Kezdődik a GSW-Lakers, folytatódik a Knicks-Heat

Elrajtol a második kör egyik legjobban várt párharca, a New York pedig kötelező győzelem előtt áll hazai pályán: ez vár ránk hajnalban.

New York Knicks - Miami Heat 01:30

Az első találkozót idegenben megnyerte a Heat, ezzel az első elutazás küldetését tulajdonképpen teljesítette, hiszen elvette a pályaelőnyt, most nagyrészt nyomás nélkül léphet pályára - a Knicksnek viszont kötelező lenne nyernie, mert 0-2-vel elutazni Floridába nagyon-nagyon necces helyzetet szülne. Az első találkozón alapvetően két jó védekezést és egy szoros végjátékot láttunk, ahol a Heatnél előlépett Lowry és Vincent, a clutch helyzetekben összességében stabilabb volt a Miami, de nyilván javulhat a New York - elsősorban Brunson helyzetmegoldásai és a csapatszintű tripladobás az, amiben van még tartalék a vendéglátóban. A Heatnél is lehet még jobb a támadójáték, viszont Jimmy Butler játéka egyelőre a levegőben lóg: a bokája biztosan nem lesz 100%-os erre az estére, és kérdés, hogy ha képes vállalni a játékot, akkor beküldik-e, vagy a legutóbbi győzelem és a megszerzett pályaelőny fényében inkább pihentetik, hogy nagyobb eséllyel legyen rendben a szombati harmadik összecsapásra. A Knicksnél Julius Randle nem játszott legutóbb, és most is kérdéses a játéka, de ugyanígy kérdéses Jalen Brunsoné is - azért ha fogadni kellene, akkor a helyzet súlya miatt azt mondhatnánk, hogy utóbbi biztosan ott lesz a parketten, és ha van esély előbbi összedrótozására, akkor azt is meg fogják tenni, mert ezt a derbit most tényleg bármi áron meg kell nyernie a vendéglátónak. 

A párharc állása: 1-0 a Heat javára.

 

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 04:00

A széria részletes felvezetője itt olvasható, az első mérkőzés előtt sok újdonságot ehhez nem tudunk hozzátenni. A nyitómeccsen mindig a hazai csapaton van a nyomás, a vendégek jobban ráérnek tapogatózni, és ha kell, akkor a második összecsapásra igazítani taktikailag, mindenesetre nagyon érdekes párharc indul el ezzel a találkozóval. Mérvadó sérült egyik oldalon sincs, a Los Angeles kicsit többet pihenhetett és készülhetett, a Warriors nem egészen két napja vívta ki a továbbjutást egy idegenbeli hetedik meccsen, úgyhogy a címvédő fáradtabb, viszont lendületben van. Az első meccseken mindig az a kérdés, hogy ki alkalmazkodik jobban a matchuphoz és a másik csapathoz, a Lakers ellen sem könnyű játszani a James-Davis páros tudása és matchup-erősségei miatt, de a Warriors is speciális védekezést követel meg - meglátjuk, hogy ki indítja jobban a párharcot, de veszítenivalója elsőre inkább a Golden State-nek van a hazai pálya miatt.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus