Jazz-Nuggets a Sport Tv-n, a rájátszásért játszik a Clippers

Három mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, ahol egy teljesen tét nélküli meccsen, tartalékos csapatokkal játszik egymással a Jazz és a Denver, a Clippers a foghíjas Blazers ellen biztosítaná be helyét a rájátszásban, míg a Timberwolves San Antonióban aratna kötelező győzelmet. Ez vár ránk a soron következő játéknapon, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az előttünk álló meccsekről.

Utah Jazz – Denver Nuggets 21:30 (ÉLŐ – Sport 2)


Mindkét csapatnak már csak az a célja, hogy minél előbb véget érjen az alapszakasz, a Denver szinte végig vezetve, magabiztosan nyerte meg a Nyugati Konferenciát és várja elsőkörös ellenfelét, míg a Utah hiába mozgatott meg nagy erőket és volt partiban sokáig a tizedik hely megszerzéséért, végül hivatalosan is búcsút inthetett a playin-indulásnak. A hazaiak ennek fényében egy teljesen inkompetens csapattal állhatnak ki erre a meccsre, gyakorlatilag minden kulcsjátékosuk biztos hiányzóként szerepel a sérültlistán – így nem tartjuk valószínűnek, hogy megszakítják négymeccses nyeretlenségi sorozatukat. A Nuggets szintén egy B csapattal futhat majd ki, a kezdőötös minden tagjának (Murray, KCP, MPJ, Gordon, Jokics) játéka egyelőre kérdéses, nagy valószínűséggel Mike Malone ki is ülteti majd őket a tét nélküli mérkőzésen, nehogy egy sérülés átírja a rájátszás forgatókönyvét. A Nuggets formája elsősorban pihentetések miatt alakult úgy, ahogy, az utóbbi tíz meccsének csak a felét tudták megnyerni a vendégek, sőt, ötből négy vereséget szedtek össze az elmúlt napokban, sokat viszont ez már nem oszt, nem szoroz, egyetlen céljuk, hogy a playoffot (a Lakers, a Pelicans vagy a Timberwolves ellen) a sztárjaik kipihenten tudják megkezdeni és újra visszatérjenek a győzelmek gyűjtögetéséhez.

 

Los Angeles Clippers – Portland Trail Blazers 22:00


Bár hivatalosan még nem sikerült bebiztosítania, hogy egyenes ágon jut a playoffba, de minden bizonnyal a legjobb hatban végezve fog a rájátszásba jutni a Clippers, ehhez a teljesen felforgatott kerettel felálló Portland ellen kellene győznie a hazaiaknak. A Clippers az utóbbi öt mérkőzéséből háromszor tudott ünnepelni, a legfontosabb siker egyértelműen a legutóbbi Lakers elleni rangadó volt, amit sokan a szezon legfontosabb derbijeként tituláltak a szurkolók közül, azzal a győzelemmel óriási lépett a LAC a biztos playoff-indulás felé. A Portland szezonja totális csalódás, már meccsek óta eldőlt, hogy nem érheti el a csapat a tizedik helyet sem, így minden értékelhető játékosa az oldalvonal másik felére szorult, Lillard mellett Nurkic, Grant és Simons is régóta nem lépett pályára, de a kulcsemberke mellett több kiegészítő játékos is a sérültlista részét képezi. A hazaiaknál egyedül Paul George számít fontos hiányzónak, azonban Leonardéknak nélküle is könnyedén érvényesítenie kellene a papírformát, amivel hivatalossá válna a Clippers rájátszásban való részvétele. Az egytelen kérdés – ami csak az alapszakasz utolsó fordulójában dől majd el – már csak az, hogy az ötödik vagy a hatodik helyen végez a csapat, egy győzelem esetén tehát vagy a Suns vagy pedig a Kings lesz a Los Angeles-iek elsőkörös ellenfele.

 

San Antonio Spurs – Minnesota Timberwolves 22:00


A Wolves számára itt csakis a győzelem az elfogadható, nem csak azért, mert a tankoló, teljesen vakvágányon lévő Spurs lesz az ellenfél, hanem azért is, mert csakis így marad esélye a csapatnak arra, hogy a 7-8. helyeken végezzen az alapszakaszban. A Wolves egy kiváló sorozata után a véghajrája kissé leeresztett, utóbbi öt pályára lépéséből háromszor is vesztesként hagyta el a pályát, a Phoenix és a Lakers elleni zakók pedig a biztos playoffot jelentő álmokba kerültek. Legutóbb zsinórban három elszenvedett vereség után a Brooklyn ellen tudtak javítani Townsék, most a SAS ellen muszáj nyerniük, ha az utolsó napokban előrébb szeretnének mozdulni a tabellán. Érdekesség, hogy az alapszakaszt majd éppen az ellen a Pelicans ellen zárja a Wolves, amely mögött jelenleg másfél meccsel áll a kilencedik helyen. Ha a vendégeknek itt nem sikerül hozni a papírformát, akkor a szezonzáró derbi már tét nélküli lesz számukra, ha viszont mindkét maradék meccsüket megnyerik, akkor megelőzik a NOP-ot (és a Lakerst is akár). Hivatalosan Karl-Anthony Towns pályára lépése kérdéses a Minnynél, talán amiatt, hogy a Pelicans elleni kulcsfontosságú back-to-back meccsen pihenten lépjen pályára a center, meglátjuk, hogy valóban így lesz-e, minden esetre a San Antonio jelentette akadályt KAT nélkül is mindenféle gond nélkül kellene vennie a vendégeknek.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus