Most a Lakers fogadja a Thundert, New Orleansban debütálhat Melo

Négy csapat is back-to-backet játszik, mindenhol jó esélyekkel indulnak a hazaiak - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a hajnali NBA-meccsek előtt.

 

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 02:00

Három győzelem után legutóbb nem volt esélye a sikerre a Grizzliesnek, de ha a mostanában látott formáját hozza, akkor a Warriors ellen, hazai pályán ismét megörvendeztetheti szurkolóit. A GSW a liga leggyengébb csapata egy komoly vereségszériával, D'Angelo Russell nélkül, míg a Memphisben azért Ja Morant jól játszik, a Jackson-Clarke-Valanciunas trió szintén és ha még Dillon Brooks is jó napot fog ki, akkor otthon sokkal többre képesek, mint ez a mostani Golden State. A hazaiaknak nincs új sérültjük, ha megfelelő motivációval és koncentrációval lépnek pályára, akkor meglehet a hatodik győzelmük - támadásban mindenképpen több van bennük, mint ellenfelükben, gyorsabban is játszanak, több fegyverük van, szinte minden mellettük szól.

New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 02:00

A Portland back-to-backet játszik, méghozzá úgy, hogy előző este Houstonban simán kikapott, de ennek ellenére nagyon sok percet töltött a pályán Lillard és McCollum is - ez főleg Lillardnál nem volt indokolt, gyengén játszott és most már meccsek óta kicsit erőtlennek tűnik, lehet, hogy sok volt neki a szezon eleji brutális terhelés. A Pels frissebb, otthon játszhat, de botrányosan sok a sérültje, Williamson, Favors, Hart és Okafor biztosan, Ingram valószínűleg, Ball és Jackson pedig lehet, hogy kihagyja ezt a meccset is és bár legutóbb ennek ellenére megverték a Warriorst, ettől még nem lesznek jobbak - a Blazers még fáradtabban és a jelenlegi gyenge formájában is erősebb, mint a GSW. A vendégekhez most csatlakozik Carmelo Anthony, de hogy mikor kerül pályára, az más kérdés. Fun fact: ha nyer a New Orleans, megelőzi a Portlandet a tabellán.

Sacramento Kings - Phoenix Suns 04:00

Itt a Suns játszik back-to-backet a Boston elleni hazai vereség másnapján és a fő kérdés az, hogy mi lesz Ricky Rubióval - ő kihagyta a b2b első felét hátfájdalmai miatt és nélküle teljesen szétesett a csapat, Monty Williams szerint pedig nem biztos, hogy most visszatérhet. Nélküle bajban lesznek, a Kings legutóbb éppen a Celticset verte, előtte a Lakerst is kis híján elkapta, nagyszerűen védekezik a gárda, elöl pedig ha Buddy Hield jó napot fog ki, akkor éppen elég tűzerővel rendelkeznek ahhoz, hogy nyerjenek - frissebbek, otthon játszhatnak, ha Rubio nincs, akkor jelenleg inkább Bogdanovicsék tűnnek esélyesebbnek. Persze náluk is kérdés, hogy meddig mennek Fox és Bagley nélkül, illetve arra is van esély, hogy a Suns kicsit állít a támadójátékán és most mondjuk Devin Booker nagyobb teret kap, de az esélyek a spanyol karmester nélkül nem mellettük szólnak.

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 04:30

Ezen az összecsapáson a Thunder érkezik egy back-to-back második felén, előző este ebben a csarnokban a Clipperstől kapott ki kiélezett meccsen a gárda és bár összességében jól játszik mostanában, a fáradtság miatt abszolút bravúr lenne, ha nyerni tudna a Lakers vendégeként. A hazaiak 11-2-vel vezetik Nyugatot és holtversenyben a ligát is, továbbra is remekül védekeznek és bár Anthony Davisen egyértelműen látszik, hogy messze van az egészségestől, LeBron James vezetésével így is menetelnek előre. Nekik nagyon fontos is lenne most ez a győzelem, mert ezt egy hosszú, nehéz, idegenbeli túrákkal tarkított időszak követi majd a sorsolásukban, úgyhogy itt a fáradtabb, verhető ellenfél elleni hazai meccset be kellene húzniuk - az OKC-nél elképzelhető, hogy mondjuk Chris Paul pihenőt kap a b2b miatt, a Lakersnél viszont a hosszabb időre kidőlt Avery Bradley-t leszámítva elvileg mindenki bevethető. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus