Milwaukee-ban is győzött a Lakers, megfogta a Warriorst a Knicks

LeBron Jamesék 19 triplával és jó védekezéssel vették be Milwaukee-t - a GSW pályáján győzött a New York - sorozatban hetedszer is nyert a Jazz.

Milwaukee Bucks - Los Angeles Lakers 106-113

Jobb volt a Lakers. Szoros mérkőzést vívtak a felek, az első félidőben hétszer volt egál az állás és kilencszer változott a vezető kiléte, de a nagyszünet előtti utolsó bő öt percet 20-8-ra nyerték meg a vendégek, amellyel sikerült kicsit meglépniük és erre a rohamra építve többet már nem adták ki a kezükből a vezetést. A fordulás után 12 pont volt a legnagyobb fórjuk, úgyhogy végig látótávolságon belül maradt a Milwaukee, de a Los Angeles minden támadást visszavert és bár a hajrában 102-100-ig visszajöttek a hazaiak, de erre sorozatban három bedobott triplával válaszolt a címvédő. A kinti dobások amúgy is döntőek voltak, ugyanis remekül céloztak távolról a vendégek, Kentavious Caldwell-Pope 7/10 triplát bombázott be, LeBron James pedig 6/10-et süllyesztett el, összesen 50% feletti hatékonysággal és 19 bedobott hármassal zártak. James egyébként is parádézott (34 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz), Anthony Davis pedig ugyan csak 18 pontot és 9 lepattanót tett hozzá, de egyrészt az ő kiosztásainak nagy szerepe volt a sok triplában (6 gólpasszig jutott, az említett utolsó három tripla mindegyikét ő készítette elő), másrészt védekezésben is az ő játéka volt az egyik kulcs. Összességében pontosan ezekkel, a jó védekezéssel és a triplázással nőtt riválisa fölé a listavezető, így már 8-0-ra áll idegenben.

Nem tudott változtatni a Milwaukee. A hazaiak vezetőedzője, Mike Budenholzer úgy értékelte a meccset, hogy voltak periódusok, amikor elöl-hátul nagyszerűen játszottak, de nem tudták ezt 48 percig csinálni és főleg a második negyed vége okozta a vesztüket. A lepattanózást behúzták, a festékben is nyertek, de a védekezésük gyenge pontjait tökéletesen megbüntette a Lakers, nagyon érezték Jamesék, hogy hogyan és mikor kell kintről próbálkozni a behúzódó Lopezék ellen, míg a túloldalon Giannis Antetokounmpo (25 pont, 12 lepattanó, de 9 eladott labda és 6 fault) és Khris Middleton (20 pont, 6/15 mezőnyből) sem tudott megőrülni - ehhez jött hozzá az, hogy a kispad összesen 14 pontot szerzett, így igazából nem tudtak ritmust váltani, csak minifutásokra voltak képesek. Ez most nem volt elég, így a Nets elleni meccs után most újabb kiemelt rangadót vesztettek és csak harmadikak Keleten, most fogadják az Atlantát, majd három idegenbeli találkozóval zárják januárt.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 25/3, Holiday 22/6, Middleton 20/9
A Lakers legjobb dobói: James 34/18, Caldwell-Pope 23/21, Davis 18

Utah Jazz - New Orleans Pelicans 129-118

A hetedik is megvan. Sorozatban hetedszer is nyerni tudott a Utah, bár ezért most meg kellett küzdenie a gárdának, mert a Pelicans támadójátéka feladta a leckét Quin Snyder alakulatának. A hazaiak 43 pontot kaptak az első negyedben, innen kellett összeszedniük magukat, amit végül Donovan Mitchell (36 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz, 6/8 tripla) extrájára építve sikerült is megtenniük - a 16 pontos hátrányukat a nagyszünetig eltüntették, a harmadik negyedben pedig már ők jártak előrébb, sőt, később vezettek 17 egységgel is. Összességében 50%-kal céloztak mezőnyből, megint bevertek 17 triplát jó hatékonysággal és Mitchell mellett Mike Conley (20 pont, 6 gólpassz, 8/14 mezőnyből), valamint Jordan Clarkson (19 pont a padról) is eredményesen játszott - Bogdanovic 16 pontja és Gobert dupla-duplája mellett jöttek még jó triplák a cseresorból is, úgyhogy a kezdeti gondok után azért kiegyenesítették a dolgaikat. Ezzel a győzelemmel utolérték a Clipperst és fél meccsre vannak a ligaelső Lakerstőt, most pedig még további négy hazai meccsük következik. 

Javult a New Orleans, de nem eleget. Két napja viszonylag egyértelmű vereséget szenvedett ebben a csarnokban a Pelicans, úgyhogy most felszívta magát a gárda és valósággal nekiesett ellenfelének, ami az első negyedben meg is hozta az eredményt, hiszen ők domináltak, főleg támadásban. Ezt követően azonban fokozatosan elvesztették az irányítást, "alulra" kerültek, a támadójátékuk visszaesett és mivel védekezésben nem tudtak változtatni, így föléjük kerekedett a Utah - a végjátékot igazából már nem tudták szorossá tenni, a záró etapban gyakorlatilag végig kétszámjegyű hátrányban voltak. A hajrában már Stan Van Gundy vezetőedző sem volt velük, mert heves reklamálásért kiállították, úgyhogy hiába Zion Williamson (27 pont, 9/14 mezőnyből) és Brandon Ingram (23 pont, 4/6 tripla) jó számai, vagy Steven Adams 16 lepattanója, ez sem volt elég - az utóbbi nyolc meccsükből hetedszer kaptak ki, nagyon rossz irányba haladnak. 

A Jazz legjobb dobói: Mitchell 36/18, Conley 20/6, Clarkson 19/9
A Pelicans legjobb dobói: Williamson 27/3, Ingram 23/12, Ball 14/6

Golden State Warriors - New York Knicks 104-119

Fáradt volt a Warriors. Nem ízlett a back-to-back a hazai alakulatnak, ez főleg a dobásokon volt érezhető, a gárda alig 38%-kal célzott mezőnyből és 23,7%-kal triplázott - mindezt tetézte az első negyedben kapott 40 pont, amely után ilyen dobóformával nem nagyon volt nekik visszaút. Steph Curry azért dobott egy 30-ast, Andrew Wiggins és James Wiseman is próbált segíteni, de ez nem a Warriors napja volt, végig hátrányban játszott az együttes és bár a második negyed hajrájában egyszer sikerült visszajönni 55-55-ig, de erre megint kaptak egy 13-4-et és többször nem jutottak igazán közel. Nyilván nem segített az sem, hogy Draymond Greent 17 játékperc után két technikaival kiállították, főleg úgy, hogy a másodikat a saját csapattársával való ordítozásért kapta - két győzelem után becsúszott egy hazai vereség, következőleg pedig a bombaformában lévő Jazzhez látogatnak. 

Megint felfelé ível a New York. Volt egy remek sorozata, majd egy csúnyább vereségszériája is a Knicksnek ebben a szezonban, most viszont ismét a jó irányba halad és zsinórban harmadik mérkőzését tudta megnyerni. A vendégek óriási lendülettel kezdték az összecsapást és már az első negyedben futottak egy 11-0-t, amely után végig kézben tartották a derbit és bár a második negyed végén egyszer leadták az előnyüket, de erre is hamar reagáltak és a fordulás után már nem inogtak meg többször. RJ Barrett (28 pont, 5 gólpassz, 10/17 mezőnyből) és Julius Randle (16 pont, 17 lepattanó, 9 gólpassz) remek játéka megadta az alapot támadásban, mellettük Mitchell Robinson (18 pont, 8 lepattanó, 2 blokk), Elfrid Payton (15 pont, 5 gólpassz) és Reggie Bullock (4/5 tripla) is hozzátette a magáét, a kispad is besegített és védekezésben is megvolt a kellő agresszió - nyerték a lepattanózást és kordában tartották a fáradtabb ellenfelet. Ezzel a sikerrel ismét 50%-on állnak, ami most éppen a keleti hatodik helyet jelenti - mennek tovább Sacramentóba, Portlandbe és Salt Lake Citybe, kemény nyugati túrát teljesítenek. 

A Warriors legjobb dobói: Curry 30/15, Wiggins 17/3, Wiseman 15
A Knicks legjobb dobói: Barrett 28/6, Robinson 18, Randle 16/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus