Keleten Pacers-Sixers, Nyugaton Rockets-Nuggets rangadó zárja az évet

Otthon játszik a Toronto, idegenben a Boston, a Clippers és a Dallas is - nézzük az idei utolsó játéknap felvezetőjét. 

 

Indiana Pacers - Philadelphia 76ers 21:00

A találkozó fő kérdése az lesz, hogy a Philly melyik arcát mutatja, hiszen ha topformában van a csapat, akkor bárkit képes megverni, ha viszont nem, akkor bárkitől képes kikapni, főleg idegenben - erre ékes példa az utóbbi három meccs, hiszen a Bucks földbe gyalulása után két idegenbeli vereség következett. A Pacers sincs jó formában, az utóbbi négy meccséből hármat elbukott, egyet pedig hosszabbításban nyert meg, de tegyük hozzá, hogy a vereségek idegenben történtek, otthon pedig 14-3-ra állnak, úgyhogy ez mindenképpen mellettük szól - a Sixers 7-10-es idegenbeli mutatójával együtt pedig akár döntő tényező is lehet. A hazaiaknál Malcolm Brogdon elvileg most már tényleg pályára léphet, a vendégeknél pedig Ben Simmons ugyan kihagyott egy edzést, de elvileg nincs baja, játszani fog. 

Charlotte Hornets - Boston Celtics 21:00

Itt egyértelműek az erőviszonyok, a Boston ugyan legutóbb egy back-to-back második felén kikapott otthon a Torontótól, de a Hornets olyan rossz formában van, hogy így sem lehet kérdés: egyértelmű favorit a Celtics. A hazaiak nagyon megtorpantak, sorozatban ötször kaptak ki, sem elöl, sem hátul nem hozzák a szükséges szintet, legutóbb Memphisban maradtak alul, karácsony előtt pedig a Boston is jól elverte őket, akkor 26 pont lett a különbség. A vendégeknél Marcus Smart már visszatért, egy hiányzójuk viszont most is biztosan lesz, Jaylen Brown betegség miatt nem tudja vállalni a játékot - ezzel együtt kötelező számukra ez a győzelem. 

Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 23:00

Egyik csapat sincs kirobbanó formában, de azért van köztük különbség, hiszen a Kings sorozatban hétszer kapott ki és minden tekintetben rossz állapotban van, igaz, éppen legutóbb javult valamelyest játékban, de Denverben ez akkor nem ért győzelmet. A Clippers azért amikor nagyon kellett, akkor nyert, a Lakerst megverte karácsonykor, de a hétből négy vereség egyáltalán nem mutat jól a csapatnál, legutóbb a Jazz ellen kifejezetten rosszul játszottak Leonardék, úgyhogy meglátjuk, hogy felszívják-e magukat, vagy továbbra is ebben a mederben folytatják. Egy sérültjük van, Pat Beverley biztosan nem fog játszani, illetve Montrezl Harrell betegséggel bajlódik, de van rá esély, hogy pályára lép - a papírforma szerint nyerniük kellene, meglátjuk, hogy sikerül-e.

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 01:00

Mindkét csapat eléggé belőhetetlen, a Warriorsnak volt egy váratlan győzelmi sorozata, a Spurs egyszer parádézik, egyszer szörnyű, teljességgel megjósolhatatlan, hogy mire mennek most egymással. Alapvetően a San Antonio azért természetesen jobb kerettel rendelkezik, ráadásul otthon nagyobb eséllyel szokott jól játszani, mint rosszul és a GSW is inkább otthon szokott meglepetéseket okozni, vendégként csak 3-14 a mérlege. Steve Kerrék dolgát nehezíti, hogy D'Angelo Russell biztosan kihagyja ezt a meccset, nélküle azért olyanoknak kellene előlépni, akiktől ezt nem lehet elvárni, meglátjuk, hogy sikerül-e, de összességében a playoffért hajtó Spursnek nyilván meg kéne vernie a tartalékosan érkező nyugati utolsót. 

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 01:00

A Raptors legutóbb Bostonban bizonyította, hogy sérülések ide vagy oda, Lowryékat ez nem érdekli, úgyhogy otthon a Cleveland ellen természetesen esélyesebbnek is számítanak - viszont ne lepődjünk meg nagyon, hogy ha ezt nem tudják érvényesíteni. A Cavs jó formában van, ötből négy meccset megnyert, legutóbb idegenben is győzni tudott, ráadásul a hírek szerint most ismét számíthat Kevin Love-ra, úgyhogy kifejezetten veszélyes csapatként kell kezelni. Hazai pályán azért nyerhető meccs ez a Raptors számára, ha a meglévő húzóemberek jó napot fognak ki, akkor nekik áll a zászló, de félgőzzel nem biztos, hogy menni fog, annál most erősebbnek tűnik a Cavs.

Houston Rockets - Denver Nuggets 01:00

Magyar idő szerint ugyan már átcsúszik január elsejére, de Amerikában ez lesz 2019 utolsó kiemelt nyugati rangadója, hiszen a konferencia negyedik helyezettje fogadja a bombaformában lévő másodikat. Ez a bizonyos forma abszolút döntő lehet, a Denver ugyanis száguld, tízből kilencet nyert és bár nagyrészt inkább otthon szokott villogni, de idegenben is lenyomta például a Lakerst, úgyhogy most is jó esélyei lehetnek, főleg hogy a Rockets továbbra sem tudta elkapni a fonalat, az utóbbi három meccséből kettőt elbukott. A hazaiak sérülésekkel küzdenek, Eric Gordon ugyan hosszú idő után visszatért, de legutóbb Harden, Westbrook, Capela és Chandler sem tudott játszani, közülük pedig most csak Westbrook visszatérése az, ami szinte biztosra vehető - Harden és Capela játéka kérdéses, viszont mindkettejükre ordítóan nagy szükségük lenne. A vendégek most egységesebbek, egészségesebbek, Nikola Jokics egy ideje már úgy játszik, ahogy tőle elvárható, vannak jó védőik a Houston kinti embereire, úgyhogy inkább nekik áll a zászló - persze hogy ha mindenki bevethető lesz hazai oldalon, akkor ez azért fordulhat...

Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 02:00

Ez is jó meccs lehet, mert bár ugyan a Dallas négy meccsel előrébb tart és eddig egyértelműen jobb csapat volt a Thundernél, de az OKC jó formában van, az utóbbi időben megverte a Clipperst, legutóbb nyert Torontóban, összességében hétből hatot nyert, otthon pedig 11-6-ra áll. A hazaiaknál Schröder és Gallinari játéka kérdéses, a Dallasnál pedig Tim Hardaway Jr. mellett Luka Doncic helyzete is ilyen, a szlovén klasszis több kisebb sérüléssel is bajlódik, ez pedig meglátszott a Lakers elleni rangadón is - meglátjuk, hogy most vállalni tudja-e a játékot. Ha nem, akkor Pauléknak jó esélyeik lehetnek, ha ott lesz a parketten, akkor az nyilván más helyzet, de akkor sem lehet leírni a jó formában lévő hazai alakulatot.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus