Megkezdi a rájátszást Steph Curry, elindul a Raptors-Cavaliers

Az elsőt simán hozta a Warriors, a másodikra már Steph Curryt is bevetheti - mire képes LeBron James és a Cavs elsőre Torontóban?

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 02:00

Nagyon érdekes párharc lehet ez, hiszen a Raptors az utóbbi években általában a Clevelanden akadt fenn, de ez most egy más helyzet: egyrészt a Raptors van pályaelőnyben, másrészt jobbnak, érettebbnek tűnik a csapat és Dwane Casey is, mint korábban, harmadrészt pedig ez a Cavs nem ugyanaz a Cavs, mint amit láttunk akár tavaly. A párharcról írtunk már hosszabban, ezen az első meccsen igazából az az aktuális kérdés, hogy rozsdás lesz-e az otthon félelmetes Raptors a több pihenő miatt, vagy fáradtan fog pályára lépni a hétmeccses, fizikális csatát megnyerő Cavaliers, amelyben LeBron Jamestől földöntúli teljesítmény kellett eddig minden győzelemhez. Ami a sérüléseket illeti, Fred VanVleet is felépült már a Torontónál az előző kör végére, úgyhogy náluk mindenki bevethető, a vendégeknél George Hill tért vissza, így papíron ők is kiegészültek - de azért sem Hill, sem Love nem teljesen 100%-os, és legutóbb ugye Jamesnek is volt némi problémája. 

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 04:30

Itt már láthattunk egy mérkőzést, ahol a Warriors különösebb gond nélkül érvényesítette akaratát, Steve Kerr szépen megtalálta a Pelicans ellenszerét, és Rondóék hiába rohantak, ebből egyértelműen a bajnok jött ki jobban. Érdekes kérdés lesz, hogy Alvin Gentry kitalál-e erre valamit, lassítja-e a játékot, hatékonyabbá tudja-e tenni Holidayt és Miroticot, de a legnagyobb kérdés természetesen az, hogy mi lesz Steph Curryvel: úgy fest, hogy most visszatérhet hosszú (másfél hónapos) kihagyása után, ez pedig alapjaiban határozhatja meg az egész mérkőzést. Curry általában éhesen és élesen szokott visszatérni sérülésekből, ha most is ilyen lesz, akkor nem sok jót jósolhatunk a New Orleansnak, ha tompább, rozsdásabb lesz, akkor viszont abba belekapaszkodhatnak a vendégek. Most már Daviséken is van nyomás, az első meccs még "hagyján", de 0-2-vel hazautazni már elég éles helyzet lenne számukra, főleg ha nem tudnak legalább egy szoros meccset játszani és reagálni a legutóbbi problémákra. 

A párharc állása: 1-0 a Warriors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus