Keleti csúcsrangadó Torontóban

Lesz Jazz-Warriors, Clippers-Thunder és Bucks-Pacers is - pályán a Pelicans, a Wolves és a Cavs - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a meccsek előtt.

Orlando Magic - Charlotte Hornets 1:00

A Magic győzelemmel, a Hornets vereséggel rajtolt, de ettől még alapvetően azért a Charlotte számít jobb csapatnak, igaz, ki ismerné őket jobban, mint Steve Clifford, aki éppen a Hornets kispadjáról érkezett meg Orlandóba. Fontos sérültek egyik oldalon sincsenek, a kérdés az, hogy a legutóbbi harmatosabb csapatjátékon tud-e javítani a Charlotte, vagy ismét a Kemba Walker-show-ban bíznak - a hajrában előkerült egy small-ball ötös, még az nézett ki legjobban, kérdés, hogy mennyit fogják ezt használni. Az Orlando elsősorban a védekezésére épített legutóbb is, most is erre számíthatunk, érdekes összecsapás lehet.

Brooklyn Nets - New York Knicks 1:00

Mindkét csapat elég mutatós játékkal debütált, de a Netsnek végül ez sem volt elég Detroitban, a Knicks pedig egy 49 pontos negyeddel hozta a nyitányt a Hawks ellen, így állnak most. A Brookkyn oldalán továbbra is vannak hiányzók, de Allan Crabbe a hírek szerint már visszatérhet, ő azért tehet hozzá a játékhoz és ha a LeVert-Russell-Allen trió hozza magát, egy jó dobóformával otthon bármire képesek lehetnek, főleg hogy a Knicks azért messze van a világverő csapattól. Náluk a Hardaway-Kanter duón múlik sok, illetve hogy a fiatalok (Ntilikina, Trier, Knox) milyen napot fognak ki, előzetesen könnyen benne lehet ebben egy kifejezetten látványos városi derbi. 

Toronto Raptors - Boston Celtics 2:00

Nem unatkozik így a szezon elején a Boston, elsőre a közvetlen rivális Philadelphia ellen kellett helytállnia, most pedig el kell utazni a talán legnagyobb keleti ellenfél Toronto otthonába. A Sixers ellen gyönyörű védekezéssel aratott győzelmet a társaság, ha ehhez most már támadásban is fel tud nőni főleg a sérülésből kissé rozsdásan visszatérő Irving-Hayward duó, akkor idegenben is jó esélyeik lehetnek, de az biztos, hogy ez a játéknap legnagyobb rangadója, hiszen a Raptors is győzelemmel kezdett, ráadásul Kawhi Leonard is kezd belerázódni. Nehéz jósolni, inkább csak azt mondhatjuk, hogy kíváncsian várjuk a két csapat egymás elleni ütközetét - egyedül Delon Wright játéka kérdéses hazai oldalon, a vendégeknél mindenki bevethető, tehát most még sérülések sem torzítják majd a képet. 

Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 2:00

Minden bizonnyal két lottery csapatról beszélünk, elsőre pontosan úgy is nézett ki mindkettő, bár a Hawksnak voltak jobb időszakai a Knicks ellen - a Memphis óriási verést kapott Indianában, botrányos támadójátékot produkáltak Marc Gasolék. Hogy otthon mennyivel lesznek hatékonyabbak, az jó kérdés, a vendégeknél mindenesetre Collins és Dedmon most sem lesz ott, így Gasol azért szabadabban alkothat a festékben. Maradjunk annyiban, hogy bármi is történik, nem ez a játéknap legjobban várt találkozója...

Minnesota Timberwolves - Cleveland Cavaliers 2:00

Ez már érdekesebben hangzik még akkor is, ha a Cavs nyilvánvalóan nem az a csapat, mint az utóbbi években. Elsőre viszonylag sima vereséget szenvedtek Torontóban Love-ék, de mutattak biztató dolgokat, kérdés, hogy egy kevésbé jól védekező ellenfél ellen mit tudnak ebből megmutatni, vagy mennyit tudnak rajta javítani. JR Smith és Larry Nance Jr. játékára nincs sok esély az ő oldalukon, a Wolvesnál viszont mindenki bevethető, ez, a hazai pálya és a tehetség is mellettük szól annak ellenére, hogy elsőre ők is kikaptak, méghozzá szoros végjátékban San Antonióban. Hogy mit hoz ki belőlük a Butler-helyzet és a hazai közönség "reakciója", azt majd meglátjuk, náluk talán ez a legnagyobb kérdés, mert támadásban egyszerűen több fegyverük van, mint az egyelőre még csak formálódó Clevelandnek.

New Orleans Pelicans - Sacramento Kings 2:00

Ez papíron kötelező meccs a New Orleansnak, főleg azok után, amit Houstonban műveltek Anthony Davisék - az ottani gála azért nyilván nem fenntartható huzamosabb ideig, ihletett napot fogtak ki, de azt jelezték, hogy bőven van bennük potenciál. Ami kicsit aggasztó volt, az a rövid rotáció, a kispad gyakorlatilag minimális dolgokat tud hozzátenni, de ez nem biztos, hogy az ugyan bővebb rotációt alkalmazó, de rengeteg fiatallal felálló Kings ellen fog kidomborodni. A Sacramento egyébként egyáltalán nem volt rossz elsőre, meg tudta izzasztani a Jazzt és bár Bogdan Bogdanovics most sem játszhat, ha hasonló lendülettel támadnak, akkor most is lehet keresnivalójuk.

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 2:30

Egy újabb keleti rangadó, mert bár az előzetes várakozások szerint ha a konferencia legjobb három csapata közé nem is tartoznak, a legjobb ötben, vagy annak környékén azért bőven ott van a helye a Bucksnak és a Pacersnek is. Mindkettő győzelemmel rajtolt, a Pacers ráadásul rögtön gálázott, a Milwaukee viszont inkább "megúszta", hogy nem tudott mit lépni a Hornets small-balljára és az utolsó dobást elrontották Kemba Walkerék - a játék alapján az Indiana előrébb tart, de természetesen minden meccs más, ráadásul a Bucks most avatja fel új hazai csarnokát, ez adhat számukra plusz lökést. Nyilván kérdés, hogy Giannis Antetokounmpo mennyire tud dominálni Bogdanovicék ellen, illetve hogy védekezésben képes lesz-e lassítani ellenfelét a periméteren a hazai együttes, ahogy az is, hogy a visszatérő problémának számító eladott labdáikkal, vagy a bünteztőzésükkel mi történik. A vendégek játéka letisztultabb, jobb védekezésre képesek, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. 

Utah Jazz - Golden State Warriors 4:30

Térjünk át Nyugatra, mert itt is lesznek rangadók. Az egyik a Jazz-Warriors, hiszen a címvédő egy tavalyi konferencia-elődöntős csapathoz látogat, amelynek legnagyobb támadófegyvere az a Donovan Mitchell, akinek volt egy nyara arra, hogy tovább fejlődjön. A GSW győzelemmel kezdett, de a játék azért még akadozott, a Westbrook nélküli OKC ellen szoros végjátékot kellett vívnia, ahol Steph Curry mellett két fiatal kiegészítő hozta a sikert, van még min javítaniuk - Klay Thompson és Draymond Green például eléggé elmaradt a várakozásoktól. A Utah sem csillogott, legalábbis a fő erényének számító védekezésből nem sokat mutatott meg, most annál sokkal többre lesz szüksége hátul, ha meg akarja verni a bajnokot. 

Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 4:30

Ez is rangadó lehet, bár ha Westbrook most sem tud játszani a Thundenrél (kérdéses ez még), akkor a színvonal természetesen nem lesz ugyanolyan. Mindkét csapat vereséggel nyitott, az OKC az Oracle-ben, a Clippers a Denver ellen kapott ki és egyik se a ponterős támadójátékával tűnt ki, sokkal inkább a "leegyszerűsödő" felfogással - most is hasonlóra számíthatunk, kérdés, hogy melyik oldal húzóemberei fognak majd ki jobb napot. Nyilván ez is leegyszerűsítés, érdemes elmondani, hogy Beverley és Bradley megkeresítheti Schröder életét, George majd a Harris-Gallinari párossal néz farkasszemet (és fordítva), a palánk alatt pedig Adamsnek kell birkóznia Gortattal és Marjanoviccsal, de végeredményben ahol több extra teljesítmény érkezik, az lehet a győztes - egyénileg több olyan játékos is van, aki döntő faktor lehet, a csapatjáték viszont egyik oldalon sem tart most ott, hogy az önmagában elég legyen.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus