Kulcsfontosságú Simmons-James csata Philadelphiában

A keleti harmadik helyért vív a Sixers és a Cavs - Torontóban is nyerne a Pacers - sok csapatnak kötelező a győzelem. 

 

Detroit Pistons - Dallas Mavericks 01:00

Közben már az is eldőlt matematikailag, hogy a Detroit sem juthat be a rájátszásba, így hivatalosan is tét nélküli a találkozó, de azért a hazaiak egyértelműen esélyesebbnek számítanak - eddig sem azért hajtottak már egy ideje, mert komoly sanszuk volt a playoffra, a Sixers elleni vereség ezen aligha változtat. A társaság főleg otthon hatékony még Blake Griffin nélkül is, nagyon egyben van a védekezés és elöl egyszerű, de nagyszerű dolgokra képesek, míg a Mavs csak jobb napjain tud igazán alkotni, ha éppen olyan dobóformát fognak ki Barnesék - kérdés, hogy most milyen lábbal kelnek fel. 48 percig egyébként akkor is csak ritkán jók, ha egyébként megvan a lendületük, a fő kérdés pedig az, hogy kit ültet ki Rick Carlisle - legutóbb gyakorlatilag a cserék cseréi játszottak, Nowitzki, Matthews és Noel biztosan nem lép pályára, de Barnes, Smith és Powell játéka is kérdéses. 

Orlando Magic - Charlotte Hornets 01:00

Itt sincs tét, maximum a becsületéért hajthat bármelyik csapat, bár a Hornets ezt mostanában nem nagyon teszi - teljesen elengedték a szezont Howardék és sorozatban négy vereségnél tartanak, kérdés, hogy most mire lehet tőlük számítani. A Magic éppen két sikerből érkezik, de ennek ellenére semmivel sem jobb, mint előtte, egyszerűen csak még Vucsevicséknél is gyengébb volt a Knicks, illetve a Mavericks. Meglátjuk, az biztos, hogy lesznek hiányzók, illetve az is, hogy különösebb színvonalra nem kell számítani...

Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 01:00

Ez mindenképpen a játéknap egyik kiemelt mérkőzése, hiszen a két együttes között jelenleg mindössze fél meccs a távolság a Cavs javára a keleti harmadik-negyedik helyen, tehát akár egy fontos helyezésről is dönthet, hogy melyik csapat tud nyerni. A Cavs back-to-backet játszik, ez és a hazai pálya a Philly mellett szól, Joel Embiid és (valószínűleg) Dario Saric hiánya kevésbé, de a gárda így is zsinórban 12 győzelemnél tart és saját közönsége előtt magabiztosan léphet pályára, igaz, a Cleveland is nagy formában van, ezt a 10-1-es széria bizonyítja. Ben Simmons és LeBron James csatája igazi csemegének ígérkezik, James elképesztő meccseket játszik folyamatosan, de Simmons is parádés, főleg Embiid kidőlése óta. Mindkét gárda elsősorban a remek támadójátékára épít, meglátjuk, hogy melyikük kapja el jobban a fonalat - amennyiben nyer a Cavs, akkor már karnyújtásnyira lesz a harmadik helytől, Sixers-siker esetén viszont bajban lehetnek Love-ék. 

Washington Wizards - Atlanta Hawks 01:00

Ezt a meccset egyszerűen nem ronthatja el a Washington, a fővárosiak ugyan back-to-obacket játszanak, de annyira gyűlnek a vereségeik, hogy most nem hibázhatnak - az utóbbi kilenc meccsükből csak kettőt nyertek meg, ez így nem mehet tovább. John Wall most már azért kezdi elkapni a fonalat, de ezt a meccset a back-to-back miatt kihagyja, míg a Hawks egyáltalán nem "komoly" mostanában, Mike Budenholzer nem nagyon erőlteti a játékosait és sok lehetőséget kapnak azok, akik általában nem, így gyakorlatilag nincs olyan faktor, ami a vendégek mellett szólna - még ha Wall nélkül megint bajban is lesz a Wizards támadásban, ezt a feladatot akkor is muszáj most megoldani. 

Boston Celtics - Chicago Bulls 01:30

A Bostonnal két nagyon rossz dolog is történt rövid egymásutánban, előbb kikaptak Torontóban, így tét nélkülivé váltak a hátralévő meccseik, majd kiderült, hogy Kyrie Irving a playoffra sem térhet vissza, nélküle kell megoldaniuk a szezont. Ez azért boríthatja a terveket náluk minden téren, meglátjuk, hogy Brad Stevens hogyan gondolkodik, pihentet-e, vagy mit gyakoroltat, ha mindenkit bevet, illetve hogy a játékosok mennyire lesznek élesek. Alapvetően egy Bulls elleni hazai meccset mindenképpen hozniuk kellene, de tényleg nem számít nekik már a végeredmény, igaz, így vannak ezzel a vendégek is - ott Dunn, Valentine és LaVine biztosan nem játszik már, de megmutatták, hogy a többiek így is képesek egy-egy extra nappal meglepetést okozni. Ez most is benne lehet a pakliban, ha ülnek Markkanenék kinti dobásai, akkor a támadásban kicsit limitáltabb és kérdéses mentalitású Celticsnek is okozhatnak gondokat. 

New York Knicks - Miami Heat 01:30

A Hawks oda-vissza legyőzése után újabb kötelező meccs előtt áll a Heat, főleg hogy a Knicks legutóbb botrányosan gyengén játszott - a Magictől 24 ponttal kikapni elég nagy "bravúr" az idei szezonban, márpedig sikerült legutóbb a gárdának. Pedig éppen támadásban van bennük potenciál, Hardaway, Burke és Beasley is képes komoly tűzerőt jelenteni, ha jó napjuk van, akkor bárkit képesek megszórni. A Miami más stílust képvisel, de természetesen jobb csapat, ha kell, akkor kőkeményen védekezik, ha olyan napja van, akkor kintről is képes szétdobni ellenfelét és mindenképpen sokkal motiváltabb, hiszen a Wizards és a Bucks vereségei miatt lépéselőnybe került a hatodik helyért vívott harcban. Whiteside-éknak nincsenek hiányzóik, így bár idegenben lesznek, előzetesen egyértelmű favoritnak számítanak. 

Toronto Raptors - Indiana Pacers 01:30

Ez rangadó lesz, a keleti első helyet már gyakorlatilag bebiztosító Toronto fogadja azt a Pacerst, amely ugyan back-to-backet játszik, de előző este a címvédő Warriorst lépte le húsz ponttal, abszolút komolyan kell venni. A fő kérdés a Raptors motivációja lehet, a Boston legyőzése után már csak a playoffra való készülés lehet tervben DeRozanéknál, de az utóbbi időszak botlásai után lehet, hogy arra van szükségük, hogy minél keményebben játsszanak és erőt demonstráljanak. Kanadában egy motivált Torontót azért borzasztó nehéz megverni, főleg egy back-to-back második felén, de Oladipóék periméter-védekezése így is komoly feladat elé állíthatja Lowryékat és ha sikerült őket limitálniuk, akkor bármi elképzelhető. 

Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 02.00

Újabb lényegtelen összecsapás, ahol annyi a különbség, hogy az egyik csapatban még van tartás, míg a másik nagyon látványosan tankol - ez utóbbi itt a Memphis, előbbi pedig a Kings és ha most is fegyelmezettek lesznek a vendégek, akkor jó esélyük lehet a sikerre. Mindkét oldalon vannak/lesznek hiányzók, de tényleg nincs min izgulni, esetleg a Sacramento fiataljait érdemes megnézni, egyébként nem feltétlenül ezt a meccset javasoljuk a kínálatból. 

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 04:00

Ez a Pelicans számára fontos és természetesen kötelező meccs, iszonyatosan kiélezett a küzdelem a nyugati playoffba jutásért és itt egy phoenixi vereség akár azt is jelentheti, hogy nem lesz ott a gárda a rájátszásban. A Suns legutóbb borzasztóan hosszú vereségszériát tört meg a Kings legyőzésével, de egy éles New Orleans azért más tészta, ráadásul Davisék is éppen az előző meccsükön tértek vissza a siker útjára, amikor ismét rendben volt a támadójáték. Ian Clarkot leszámítva mindenki bevethető egyébként a vendégeknél, ez sem lehet akadály és mivel a hátralévő három meccsüket a Warriors, a Clippers és a Spurs ellen vívják, az nem kérdés, hogy itt nem ronthatnak...

Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 04:30

Ez a Wolves számára lesz élet-halál harc, de nagyon nincs irigylésre méltó helyzetben a társaság, hiszen előző este elvesztett egy kulcsmeccset Denverben az utolsó pillanatokban, így ráadásul egy back-to-back második felén lép pályára. A Lakers "előzékenységében" sem bízhatnak Townsék, mert a Los Angeles legutóbb a Spurst kalapálta el hazai pályán és most sem fogja magát könnyen adni, márpedig muszáj lenne nyerniük a vendégeknek, különben kicsúsznak a legjobb nyolcból Nyugaton. A hírek szerint viszont van esély arra, hogy Jimmy Butler visszatérjen, de csodát azért tőle sem kell várni, ha esetleg pályára lép, nagyon régóta sérült és nem hagyatkozhatnak arra a többiek, hogy majd ő megmenti a szezont. A Lakersnél Ball és Ingram ezúttal sem lesz ott a pályán, Brook Lopez háta viszont többé-kevésbé rendben van, ő vállalhatja a játékot. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus