Jó játékkal debütált a Staplesben a Lakers, 130 pont fölé jutott a Rockets

LeBron Jamesékben volt egy jó félidő - Carmelo Anthony bemutatkozott a Rocketsnél - Joe Ingles remekelt, Kawhi Leonard egyre jobban belejön - legyőzte a Bostont a Cleveland.

 

Visszajátszás: Carmelo Anthony átérezte a szerepét a Houstonban - videók

 

Charlotte Hornets - Miami Heat 122-113

Miles Bridges folytatta. A Hornets újonca remekel eddig az előszezonban és ezúttal is csapata egyik legjobbja volt a kispadról beszállva: 27 perc alatt 14 pontot, 6 lepattanót, 1 blokkot és több látványos jelenetet szállított, már most is otthonosan mozog az NBA-ben. A meccs legjobbja hazai oldalon viszont most Willy Hernangomez volt, aki 16 pontos, 10 lepattanós dupla-duplája mellett négy blokkot is kiosztott 17 játékperce alatt - Kemba Walker is agresszívebb volt, mint eddig, így a gyengébb kezdés után a második félidőben egy 31-11-es etappal eldöntötte a meccset a vendéglátó. Negatívumként Michael Kidd-Gilchrist agyrázkódás-protokoll miatti hiányát, valamint a helyét nagyon nem találó Frank Kaminskyt lehet említeni náluk, míg Malik Monk konkrétan elfelejtette felvenni a mezét, úgy ment be a pályára a becserélésekor...

Megint a harmadik negyed. A tavalyi szezonban sokszor jelentett komoly gondot a Heat számára, hogy a második félidőket gyengén kezdte és bár ez még csak felkészülési mérkőzés, de megint ez jelentkezett - az első félidőben Hassan Whiteside-ra (14 pont, 15 lepattanó, 2 blokk) építve működött a játék, az első negyedet kilenc ponttal nyerték, aztán a folytatásban már nem tudtak válaszolni a Hornets rohamaira. Elsősorban a hátvédsorban voltak gondok, Wade (2/11 mezőnyből), Tyler Johnson (1/7) és Dragic (4/12) is csak erőlködött, Richardson, Ellington, Waiters és James Johnson pedig nem is lépett pályára - ez ezúttal nem fért bele, hiába dobott 18 pontot és 3/4 triplát Kelly Olynyk.

A Hornets legjobb dobói: Walker 18/6, Hernangomez 16/3, Zeller 15/3
A Heat legjobb dobói: Olynyk 18/9, Whiteside 14, Dragic 12, McGruder 12/6

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 95-102

Jobb volt a Cleveland. Meglepően jól kezdte a meccset a Cavaliers, hatékonyan működött a Hill-Hood-Osman-Love-Thompson sor - a "LeBron-pótlék" Osman 11 ponttal, 7 lepattanóval és 4 gólpasszal zárta 19 percét, ő volt a csapat egyik motorja. A 17 pontos Kevin Love mellett még Hood is eljutott tízig, a padról az újonc Collin Sexton (15 pont, 2/3 tripla), Jordan Clarkson és David Nwaba is elég sokat tudott hozzáteni, így az első negyed végén 13, a nagyszünetben 19 pont volt a különbség, összességében sima győzelmet aratott a társaság úgy, hogy JR Smith és Channing Frye nem lépett pályára. Persze tegyük hozzá, hogy ebben azért a Boston is benne volt...

Enervált volt a Celtics. Kyrie Irving ezúttal pihenőt kapott, Terry Rozier foglalta el a helyét a kezdőben, de vagy ezért, vagy másért, nagyon nem működött a bostoni gépezet - egyedül Jaylen Brown jutott el tíz pontig a kezdőben, a többieknek egy-két jó megmozdulás jutott a nagyjából negyedórányi játékidejük alatt. A második félidőben a cserékkel azért közelebb tudtak zárkózni, ott már több jó egyéni teljesítmény is érkezett, de a csapatszinten elkövetett 5/31 triplát, a 11-gyel kevesebb kiharcolt büntetőt és a hattal kevesebb támadópattanót nem tudták igazán ellensúlyozni.

A Celtics legjobb dobói: Smart 15/6, Morris 14/6, Lemon Jr. 11
A Cavaliers legjobb dobói: Love 17/6, Sexton 15/6, Clarkson 12/3, Nwaba 12/3

Houston Rockets - Memphis Grizzlies 131-115

Jól vizsgáztak a Rockets friss szerzeményei. Carmelo Anthony kezdő négyesként kapott szerepet a Houstonnál és a csapat első dobását rögtön ő eresztette el, méghozzá egy emberről eldobott és kihagyott tripla formájában - a texasiak szerencséjére később azért állított az irányzékon. 23 perce alatt végül 13 pontig jutott (4/8 mezőnyből, 3/6 tripla) és az összes mezőnykosarát vagy catch-and-shoot helyzetekből, vagy kiosztások utáni egy leütésből szerezte, illett a gépezetbe - ugyanez elmondható a kezdő hármasként bevetett másik új igazolásról, James Ennisről, ő nyolc pontot tett hozzá. Meg kell még említenünk Michael Carter-Williamst, aki cserehátvédként 19 ponttal tolta meg csapata szekerét és Marquese Chrisst, aki 11 egységgel debütált, az pedig már nem is meglepő, hogy Chris Paul (22 pont, 5/6 tripla, 9 gólpassz, 5 labdaszerzés) és James Harden (20 pont, 6 gólpassz, 4/10 tripla) megszórta magát - a védekezéssel egyelőre nem nagyon törődött a csapat, de támadásban a második félidőre már elkapta a fonalalat. Mi sem jelzi ezt jobban, mint a "houstonos" 21/46 tripla...

Az első félidőben a Memphis is jó volt. Főleg a festékben dolgozott hatékonyan a Grizzlies, a nagyszünetben 28-10-re vezetett az innen szerzett pontokat tekintve és tartotta is a lépést - a 16 pontos Mike Conley próbálta hajtani csapatát, legeredményesebb társának pedig az egyetlen rossz dobást vétő Chandler Parsons bizonyult. Marc Gasol kísérletei nem ültek (1/7 mezőnyből, 2 pont), ki kell viszont emelnünk az újonc Jaren Jackson Jr.-t, aki már a nyári ligában is nagyon biztatóan mozgott, most pedig 15 ponttal, 6/6-os mezőnymutatóval szállt be a kispadról, támadásban remek teljesítményt nyújtott. A második félidőben azért rátalált saját ritmusára a mélyebb és kintről sokkal veszélyesebb Rockets, itt kicsit szétnyílt az olló, de összességében találhattak pozitívumokat Conley-ék.

A Rockets legjobb dobói: Paul 22/15, Harden 20/12, Carter-Williams 19
A Grizzlies legjobb dobói: Conley 16/3, Jackson Jr. 15/3, Parsons 12/6, Anderson 12

Utah Jazz - Toronto Raptors 105-90

Egy negyednyi Raptors. A meccs nagy részében borzasztóan szenvedett támadásban a Toronto, a harmadik negyedben a cserékkel sikerült egy 5-25-öt etapot produkálni, összességében 35%-kal dobtak mezőnyből és csak 18%-kal tripláztak, rengeteg eladott labdát vétettek, de volt egy időszak a 15 ponttal megnyert második játékrészben, amikor megmutatták, hogy van bennük potenciál. Ekkor a Lowry-Wright-Leonard-Ibaka-Siakam sor volt fent és gyakorlatilag elszívták a levegőt a Utah játékosai elől, már a periméteren széttörték a játékot és ebben bizony Kawhi Leonardnak óriási szerepe volt - emellett ő azért elöl is beszórt 17 pontot 20 perc alatt, megmutatta, hogy milyen értéket jelenthet ő. Támadásban egyébként még Jonas Valanciunast (18 pont, 9 lepattanó 21 perc alatt) érdemes megemlíteni, így bár szemmel láthatóan van még min dolgozni támadásban (bár Kyle Collinsworth volt most Lowry párja a kezdőben), az is látszott, hogy hova juthatnak el a kanadaiak.

Joe Ingles bemutatót tartott. A Jazz 31. születésnapját ünneplő mindenese szenzációs mérkőzést játszott, 23 perce alatt 24 pontot szórt 8/15-ös mezőny- és 5/11-es triplamutatóval, kiosztott négy gólpasszt és több egészen látványos megmozdulása is volt - a második negyedben az említett Raptors-rohamot éppen ő tudta egyébként megtörni, amikor pillanatok alatt egymaga tíz pontot szórt be. Mellette Gobert (13 pont, 10 lepattanó, 5 blokk), Rubio és Michell is tette a dolgát, így bár a Utah is eladott 22 labdát és nyilván szintén sok hibát követett el, összességében nagyrészt irányította a játékot és a második félidőben átgázolt ellenfelén - a kezdők +20 körüli +/--szal zártak, bár többet voltak fent, mint a Raptors első sora.

A Jazz legjobb dobói: Ingles 24/15, Rubio 15/9, Gobert 13
A Raptors legjobb dobói: Valanciunas 18, Leonard 17/3, Ibaka 11/3

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 111-113

James bemutatkozott a Staplesben. Első hazai meccsét játszotta az előszezonban a Lakers, először nézhették meg a szurkolók az új Los Angelest LeBron Jamesszel és a többi érkezővel - a csapat ezt át is érezte és bár legutóbb elég simán kikaptak a Denvertől, most jó támadójátékkal nyitottak, az első félidőt pedig meg is nyerték tizenegy ponttal. James azért most sem vitte túlzásba (13 pont, 3 gólpassz, 5/6 mezőnyből, 15 perc), Javale McGee viszont nem fogta vissza magát (15 pont, 8 lepattanó, 5 blokk, 19 perc), Rajon Rondo pedig szokatlan erényeit (7 gólpassza mellett 11 pont 3/3 triplával) csillogtatta - jól működött a gárda, bár mivel az első féllidőben csak James és McGee lépett pályára "magasemberként", plusz Kuzma érkezett a padról, a festékben akadtak gondjaik. A negyedik negyedben aztán már kiürültek a kispadok és a győzelem végül elmaradt, de ennek ellenére jobban mozgott az együttes, mint legutóbb.

Fáradtnak tűnt a Denver. Gary Harris mellett az utolsó pillanatban Jamal Murray sem vállalta a játékot bokasérülés miatt, így pedig sem sebességben, sem spacingben nem állt jól a Nuggets - borzalmasan dobott kintről a gárda, lassúak voltak a támadások, sok labdát adtak el. Akire nem lehetett panasz, az Nikola Jokics (23 perc, 20 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) és a padról szenzációsan beszálló Mason Plumlee, aki 23 pontját 11/11-es mezőnymutatóval hozta össze - ők kihasználták a Lakers alacsony szerkezetét és lubickoltak a gyűrű alatt. A végén aztán a cseréknek sikerült fordítani és megnyerni a meccset, így a két magasember remeklése mellett ennek is lehetett örülni az ő oldalukon - az viszont egyértelmű, hogy most kissé fásult volt a társaság.

A Lakers legjobb dobói: McGee 15, Hart 14/6, James 13/3
A Nuggets legjobb dobói: Plumlee 23, Jokics 20/6, Beasley 15/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus