Nets-Hornets a Sport TV-n, a Grizzlies ellen indulna meg felfelé a Lakers

Hat mérkőzéssel folytatódik az alapszakasz, lássuk az előzetes tudnivalókat.

Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 22:00 (Sport 1)

A Hornets két győzelemmel, míg a Nets két rangadóval és 1-1-es mérleggel indította a szezont, viszont utóbbinál nagyon sokáig úgy tűnt, hogy a 76ers ellen sem nyernek, csak aztán rátaláltak a megfelelő alacsony szerkezetükre, amiben Kevin Durant és LaMarcus Aldridge játszik négyest és ötöst. A Hornets úgy is hozta eddig a tavaly is jellemző lendületes támadójátékát, hogy Terry Rozier az első meccsen nem lépett pályára, és a másodikon sem volt sok köszönet a játékában – az ő játéka ezen a meccsen sem biztos, a hiányban Kelly Oubre Jr. kaphat nagyobb szerepet. A fő kérdés az lehet, hogy tudja-e egyszerre lassítani Kevin Durantet és James Hardent a Hornets, mert ha nem, akkor azért a hazaiak az esélyesek. A Netsnél Kyrie Irvinget leszámítva elvileg mindenki bevethető, a mérkőzést pedig a Sport TV is közvetíti.

Houston Rockets - Boston Celtics 01:00

A Celtics két fájó vereséggel nyitotta a szezont, előbb kétszeri hosszabbításban maradtak alul a Knicks ellen, majd a Raptorstól kaptak ki nagyon simán 32 ponttal, míg a Rockets a Timberwolves elleni zakó után Christian Wood 31 pontos, 14 lepattanós teljesítményével simán intézték el a Thundert. A hazaiaknál elméletileg senki sem fog hiányozni, a vendégeknél viszont Jaylen Brown státusza day-to-day egy kisebb térdsérülés miatt, nála ráadásul továbbra is kérdéses, hogy milyen az állapota azt követően, hogy a közelmúltban koronavírusos volt, hiába szerzett 46 pontot az idénynyitón. Papíron a Celtics lenne a mérkőzés esélyese, viszont szükségük lenne arra is, hogy az eddig nem túl sokat mutató Jayson Tatum is elkezdjen jobban játszani, különben a Rockets meglepheti őket.

New York Knicks - Orlando Magic 01:00

Itt egyértelmű favorit a Knicks, és nemcsak azért, mert ők 2-0-lal indítottak, míg a Magic 0-2-vel, hanem azért is, mert tegnapelőtt egy kétszeri hosszabbításos meccs back-to-backjén is 25 ponttal intézték el a Magic-et. A vendégeknek ez volt ráadásul a kisebb különbségű veresége a kettőből, és eddig nem sok mindennek örülhettek a szezon során, hacsak nem annak, hogy Mo Bamba és Wendell Carter Jr. kettőse mutatott szép dolgokat Jonathan Isaac és Chuma Okeke hiányában. Rajtuk kívül Markelle Fultz és Micaheal Carter-Williams is maródi, Gary Harris és E’Twaun Moore állapota pedig day-to-day, míg a Knicksnél csak Nerlens Noel és Taj Gibson játéka kérdéses, ráadásul a kulcsembereik pihenhettek is a két csapat előző meccsének a végén.

Oklahoma City Thunder - Philadelphia 76ers 01:00

Papíron ez kötelező lenne a 76ersnek, elvégre a Thunder mindkét eddigi meccsét tükörsimán bukta el, viszont Joel Embiid legutóbb is sérülten vállalta a játékot a Nets ellen, és ő maga mondta el, hogy talán nem kellett volna pályára lépnie, így az ő játéka kérdéses. A hiányában Andre Drummond kaphatna nagyobb szerepet, viszont ő bokasérüléssel küzd, és jelenleg kevesebb esély mutatkozik az ő játékára, mint arra, hogy Embiid beöltözik. Amennyiben a két center nélkül kell kiállniuk a vendégeknek, akkor akár nehézségeik is lehetnek a Thunder ellen, viszont egy meglepetés okozásához arra is szüksége lenne a hazai csapatnak, hogy Shai Gilgeous-Alexander jobb teljesítményt nyújtson, mint az első két meccsen, ahol csak 40,6%-kal dobott mezőnyből.

Sacramento Kings - Golden State Warriors 03:00

A Warriors két győztes rangadóval kezdte a szezont a két Los Angeles-i csapat ellen, és a másodikon már Stephen Curry is elkapta a fonalat, így már csak ő és De’Aaron Fox párharca miatt is érdemes lesz belenézni ebbe a meccsbe. A Kingsnél Harrison Barnes kezdte nagyon jól a szezont, és ő többnyire jól szokott játszani egykori csapata ellen, míg a túloldalon Nemanja Bjelica léphet pályára korábbi munkaadójával szemben. A hazaiak eddig két szoros meccset játszottak, előbb a Trail Blazerst múlták felül, majd a Jazz ellen voltak szinte végig meccsben, úgyhogy minden adott náluk, hogy megnehezítsék a Warriors dolgát, sérülés miatt egyedül Moe Harkless játéka kérdéses. A túloldalon Jonathan Kuminga egyre közelebb ahhoz, hogy megkezdje a szezont, de erre még nem most fog sor kerülni, míg Andre Iguodala állapota day-to-day, ő a csípőjével küzd.

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 03:30

Izgalmasnak ígérkezik ez az összecsapás is, hiszen az átalakított Lakers az első győzelmére hajt, miután a Warriors és a Suns ellen is alulmaradtak, miközben a Grizzlies lendületes játékot bemutatva intézte el a Cavalierst és a Clipperst is. A Lakersnél LeBron James láthatóan egészségesen kezdte a szezont, ugyanakkor Russell Westbrook beépítése lassan halad, és az sem nézett ki jól náluk, hogy az előző meccs közben Anthony Davis és Dwight Howard összekapott, így nem éppen ideálisak náluk az előjelek. Ezzel szemben a Grizzliesnél minden pozitív, Dillon Brooks hiányát nem érezték meg az elmúlt két meccsen, Ja Morant mellett De’Anthony Melton és Desmond Bane is nagyon jól kezdte a szezont, és a fiatal hátvédsor lassítása könnyedén komoly fejfájást okozhat Frank Vogeléknek is.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus