Lakers-Bucks a Sport Tv-n

Négy meccset rendeznek a soron következő NBA-játéknapon, ahol többek között pályára lépnek a legnagyobb hajnali cserékben érdekelt csapatok is. A Nets Durant nélkül, a Lakers pedig Westbrook nélkül próbálna nyerni, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az előttünk álló meccsekről.

Orlando Magic – Denver Nuggets 01:00


Az Orlando az utóbbi időben nem szerepel rosszul, bár elsőre a 22-33-as mérleg pocsékul néz ki, de már mindjárt jobb a helyzet, ha meglátjuk, hogy „csak” három és fél meccsre van a csapat a tizedik helytől. Ettől függetlenül idén nem feltétlenül a playin a csapat célja, de az utóbbi öt meccsen elért három siker biztató lehet a jövőre nézve. A Nuggets továbbra is magabiztosan vezeti a Nyugat Konferenciát, ötből négy győzelmet hozott az elmúlt időszakban a gárda, és már majdnem öt meccs az előnye a második helyezett Memphisszel szemben. Az esélyesek egyértelműen a vendégek, és még Jamal Murray bizonytalan státusza sem sokat változtat ezen. Persze a Magic aratott már több bravúros győzelmet is a szezonban, még éppen nem érte el a csapat hazai pályán az 50%-ot, ugyanez igaz a Nuggets idegenbeli mérlegére is. Az Orlando két napja a New York ellen szenvedett egy végletekig kiélezett meccsen vereséget, a Nuggets pedig a Minnesotát ütötte ki nem rég. Mo Bamba eltiltásának utolsó meccsét üli ki, de Gary Harris játéka is kérdéses. A Nuggets vezeti a ligát támadásban, meglepődnénk, ha éppen az ellen a Magic ellen vallanának Jokicsék kudarcot, amely védekezésben a liga alsó harmadában foglal helyet.

 

Atlanta Hawks – Phoenix Suns 01:00


Az Atlanta kezd végre úgy teljesíteni, mint ahogyan előzetesen elvárt lett volna, bár most zsinórban két vereségből érkeznek meg, de sikerült stabilizálni magukat a keleti playin-mezőnyben és már a hatodik pozíció sincs túl messze Youngéktól. A hazaiak egy ötmeccses nyugati túrát teljesítettek, ahol egy kifejezetten nehéz menetrend állt előttük, ott két győzelmet sikerült szereznie a csapatnak, egyet éppen mai ellenfele ellen. A Sunsnál a mai nap végig a Kevin Durant-cseréről szólt, ezért komoly áldozatokat hozott a nyugati csapat, így egy nagyon felforgatott kerettel vághatnak neki egyelőre ennek a meccsnek. Devin Booker több hónap után legutóbb már visszatérhetett, ma azonban ismét nem lép pályára, illetve az újonnan igazolt játékosok sem elérhetőek még Monty Williams számára. A hazaiaknál nincs hiányzó, mindenki egészséges, így az esélyesek annak ellenére is Youngék, hogy a Suns tízből nyolc találkozót behúzott. A felek egy hete játszottak egymással utoljára, akkor nagyon egyoldalú meccsen győzött a Hawks, meglátjuk, hogy a tartalékosabb Phoenix mire lesz képes a teljes fegyverzetben felálló Atlanta ellen.

 

Brooklyn Nets – Chicago Bulls 01:30


A Netsnél napok alatt teljesen átalakult a franchise, előbb Irving, majd Durant elcserélése mellett döntött a vezetőség, amiből nem is feltétlenül jött ki rosszul a BKN, jó dobókat, védőket és wingeket tudtak megtartani illetve szerezni a cserék lebonyolítása során. Persze ezzel gyakorlatilag feladták a bajnoki reményeiket erre az évre, az elmúlt öt meccsükön csak két győzelmet szereztek, az elmúlt napokban a Clippers és a Suns ellen is vereséget szenvedtek. A Bulls nincs rossz formában, bár legutóbb zsinórban három siker után kapott ki Memphisben – ott 90 pontot sem dobott a teljes kerettel játszó Chicago, úgy nem lehet a mai NBA-ben meccset nyerni. A Bullst elsősorban a playin-helyek megtartása, esetleg az előrébb jutás motiválja a szezonban, most a kilencedik helyen állnak LaVine-ék, csak fél meccsre van tőlük a Hawks, egy esetleges győzelemmel akár őket is megelőzhetik. A hazaiaknál a Durant-cseréből érkezett játékosok még nem állnak Vaughn rendelkezésére, Seth Curry is sérültlistán van, nem éppen ideális kerettel tud tehát még kiállni a hazai csapat. A Bullsnál DeMar DeRozan játéka bizonytalan, az ő hiánya alapjaiban meghatározhatja a játék képét. A felek mindkét eddigi mérkőzését a Chicago húzta be, az esélyek talán ma is egy hajszállal feléjük hajlanak.

 

Los Angeles Lakers – Milwaukee Bucks 04:00 (ÉLŐ – Sport 1)


A Lakers legutóbbi meccse elsősorban LeBron James rekorddöntéséről szólt, a Thuder elleni vereség azonban sokaknál egy kicsit beárnyékolja történéseket, főleg, hogy előtte a Pelicans elleni ki-ki meccsen is kikapott a csapat, így két nagyon fontos rangadót buktak el Jamesék, amivel kicsit lejjebb is szakadak a rájátszásért zajló harcokban. A Lakers hajnalban elcserélte Russell Westbrookot, és egy jó csomagot kapott végül a sztárért, ez talán adhat okot még reményre a Los Angeles-i szezonnal kapcsolatban. D’Angelo Russell, Jarred Vanderbilt és Malik Beasley játéka egyelőre kérdéses, bár nagyobb az esély arra, hogy egyelőre még nem lesznek ott a csapatban. Rajtuk kívül James pályára lépése is kérdéses, az OKC elleni végjátékot meglepő módon kiülte, enyhe bokasérülése hátráltatja a játékban. A Milwaukee a liga egyik legjobb formában lévő csapata, zsinórban nyolc győzelem és tízből kilenc siker után utaznak ezúttal Los Angelesbe, az esélyesek tehát elsősorban Giannisék. Antetokounmpo abszolút MVP-formába lendült azutóbbi hetekben, így a csapat Bobby Portis sérülését is gond nélkül át tudja vészelni. Most Portison kívül Ingles és Ibaka sem lesz ott a meccsen, kíváncsian várjuk a magasmeberek csatáját, különösen a Davis-Giannis kettős külön meccsét – legutóbb a Lakers tudott nyerni egy szoros meccsen, ott Davis 44, Antetokounmpo 40 pontig jutott. Sok fog múlni egyrészt James játékán, másrészt a hazaiak kinti dobóformáján, ha ezekben bízhatnak, akkor talán okozhatnak meglepetést, de összességében a védekezésben top 3-ba tartozó Milwaukee a meccs egyértelmű esélyese.

 

A meccsekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus