Jön a Celtics-Bucks és a Suns-Mavs hetedik meccse

Bostonban és Phoenixben dől el a két konferencia-döntő párosítása - az esélyek a hazaiak mellett szólnak. 

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 21:30 (Sport 1)

A Milwaukee-nak legutóbb volt esélye lezárni a párharcot és hazai pályán továbbjutni, de hiába minden, a Boston jobbnak bizonyult és szinte végig vezetve harmadszor is kiegyenlített. Eddig az volt a sorminta, hogy a Bucks nyer, majd a Celtics egyenlít, ha ez folytatódik, akkor most újabb Milwaukee-győzelem következik, de reálisan nézve a hetedik mérkőzéseken óriási százalékban nyernek a hazai csapatok, így bár kétszer is győzött már ebben a csarnokban a párharc során a címvédő, most mégis a Boston a favorit. Egyébként olyannyira, hogy például az ESPN "jóslatai" szerint 76,5%-os esélye van a győzelemre és ezzel a keleti döntőbe való bejutásra. 

Taktikailag változtatni itt már nem nagyon lehet, a végrehajtás, a nagyobb akarat és az dönthet, hogy az esetleges szoros végjátékban ki talál magában egy-két extra dobást vagy kinek a keze remeg meg. Minden ilyen faktort tuningol a hazai pálya és a hazai publikum, emiatt is jóval esélyesebb a Celtics, de természetesen a Milwaukee-t nem szabad leírni, ezt többször is bizonyította már a széria során, Giannis Antetokounmpót meccsek óta nem tudja lelassítani a Boston (39-13-7 körül átlagol a sorozatban...), védekezésben könyörtelen a gárda, ott van a bajnoki rutin, 101% kell a Bostontól ahhoz, hogy ezeket lenyomja. Nagyon kellene a hazaiaknak egy hasonló Tatum-meccs, mint legutóbb, illetve egy újabb jó triplázás, mert ez abszolút kulcsfaktor a párharc során, a Milwaukee például még egyetlen meccsen sem dobott igazán jól kintről, márpedig elengedhetetlen lenne, hogy Connaughtonék ebben előrelépjenek. 

A favorit tehát a Boston, de az eddigiek alapján óriási küzdelemre van kilátás és hs a Bucks, illetve Giannis bírja erővel, akkor bármi elképzelhető...

A párharc állása: 3-3.

 

Phoenix Suns - Dallas Mavericks 02:00 (Sport 1)

A hetedik meccses igazságok itt is érvényesek, nyilván sokkal könnyebb megvívni egy ilyen harcot otthon, emiatt sokkal esélyesebb a Suns, de a keleti párharchoz képest itt további előnyt is élvez az első kiemelt: eddig ugyanis mindkét csapat csak otthon nyert, így állnak 3-3-ra. A papírforma így egyértelműen a Phoenix sikerét jósolja, de mivel Luka Doncic a párharc legjobb játékosa, a Suns teljesítménye meglehetősen ingadozó, Chris Paul a második mérkőzése óta nem önmaga, a Mavsnél pedig több olyan kiegészítő is van, aki legalább egyszer megszórta magát eddig, így benne van a pakliban a bravúr.

A Dallasnál nyilván mindennek klappolnia kellene, Doncic extrája mellett kell Kleber, Bullock és Finney-Smith jó kinti dobóformája, szükségük lenne Bertansra, Dinwiddie-re és főleg Brunson egy-egyezéseire, de a legutóbb látott védekezésük is alapfeltétel lenne ahhoz, hogy győzzenek. Ha ezek megvannak, Paul pedig most sem javul, akkor a Booker-Ayton páros ellen akár nyerhetnek is, de a Phoenix gépezete mindenképpen több lábon áll, olajozottabban működik, kintről és bentről is képes büntetni, illetve védekezésben is döntő faktorrá tudnak válni Bridgesék. 

Új sérült egyik oldalon sincs, a megszokott keretek feszülnek egymásnak - vajon érvényesíti-e a papírformát a Suns vagy összehozza a playoff eddigi legnagyobb meglepetését a Dallas?

A párharc állása: 3-3.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus