zárkózni a Suns, azonban a nagyszünetet követően képtelen volt hibázni a vendéglátó, a harmadik felvonás elején tizenegy rádobásából tizenegy hullott a gyűrűbe, miközben De'Aaron Fox (23 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) és Keegan Murray (21 pont, 5 lepattanó) párosa is elkapta a fonalat, Malik Monk pedig a padról beszállva védekezett extrán. A találkozó egy adott szakaszában már közel harminc pont volt a felek közötti különbség, így végül egy újabb skalpot gyűjtött be a Sacramento.

Nem volt harmadik számú opció. Bradley Beal és Jusuf Nurkic nélkül eléggé foghíjas kerettel állt ki a Kings ellen a Phoenix, amely ráadásul nincs túl jó passzban, hiszen legutóbbi tíz meccséből hetet is elbukott. Kevin Durant (28 pont, 7 lepattanó, 9/14 mezőnyből) teljesítményére ezúttal sem lehetett panasz, s habár mellette Devin Booker (24 pont, 4 lepattanó, 7 gólpassz) is hozta a tőle elvárhatót, mögéjük nem nagyon tudott érdemben senki sem felzárkózni, ez pedig azt eredményezte, hogy a csapatként jobban játszó Kings akarata érvényesült. Összességében nézve még örülhet is a Phoenix, hogy végül csak tizenöt ponttal kapott ki.

A Kings legjobb dobói: Sabonis 28, Fox 23/6, Murray 21/9
A Suns legjobb dobói: Durant 28/6, Booker 24, Allen 11/9, Azubuike 11

 

Brooklyn Nets – Denver Nuggets 117–122

Nem adta magát könnyen a Brooklyn. Mindkét gárda hullámvasúton ül, csak míg a Nets a mélységekben jár, addig a Nuggets lassan ismét a felhőket szemléli. Nagy elánnal vetette bele a játékba magát a Denver, Jamal Murray (32 pont, 5 lepattanó, 9 gólpassz, 4/6 tripla) és Nikola Jokics (31 pont, 11 lepattanó, 7 gólpassz) párosának vezérletével úgy tűnt, hogy hamar pontot is tehet a mérkőzés végkimenetelére. A hazaiak azonban nem adták fel, így a második negyed elején már egyenlő volt az állás. A Brooklyn csapatként harcolt nagyot, nyolc játékosa is eljutott legalább tíz dobott pontig, közülük Cam Thomas (23 pont) vitte a prímet, de Cameron Johnson (17 pont) és Nic Claxton (10 pont, 16 lepattanó, 6 gólpassz) is kitett magáért. A végjátékban Murray volt nagyon higgadt, két duplát küldött a helyére, amit Peyton Watson (9 pont) fejelt meg egy látványos zsákolással, ezzel ötpontos előnyhöz juttatva az övéit. Az ellentámadásnál viszont éppen Watson hibázott, Thomas faulttal együtt dobott egy triplát, így a négypontos játék végén már csak egy volt a csapatok közötti differencia. Murray viszont nem hibázott a büntetővonalról, így ha csak nehezen is, de győzött a Nuggets.

A Nets legjobb dobói: Thomas 23/3, Johnson 17/9, Finney-Smith 14/12, Bridges 14
A Nuggets legjobb dobói: Murray 32/12, Jokics 31/6, Gordon 18

 

Houston Rockets – Dallas Mavericks 122–96

Doncic nélkül nem volt esélye a Mavsnek. Hazai környezetben a liga egyik legveszélyesebb csapata a Houston, amely ellen még teljes kerettel sem lett volna könnyű dolga a Dallasnak, pláne nem úgy, hogy Kyrie Irving mellett Luka Doncic, Maxi Kleber és Dereck Lively II. sem léphetett pályára. A Rockets ennek megfelelően nem hagyott kérdéseket, már a feldobás pillanatától uralta az összecsapást, amelyet végül Alperen Sengün (22 pont, 15 lepattanó), Jabari Smith Jr. (21 pont, 8 lepattanó) és Jalen Green (17 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) triójának vezérletével magabiztosan meg is nyert. A vendégeknél két újonc, nevezetesen Olivier-Maxence Prosper (20 pont, 6 lepattanó), valamint Dexter Dennis (18 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) voltak azok, akik élni tudtak az adódó lehetőséggel, de őszintén szólva a C-sorával az esélytelenek nyugalmával lépett parkettre a Mavericks.

A Rockets legjobb dobói: Sengün 22/3, Smith Jr. 21/3, Ja. Green 17/9
A Mavericks legjobb dobói: Prosper 20/3, Dennis 18/3, Hardaway Jr. 16/6, Holmes 16

 

Miami Heat – Atlanta Hawks 122–113

A legjobbkor kapta el a fonalat Robinson. Két azonos erőben lévő csapat találkozott Miamiban. A Hawkstól előzetesen azért többet vártunk volna, miközben a Heat képtelen arra, hogy állandósítsa a formáját. Nem a hazaiak esélyei mellett szólt, hogy Jimmy Butler a vádliproblémája miatt ezúttal sem volt bevethető. A kezdeti percekben nem nagyon tűnt fel a hiánya, egy 15–3-as futással kezdtek a floridaiak, elsősorban Tyler Herro (30 pont, 7 lepattanó, 7/13 tripla) és Jaime Jaquez Jr. (19 pont, 7 lepattanó) kiváló teljesítménye révén, ám tudható volt, hogy a vendégeknél Trae Young (30 pont, 13 gólpassz, 7/13 tripla) sem ül majd a babérjain, így hamar visszazárkózott az Atlanta. A hátvéd mellett idővel Dejounte Murray (24 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) és Bogdan Bogdanovics (23 pont, 5 gólpassz) is belelendült, így a győztes csapata kilétéről csak az utolsó negyed döntött. A Heat padjáról érkező Duncan Robinson (27 pont, 4/7 tripla) azonban hamar rövidre zárta a történetet, egymaga 21 pontot rámolt be a záró játékrészben, amire nem volt érdemi válasza a vendég egyletnek, így a Miami nyerte a találkozót.

A Heat legjobb dobói: Herro 30/21, Robinson 27/12, Jaquez Jr. 19/3
A Hawks legjobb dobói: Young 30/21, Murray 24/9, Bogdanovics 23/18

 

Golden State Warriors – Washington Wizards 129–118

Magabiztos volt a Warriors. Sorozatban a negyedik győzelmére készült a Golden State, amely ezzel szerette volna maga mögött hagyni az elmúlt időszak negatívumát és végérvényesen rátalálni a győztes útra. Ehhez kiváló ellenfélnek bizonyult a Washington, amely már réges-rég elengedte az idei szezont, ráadásul back-to-backen lépett pályára San Franciscóban. Az első két negyedben Kyle Kuzma (7 pont, 3/11 mezőnyből) betlije ellenére is tartotta magát a Wizards – Jordan Poole (25 pont) próbálta mutatni magát egykori csapata ellen, habár a dobásokkal neki is meggyűlt a baja (7/21 mezőnyből). A nagyszünetet követően azonban eldőlt a találkozó, rákapcsolt a Warriors, Stephen Curry (30 pont, 4 lepattanó, 7 gólpassz, 8/13 tripla) megállíthatatlannak bizonyult, de Jonathan Kuminga (22 pont, 4 lepattanó) és Klay Thompson (20 pont) is szorgosan dobálta a kosarakat. A harmadik játékrészben tizenhat pontot vert ellenfelére a házigazda, innen pedig már nem volt visszaút a fővárosiak számára.

A Warriors legjobb dobói: Curry 30/24, Kuminga 22/3, Thompson 20/12
A Wizards legjobb dobói: Poole 25/9, Kispert 18/6, Gafford 15

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető! 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus