Most a Toronto próbálja megállítani James Hardent

Leonard visszatérhet a Raptorsnál - pályán a Bucks és a Nuggets is - tíz meccset rendeznek hajnalban, lássuk a felvezetőket.

 

Orlando Magic - Washington Wizards 1:00

A Wizards back-to-backet játszik, előző este szoros csatában kapott ki a Golden State-től, ami azért a bőven belefér kategória, a fáradtság viszont megnehezítheti a dolgát ezen a mérkőzésen is. A Magic az elmúlt öt meccséből négyet elvesztett, de igazából mindegyik veresége szoros volt, apróságokon múlt, legutóbb Nik Vucsevics szörnyű balszerencséje miatt kapott ki, most pihentebben, otthon, egy kicsit nagyobb koncentrációval bármire képes lehet. Már csak azért is fontos ez a meccs egyébként mindkét fél számára, mert közvetlen riválisai egymásnak, hazai győzelem esetén helyet is cserélnek a tabellán és mindketten a playoffért küzdenek, úgyhogy nagyon kellene nekik ez a győzelem. A vendégeknél elvileg nincs új sérült és a hazaiak dolgát sem nehezíti ilyesmi, bár Aaron Gordon háta továbbra sem tökéletes.

Brooklyn Nets - New York Knicks 1:30

Az utóbbi időszakot elnézve abszolút a Nets az esélyese a városi rangadónak, hiszen a hazaiak zsinórban öt győzelemből, a vendégek sorozatban hét vereségből érkeznek meg erre a találkozóra és amíg a Brooklyn a liga egyik legjobb formájában lévő csapata már hosszú ideje, addig a New York éppen ellenkező oldalon van a tabellán. Ami viszont kissé boríthatja a papírformát, az Spencer Dinwiddie sérülése, a hazaiak hátvédje ugyanis ujjsérülést szenvedett, műteni kell és négy-hat hétig harcképtelen lesz - korábban Caris LeVert elvesztésére jól reagáltak, de ez alaposan betehet a csapatnak, főleg hogy Crabbe, Dudley és Hollis-Jefferson sem egészséges. A vendégek legutóbb megszorították és kis híján megverték a Houstont, meglátjuk, hogy abból mit tudnak átmenteni, de a meccs leginkább azon múlik, hogy a Nets mennyire tudja hozni a legjobb formáját jelen állapotában.

Cleveland Cavaliers - Miami Heat 1:30

Muszáj lenne nyernie ezt a meccset a Heatnek, hiszen az utóbbi időben eléggé megtorpantak Dwyane Wade-ék, a jó időszakuk óta ötből négyszer, kilencből hatszor vereséget szenvedtek, megint 50% alatt vannak és csak nyolcadikak Keleten, meg kell állítaniuk a zuhanást. A ligautolsó ellen még idegenben sem hibázhat az a csapat, amely playoffba akar kerülni, Goran Dragicot leszámítva mindenkire számíthat Erik Spoelstra, össze kell rakniuk a támadójátékukat annyira, hogy hozzák a kötelezőt. A Cavs az utóbbi 18 meccséből 17-et elvesztett, a Heattől is kikapott idén eddig oda-vissza, mostanában szoros meccset sem tudott játszani senkivel, mindezek tükrében komoly blama lenne, ha nem tudna nyerni a Miami. 

Chicago Bulls - Los Angeles Clippers 2:00

A Bulls a clevelandi győzelem után a Hawks ellen megint nagyon gyenge volt, hiába törte meg tízmeccses vereségsorozatát a gárda, úgy fest, hogy ez érdemi változást nem hozott, míg a Clipperst elég nehéz megítélni, hiszen egy nagyon gyenge időszak után, nehéz helyzetben nyert San Antonióban, aztán borzalmas játékkal kikapott Dallasban, legutóbb viszont győzni tudott Miamiban. Meglátjuk, hogy most melyik arcukat mutatják Patrick Beverley-ék, a formaingadozás és az idegenbeli túra nem mellettük szól, a kirándulás negyedik állomásához érkezve aligha lehetnek frissek, mindenesetre ha Tobias Harrisnek menni fog a játék, hátul pedig működik az agresszív periméter-trió, akkor a Chicagónál mindenképpen jobbnak kell lenniük - fontos is lenne nekik a győzelem a playoff-harc szempontjából. Danilo Gallinarira most sem számíthatnak, egyébként a megszokott rotáció Doc Rivers rendelkezésére áll.

Houston Rockets - Toronto Raptors 2:00

A Houston továbbra is James Harden rekordjaival marad ott, ahol, a csapat játéka túlzás nélkül annyiból áll, hogy majd Harden megoldja és ha megoldja, akkor jönnek is a győzelmek, ha nem oldja meg, vagy ha a védekezés nem áll össze, esetleg a többiek fontos hibákat követnek el, akkor nem - legutóbb mondjuk Eric Gordon extrája mentette meg Hardent is a végjátékban, ilyenekre még a Knicks ellen is szükségük volt. Ha csapatszinten nem tudnak javulni, akkor a Raptors ellen sok jóra nem számíthatnak, mert a vendégcsapat ugyan legutóbb kikapott Indianában, de azért összességében kevés hibával hozza, amit kell és ott van a Bucks sarkában, ráadásul a hírek szerint most már tényleg visszatérhet Kawhi Leonard is, aki az előző négy mérkőzést kiülte. OG Anunobyval is bővülhet most már a rotáció és összességében a Toronto egyértelműen a Rockets felett áll, egyénileg pedig több jó védőt is rotálhat Hardenen, hogy megnehezítse a dolgát - meglátjuk, hogy ez sikerül-e. 

Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 2:00

Egyik csapat sincs könnyű helyzetben, a Memphisnél elengedték a szezont és bár legutóbb felszívta magát a Conley-Gasol páros, ez sem volt elég a Charlotte legyőzéséhez, úgyhogy zsinórban hetedszer is kikapott a csapat, míg a Kings egy idegenbeli túra ötödik állomásához érkezett úgy, hogy eddig egy szoros győzelem mellett három sima vereséget szenvedett. A Sacramentóból abszolút elveszett az átütőerő az elmúlt hetekben, a gyenge védekezés mellett most már a támadójáték is akadozik, úgyhogy egyáltalán nem foghatatlan ellenfél a Grizzlies számára, csak a kérdés az, hogy a hazaiak mire lesznek képesek - a Hornets ellen tényleg nem volt elég semmire a két húzóember jó játéka, illetve mentálisan sem biztos, hogy a topon van az együttes. Az egymás elleni csatában idén eddig 2-1-re vezet a Kings, de mindig az aktuális hazai csapat nyert, ami pedig a sérüléseket illeti, Fox, Bjelica és Shumpert sem 100%-os a vendégeknél, meglátjuk, hogy most ki tudja közülük vállalni a játékot. 

Dallas Mavericks - Detroit Pistons 2:30

Mindkét csapat a playoffért küzd és mindkét csapat kisebb lemaradásban van, úgyhogy mindkettőnek nagyon kellene ez a győzelem, meglátjuk, hogy mire mennek egymással. A Mavs legutóbb megverte a Clipperst és a hazai pályában most is bízhat, míg a Detroit nagyon kapar mostanában, az utóbbi öt meccséből hármat nyert, egyet pedig dudaszóra vesztett el és Blake Griffin megállíthatatlan formában van - most pedig a hírek szerint Andre Drummond is visszatérhet, elvileg zöld utat kapott a center. A Dallasnál Dennis Smith Jr. tért vissza legutóbb és vele rögtön nyerni is tudtak, de akkor olyan pocsékul dobott a Clippers, hogy túl nagy következtetéseket nem érdemes abból levonni, igazán akkor sem volt meggyőző Rick Carlisle csapata. Sokat fog számítani, hogy melyik fél akarja jobban a győzelmet és a rájátszást...

Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 2:30

A ligaelső kipihenhette magát, hiszen zsinórban három szünnapja volt a Dallas legyőzése óta, egyébként is zsinórban öt sikerből érkezik a gárda, méghozzá 21-4-es hazai mérleggel, továbbra is parádés formában - ha a játék nem is mindig sziporkázó, akkor is ligaelsők védekezésben, másodikak támadásban és szintén másodikak lepattanózásban is. Ez egy komoly teszt lesz a Hornets számára, amely idei egyik legjobb időszakát éli, most valami a helyére kattant Walkeréknél, megvan a kellő tűz, agresszivitás, Nic Batum is összeszedte magát, Walker nem vállal túl sokat, de fontos pillanatokban előlép, hasznosan száll be a cseresor, jól védekeznek és az elmúlt öt meccsükből meg is nyertek négyet. Érdekes lesz látni, hogy mire mennek a listavezető otthonában, az esélyek azért persze Antetokounmpóék mellett szólnak, de a Charlotte-ot most nagyon komolyan kell venni.

Denver Nuggets - Phoenix Suns 3:00

Kötelező meccs a Nuggets számára, a Suns back-to-backet játszik, nélkülözi Aytont és Warrent, előző este elvesztette Meltont is, idegenben csak 4-20-ra áll és egyébként is zsinórban hat vereségből, nyugati sereghajtóként érkezik. A Denver szeretné üldözni a Warriorst és a legutóbbi, Salt Lake Cityben elszenvedett vereség után nem is teheti meg, hogy otthon elront egy ilyen találkozót, a 20-4-es hazai mérleg is segíti Nikola Jokicsékat, komoly matchup-előnyük is van a centerrel, a sérülések pedig most nem nehezítik a dolgukat - nagy blama lenne, ha nem hoznák simán ezt az összecsapást.

Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 3:00

A Minnesota back-to-backet játszik azok után, hogy előző este fontos győzelmet aratott a Lakers otthonában, most viszont nem számít esélyesnek a nagy formában lévő Jazz csarnokában: Donovan Mitchellék az előző 11 meccsükből 9-et megnyertek, legutóbb a Denvert is elverték, pihentebbek, otthon vannak, úgyhogy jó esélyeik lehetnek. Az Exum-Neto páros nem bevethető ugyan, de a többiek jól játszanak, mindenki tudja a dolgát, míg a túloldalon a hiányzó Teague-Covington-Jones trió mellett Rose és Saric is megsérült, nem tudni, hogy back-to-back melyikük tud pályára lépni. Mindezek ismeretében most abszolút bravúr lenne a Wolvestól a győzelem.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus