Kötelező hazai meccs jön a Lakersnek, Torontóba látogat a Portland

Hat mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, íme a játéknap felvezetője.

 

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 01:00

Egyik fél sincs jó formában, bár a Pistons legutóbb éppen nem játszott rosszul, de továbbra is vannak sérültjei, küszködik a gárda, ahogy a belső feszültségekkel is birkózó, ráadásul Kevin Portert sérülés miatt elveszítő Cleveland is. A csapatok idén egyszer találkoztak eddig, azt ugyanebben a csarnokban kiütéssel nyerte a Pistons, most viszont ezen azért meglepődnénk, nem biztos, hogy Griffin és Morris nélkül van annyi tűzerő a vendégekben, hogy igazán megszórjanak bárkit - ettől függetlenül győzhetnek, mert a Cavs is rossz passzban van, de leginkább egy viszonylag szoros, kevéspontos meccsre van kilátás. A hazaiaknál egyébként Tristan Thompson játéka kérdéses, Kevin Love viszont elvileg visszatérhet

Toronto Raptors - Portland Trail Blazers 01:00

A Miamiban elszenvedett vereség után újabb nehéz meccs vár az egyébként is rossz formában lévő Portlandre, kíváncsian várjuk, hogy tudnak-e javítani a játékukon Damian Lillardék - főleg a védekezésük pocsék, a Butler nélküli Heattől is kaptak 122 pontot, ha ezen nem változtatnak, akkor most sem fognak nyerni. A Raptors teljesítménye hullámzó mostanában, jobb napjaikon bárkit megvernek, ha viszont nem ülnek a dobásaik, akkor csúnya vereségekbe is bele tudnak nézni, legutóbb 19 ponttal verték a Brooklynt, meglátjuk, hogy most melyik arcukat mutatják. Mindkét oldalon továbbra is sok a sérült, a fix hiányzó, ráadásul a vendégeknél a legutóbbi meccset kihagyó CJ McCollum sorsa is kérdéses, míg a Toronto újabb csapást szenvedett: ezt a meccset biztosan kiüli Fred VanVleet is, úgyhogy most már négy meghatározó játékosuk fog hiányozni. Jósolni pokoli nehéz, sok mindent eldönthet a Lowry-Lillard csata, de azt egyelőre nem nagyon látni, hogy a Raptors hogy fog sok pontot szerezni - kérdés, hogy a portlandi védekezés mennyire könnyíti ezt meg...

Brooklyn Nets - Oklahoma City Thunder 01:30

Mindkét csapat back-to-backet játszik és mindkettő vereségből érkezik, mégsem lehet igazán összehasonlítani őket: a Nets ismét rendkívül gyenge teljesítménnyel kapott ki, immár sorozatban hatodszor, míg az OKC egy szép győzelmi széria után, szoros küzdelemben maradt alul Philadelphiában. A meccs esélyese így még idegenben is egyértelműen a Thunder, Chris Paulék sokkal jobb formában vannak és bár a Brooklynnál valószínűleg a b2b második felén újra bevethető lesz Caris LeVert, ettől még nem oldódnak meg a most már jó ideje meglévő gondjaik. Ha a vendégek ugyanolyan szigorúan védekeznek majd a periméteren, ahogy szoktak, akkor Dinwiddie-éknek pokoli nehéz dolguk lesz és mivel meccsek óta nem találják a ritmust, meglepődnénk, ha éppen most egyenesednének ki.

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 02:00

Mindkét csapat jó formában érkezik meg erre a meccsre, egyaránt négyből három győzelemmel, illetve jó játékkal, éppen ezért érdekes lehet a találkozó. Otthon azért a Memphis talán esélyesebbnek tűnik, nekik több fegyverük van, gyorsabban játszanak és támadásban jóval nagyobb potenciál van bennük, míg a Wolves abban bízik, hogy visszakapja Karl-Anthony Townst - a most már hetek óta maródi center játéka hivatalosan kérdéses, van esély a visszatérésére. Nyilván nem véletlenül nyertek ők sem meccseket mostanában, de a játékuk azért nem volt olyan, mint a szárnyaló Grizzliesé, amely a Clippersnek 140, majd egy nappal később a Sunsnak 121 pontot dobott idegenben - ráadásul idén már kétszer is találkoztak egymással, mindkétszer Dillon Brooksék győztek. 

Phoenix Suns - Sacramento Kings 03:00

A Kings back-to-backet játszik a GSW elleni kötelező győzelem másnapján, úgyhogy a frissesség és a hazai pálya mindenképpen a Suns mellett szól, meglátjuk, hogy tudja-e érvényesíteni. A felek a két ünnep között találkoztak Sacramentóban, akkor szoros meccsen két ponttal nyert a Phoenix, azóta pedig mindketten 2-2-t hoztak - alapvetően a Suns azért meggyőzőbb, de a Kings a két sikerével kicsit kozmetikázott a helyzetén. Ettől függetlenül most a papírforma inkább hazai sikert sejtet, a vendégeknél Bogdanovics és Bagley játéka sem valószínű, sőt, Holmesé is kérdéses, fáradtabbak és ha a Phoenix támadójátéka úgy fog hasítani, ahogy mostanában megszokhattuk, akkor ők sokkal könnyebben tudnak pontokat szerezni. Persze náluk is vannak gondok, Monty Williams vezetőedző legutóbb kicsit kiakadt csapatára, mert rengeteg rossz döntést hoztak Bookerék, érdeklődve figyelhetjük, hogy lesz-e ennek eredménye.

Los Angeles Lakers - New York Knicks 04:30

Itt természetesen toronymagas favorit a Lakers, ha nem is gálázik, de sorra nyeri a meccseit a nyugati listavezető és bár legutóbb a vártnál sokkal jobban megizzadt a Detroit ellen, most sem lehet kérdés, hogy ki az esélyes. A Knicks azért képes lehet a bravúrra, legutóbb a Clipperst is megszorította ebben a csarnokban, úgyhogy ha megint takarékon fog égni a LAL, akkor bajba kerülhet, de ettől még komoly blama lenne, ha nem tudnának nyerni LeBron Jamesék. A hírek szerint egyébként Avery Bradley lehet, hogy nem tud játszani, de a többiek bevethetőek, míg a New Yorknál Smith, Payton és Morris pályára lépése sem vehető biztosra.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus