New Yorkba látogat a Sixers, a Denvert fogadja a Jazz

Egy rangadó Keleten, egy Nyugaton, de pályára lép a Warriors, a Lakers és a Mavericks is. 

New York Knicks - Philadelphia 76ers 01:30

Ez abszolút keleti rangadó, mindkét gárda szeretne nagyon messze jutni majd a szezon során és mindkettő 2-1-gyel áll jelen pillanatban. A Sixers összességében jól nézett ki eddig, két idegenbeli kötelező mellett a Nets ellen is sokáig vezetett, de ott elrontotta a végét, míg a Knicks a Celtics elleni hosszabbításos siker után 1-1-et játszott az Orlandóval, legutóbb már elvette a triplákat a Magic, ez pedig vereséget eredményezett Randle-ék számára. Összességében érdekes lesz azért látni, hogy a Walker-Fournier hátvédpár mennyire lesz agresszív és hogy a kreatív, ponterős kisemberekkel mihez kezd a Philly periméter-sora, de azt is figyelhetjük, hogy Joel Embiidre milyen válasza lesz majd a hazai csapatnak - Nerlens Noel játéka kérdéses. Előzetesen nagyon 50-50-nek tűnik a meccs, a hazai pálya szól a New York mellett, de a Phillynél hivatalosan Embiid és Andre Drummond pályára lépése sem biztos, ha ők hiányoznak, az eldöntheti a dolgot.

 

Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 02:00

A Thunder 0-3-mal kezdte a szezont, de két nagyon gyenge teljesítmény után éppen legutóbb mutatott életjeleket a gárda és az SGA-Giddey párosra építve stabilabbnak tűnt a Philly ellen, míg a Warriors 3-0-val rajtolt és Steph Curry eddig gyakorlatilag MVP-formát mutat. Ezek miatt most is a vendégek az esélyesek, állítólag Iguodala is visszatérhet náluk, csapatként amúgy is remek formában vannak, jól járatják a labdát, sok triplát dobnak, sokat passzolnak és ha Curry nem fog ki különösen rossz napot, akkor idegenben is abszolút favoritnak számítanak. A Thundernél Favors kap pihenőt, ő nem fog játszani, a többiek viszont bevethetőek, kíváncsian várjuk, hogy folytatják-e a legutóbb látott fejlődést.

 

Dallas Mavericks - Houston Rockets 02:30

Itt erősen a Dallas felé billen a mérleg nyelve, de a Rocketsre érdemes figyelni: az OKC agyonverése után a Celticsszel is tartották egy darabig a lépést Woodék, Jalen Green pedig letett már az asztalra egy nagy meccset. A Mavsnek ezzel együtt kötelező vernie az állami riválist, főleg otthon és főleg úgy, hogy eddig azért nem volt túl meggyőző Jason Kidd csapata: a Hawks elleni sima vereség után ugyan megverte a Torontót, de nem játszott igazán jól. Sérült egyik oldalon sincs, így Doncicék az esélyesek, kíváncsian várjuk, hogy tudnak-e javulni.

 

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 02:30

Mindkét csapat 1-2-vel áll, a Spurs a szép első győzelem óta két szorosabb vereséget szenvedett, míg a Lakers a nagyon akadozó rajtját éppen legutóbb kozmetikázta egy szoros, kiélezett, kissé szerencsés győzelemmel. A vendégeknél azon a meccsen megsérült LeBron James, de állítólag nincs nagy baj és most is ott lesz majd a parketten, az viszont tény, hogy Frank Vogeléknek még rengeteget kell dolgozniuk, egyelőre sem elöl, sem hátul nem működik megfelelően a gépezet. A Spurs sokkal fiatalabb, sokkal gyorsabb csapat, ezt érdemes lesz figyelni, de a "star power" nyilvánvalóan a Los Angeles mellett szól - igaz, náluk jó pár hiányzó lesz most is (Nunn, Horton-Tucker, Ariza és Ellington is hosszabb távra dőlt ki). 

 

Utah Jazz - Denver Nuggets 04:00

A Nuggets back-to-backet játszik, miután borzasztóan gyenge játékkal, rengeteg eladott labdával, pocsék dobóformával váratlan és kellemetlen hazai vereséget szenvedett a Clevelanddel szemben. Ezek után a liga egyik legjobb csapatához elutazni nem túl örömteli feladat, ráadásul a Jazz furcsa sorsolása miatt Gobert-ék négy napot pihenhettek a 2-0-s mérlegükkel, úgyhogy ők biztosan kicsattannak az erőtől, ez pedig jelentős különbséget okozhat a Nuggets játékosaival szemben. A Gobert-Jokics csata abszolút kiemelt párharc lesz, eddig mindkét gárda jól védekezik, támadásban pedig azért a Utah sem váltja meg a világot, de az erőkülönbség döntő lehet, főleg a Jazz hagyományosan félelmetes hazai pályájával együtt.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus