Magabiztosan verte a Clippers a címvédő Lakerst

Kevin Durant visszatért, a Brooklyn gálázott a GSW elleni meccsen, ahol James Wiseman bemutatkozott - a városi rangadón aztán végig a George-Leonard párosra építő Clippers vezetett, a kicsit talán "másnapos" Lakers vereséggel kezdte a szezont.

 

Visszajátszás: Durant és Irving visszatérése, Wiseman debütálása - videók

Brooklyn Nets - Golden State Warriors 125-99

Durant most már tényleg visszaért. Az előszezonban már láthattuk, most viszont tétmeccsen is újra pályára léphetett a Brooklyn Nets új sztárja, aki rögtön az ellen a csapat ellen tért vissza, amelynél az ezidáig utolsó meccsét játszotta. Sokáig azonban nem vesztegette az idejét, villámgyorsan berámolt három dobást, az egyiket faulttal együtt, egy másikat a triplavonal mögül és szűk öt percre volt csak szüksége ahhoz, hogy elérje a tízpontos határt, így tartotta a lépést Kyrie Irvinggel, aki szintén hosszú idő után játszott először bajnokit és aki nem egészen tíz perc alatt 17 pontot vert be a Warriorsnak. A két ász parádéja miatt az első negyedet rögtön 40-25-re hozta a Nets és innentől nem lehetett igazából kérdés, a harmadik játékrészt még meg tudták nyomni (KD egymaga tíz pontot szórt ekkor) és vezettek már 38 ponttal is, mielőtt elengedték a dolgot és pihenőt kaptak a kulcsjátékosok - Durant így végül 25 perc alatt 22 ponttal, 7/16-os mezőnymutatóval, 5 lepattanóval, 3 gólpasszal és 3 labdaszerzéssel zárt, Irving pedig szintén 25 perc alatt 26 pontig és 4 gólpasszig jutott. A Brooklyn összességében kiütéses győzelemmel kezdte a szezont, Steve Nash győzelemmel debütált edzőként, a gárda pedig 2012 óta először tudta megnyerni az idény első mérkőzését.

Wiseman bemutatkozásának lehet örülni. Kis túlzással a középiskolából esett be az NBA-be a Golden State újonca, főleg hogy az előszezonban sem tudott részt venni, Steve Kerr ennek ellenére rögtön a mélyvízbe dobta és ő volt a kezdő center a nyitómeccsen. Wisemanre nem is lehetett panasz, 24 perc alatt 7/13 dobása, közte egy triplája is jó volt és bár elrontott négy büntetőt, de így is dobott 19 pontot hat lepattanóval, illetve két labdaszerzéssel, abszolút pozitívum volt az ő játéka. A GSW-nél viszont nagyjából ennyinek lehetett csak örülni, Steph Curry dupla-duplázott (20 pont, 10 gólpassz), de ő sem dobott jól (7/21 mezőnyből), Andrew Wiggins (13 pont, 4/16 mezőnyből és nagyjából semmi más), valamint Kelly Oubre Jr. (6 pont, 3/14 mezőnyből, 0/6 tripla) pedig egyelőre mondjuk úgy, hogy elmaradt a várakozásoktól. A Warriorsnak így esélye sem lehetett ezen a meccsen, Draymond Green hiánya sem segített, úgyhogy elég nagy pofonba néztek bele, ráadásul karácsonykor Milwaukee-ba látogatnak...

A Nets legjobb dobói: Irving 26/12, Durant 22/3, LeVert 20/9
A Warriors legjobb dobói: Curry 20/6, Wiseman 19/3, Wiggins 13/6

Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 109-116

Rajt-cél győzelmet aratott a Clippers. Nyilván motivált volt Tyronn Lue csapata a tavalyi kiesés és a városi rivális bajnoki címe után, ezt pedig már a meccs legelején is nyilvánvalóvá tette a gárda: az első negyedben gyakorlatilag átrohantak ellenfelükön, 8-5 után lelépték a Lakerst és villámgyorsan meglett a közte tíz, majd 25-15 után egy 14-4 következett és kereken hússzal nyerték a nyitó játékrészt. A második negyedben visszavágott a Lakers és egy 15-3-mal visszajött a meccsbe, itt megtorpant a LAC, a nagyszünetre gyakorlatilag egál lett az állás, de aztán a fordulás után megint a Clippers következett: egy ideig oda-vissza jöttek a hibák, ám a harmadik negyed hajrájában Paul George begyújtotta a rakétákat, a záró etapban pedig eldöntötték a küzdelmet, az utolsó percek formalitássá váltak. George mindenképpen a meccs legjobbjaként tündökölt, jó pár nagy dobást elsüllyesztett és a legjobbkor vágott be gyilkos triplákat, így végül 33 ponttal, 13/18-as mezőnymutatóval és 5/8 hármassal zárt - Kawhi Leonard is beszórt 26 pontot szintén fontos dobásokkal, Serge Ibaka 15 ponttal debütált, a padról a Zubac-Williams páros szállt be jól, de a kezdőben Beverley és néha Batum is megfelelően egészítette ki a többieket. Elsőre jól nézett ki a Clippers, amely egyetlen másodpercig sem volt hátrányban ezen a meccsen, Leonardék motiváltnak tűntek, úgyhogy kíváncsian várjuk a folytatást.

"Lapos" volt a bajnok. Kicsit mintha a megszokott "bajnoki másnaposságot" lehetett volna érezni a Lakersen, a címvédő nem mozgott a legfrissebben, a legpattogósabban, sokszor volt "csoszogós" a játék és mivel a James-Davis páros körül azért újrahúzták a keretet, az összeszokottságra sem alapozhattak. A két sztár egyébként is elég visszafogottan játszott, Davis keveset is vállalt, passzív volt, nem véletlenül voltak vele -16-ban, míg Jamesnek ugyan voltak jobb időszakai, de ő sem szakadt meg a 22-5-5-je ellenére. Dennis Schröder próbálta a kezébe venni a dolgokat, de kicsit túlpörögte az első Lakers-meccsét és elég sokat hibázott, ami a statisztikában annyira nem is látszik (14 pont 15 dobásból, 12 lepattanó, 8 gólpassz), Marc Gasol értékelhetetlen játékkal debütált (12 perc, 0 pont, 1 lepattanó, 1 gólpassz, 5 fault), Wesley Matthews szintén 0 ponttal mutatkozott be, úgyhogy bőven van még min javítani. Montrezl Harrell hozta, amit vártak tőle, 17 pontot és 10 lepattanót tett a közösbe a padról, a végén Kyle Kuzma is javított a statisztikáján, de összességében lassabbnak, bizonytalanabbnak, kevésbé késznek tűnt a LAL - ráadásul kisebb-nagyobb sérüléseket is beszedtek, egyszer Caldwell-Pope kapott a lábához, egyszer Davisnek fájt itt-ott, a legkomolyabb eset pedig Jamesszel fordult elő, aki a hajrában már nem is volt a pályán, bár remélhetőleg azért ez inkább csak az elővigyázatosság miatt volt így.

A Lakers legjobb dobói: James 22/9, Davis 18, Harrell 17
A Clippers legjobb dobói: George 33/15, Leonard 26/3, Ibaka 15/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus