Pályán a ligaelső, Bostonba utazik a Dallas

Otthon játszik a Bucks - Portlandben rangadózik az OKC - Irving nélkül meccsel a Celtics - kötelező előtt a Lakers - a Bulls fogadja a Pacerst - tíz meccs jön, íme a beharangozó.

 

Cleveland Cavaliers - Utah Jazz 1:30

A Cavs szépen zuhan lefelé annak ellenére, hogy bemutatkozott Pat McCaw, illetve visszatért a Thompson-Hood páros, legutóbb otthon is 25 ponttal kaptak ki a Heattől, nem változott náluk igazából semmi. A kérdés most is inkább a Jazz, mert természetesen alapesetben kötelező a győzelem Gobert-ék számára, de a botrányosan ingadozó teljesítményüknél sosem tudhatjuk, hogy éppen milyen lábbal kelnek fel - ráadásul Ricky Rubio továbbra sem 100%-os, ezúttal kérdéses is az ő játéka. A vendégeknek nagyon fontos lenne nyerni, hogy a szoros nyugati csatában ne nőjön a hátrányuk a playoff-helyekhez képest, de ehhez a rosszabbik arcuk még akár kevés is lehet - legutóbb szoros vereséget szenvedtek Torontóban, kérdés, hogy ezt most mi követi...

Miami Heat - Washington Wizards 2:00

Ez izgalmas meccs lehet, a Heat 50%-on áll, a védekezése többé-kevésbé továbbra is remek és jobb napjain támadásban is képes nagyon kiegyensúlyozott teljesítményre, hiszen bár igazi szupersztár nincs a keretben, sokan tudnak 10-15 pontokat dobálni hatékonyan. A Wizardsnál más a helyzet, John Wallt és Markieff Morrist is elveszítették, de nélkülük is megnyerték az előző két meccsüket, méghozzá jó játékkal, úgyhogy bizakodhatnak a floridai kirándulás előtt - tegyük hozzá, hogy ez a két győzelem otthon született, most pedig idegenben fognak játszani, ahol csak 4-16 az eddigi mérlegük. Ez döntő faktor lehet, a fővárosiaknál a kiegyensúlyozott támadójáték lehet a kulcs, ha le tudják magukról rázni a Miami fizikális védekezését, tudnak rohanni, akkor most is nyerhetnek, ha lelassítja őket a hazai alakulat, akkor bajban lesznek. Dwyane Wade játéka egyébként betegség miatt kérdéses. 

Chicago Bulls - Indiana Pacers 2:00

Kötelező meccs a Pacers számára, a Chicagónak ugyan mostanában egészen jól megy a szekér, de egyrészt legutóbb, a Magic elleni hazai meccsen teljesen szétesett a társaság, míg a Pacers egy 12-2-es rohamból, bombaformában érkezik. A vendégeknél nem nagyon látszott mostanában különösebb gyengepont, egyetlen kérdés, hogy mi van Myles Turnerrel, aki legutóbb orrtörést szenvedett, de a hírek szerint teljes edzésmunkát végzett maszkkal az arcán és valószínűleg vállalja majd a játékot. Vele vagy nélküle, nyerniük kell, a legnagyobb ellenségük az lehet, ha kényelmesen állnak a feladathoz - a Chicagóban azért most már annyi van a sérültek felépülésével, hogy ha felszívja magát, akkor nem lehet félvállról venni. 

Memphis Grizzlies - Brooklyn Nets 2:00

A Grizzlies egyre mélyebb gödörbe kerül, legutóbb már megbeszélést is tartottak a csapatnál, hogy hogyan lehetne ebből kimászni, mert a fáradt Detroit elleni hazai vereség egy újabb pofon volt számukra. Ami nagy baj, hogy Mike Conley nem egészséges, legutóbb nem is talált a gyűrűbe, de a hírek szerint most megint ott lesz a parketten és nem hagy ki meccset, meglátjuk, hogy mennyire tudja összeszedni magát, illetve a sérült vállát. A Nets jobb formában van most már régóta és bár becsúszott egy idegenbeli back-to-back vereség, azóta otthon megverték a New Orleanst Russellék - náluk az a kérdés, hogy vendégként is ilyen élesek tudnak-e maradni, mert otthon továbbra is nagyon megy a szekerük. LeVert, Crabbe és Hollis-Jefferson most sem játszhat náluk, ez azért nem könnyíti meg a dolgukat. 

Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 2:00

Kicsit felemás a helyzet mindkét csapatnál, a Minnesota mintha összekapta volna magát, aztán az előző két idegenbeli meccsét megint elveszítette, míg a már-már letargiába süllyedő Magic az előző négy találkozójából hármat is behúzott. Megtippelhetetlen, hogy mire mennek majd egymással a felek, a hazai pálya azért általában elég sokat számít a Wolvesnál, ez mindenképpen Wigginsék mellett szól, de Covington kidőlése nagyon nem tett jót nekik, kiderül, hogy az Orlando támadójátéka ellen mennyit fog számítani - egyébként Rose sincs továbbra sem, Teague játékára elvileg van valamennyi esély. A vendégeknél a fontosabb játékosok bevethetőek, legutóbb idegenben is nyertek nagyon hosszú idő után, meglátjuk, hogy tudnak-e erre építeni. 

Boston Celtics - Dallas Mavericks 2:00

Mindkét csapat elég ingadozó teljesítményt nyújt mostanában, de amíg a Bostonnál ez elsősorban a védekezésen múlik, addig a Dallasnál egyértelműen a hazai pályán, hiszen otthon a liga egyik legjobbjai Jordanék, idegenben viszont konkrétan a leggyengébbek - ennek ellenére egy hosszú negatív szériát legutóbb megtörtek, amikor vendégként verték a Charlotte-ot. Kérdés, hogy ezzel azt a gátat is átszakították-e, ami miatt eddig képtelenek voltak nyerni idegenben, de azt tegyük hozzá, hogy az egy negyed alatt tíz triplára nem nagyon lehet építeni, az csak egyszer működött. Sérültjeik mindenesetre most igazából nincsenek, a fontos játékosok mind bevethetőek, míg a Celticsnél Kyrie Irving szeme továbbra sem gyógyult meg annyira, hogy vállalja a játékot, Aron Baynesre még egy ideig nem számíthatnak, de Marcus Morris játéka is kérdéses. Otthon természetesen még így is jobb esélyei vannak a Bostonnak, de azért nem árt figyelniük Tatuméknak, ők sem várhatnak mindig 35 pontot Gordon Haywardtól...

Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 2:30

Ellenállhatatlan formában van a ligaelső, kilencből nyolc győzelemnél tart, otthon 17-3-ra áll és nem csak egyszerűen nyeri a meccseit, hanem nagy különbséggel, simán, szórakozva és szórakoztatva teszi ezt - legutóbb is szétszedte a Detroitot, most az Atlanta lehet porondon. Trae Youngéknak voltak jó meccseik, de egyrészt az előző kettőt elvesztették, másrészt legutóbb kifejezetten gyengék voltak a Wizards ellen, harmadrészt döntően azért otthon tudtak villogni, idegenben csak 5-16-ra állnak, míg hazai pályán 6-10-re. Náluk Prince és Bazemore az, akire nem számíthatnak, míg a Bucksnál igazából csak Ilyasova nem játszik egy ideje, a többiek mind jó állapotban vannak - minden a Budenholzer-legénység mellett szól és mostanában az ilyen kötelező győzelmeket rendre szépen hozták is. 

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 3:00

Pontzáporos meccsre számíthatunk, mindkét oldalon főleg a védekezéssel vannak problémák, a Suns például a jó szériája óta zsinórban négyszer kapott ki 118, 122, 132 és 132 engedett ponttal, de a Clippers is csak egyetlen egyszer (!) tartott valakit 110 pont alatt az elmúlt 17 (!) meccsén és azt az egyet is elveszítette. Két hazai vereség után tehát Doc Riverséknek is van min javítaniuk, ráadásul a lyukas védekezés Devin Booker, TJ Warren, illetve az egyre agresszívebb Deandre Ayton ellen nem túl jó ómen, bármilyen eredményesek is a túloldalon - persze esélyesebb azért a Los Angeles, de ha nem tudja magát stabilizálni hátul, akkor igazi dobópárbaj sülhet ki ebből. 

Los Angeles Lakers - New York Knicks 4:30

LeBron James és Rajon Rondo nélkül minden győzelem nagyon fontos lenne a Lakersnek, főleg hogy ahogy arra számítani is lehetett, pillanatok alatt visszacsúszott a gárda a nyugati nyolcadik helyre - itt nem férnek bele a bakik, olyan szoros a harc, hogy minden nyerhető meccset nyerni is kell. Márpedig ez most még jelen helyzetben is kötelező győzelem a LAL számára, otthon az ellen a Knicks ellen, amely zsinórban nyolcszor kapott ki és a liga három legrosszabb csapata közé tartozik, a formát tekintve pedig csak a Cavshez lehet mérni. A küzdeni akarást viszont most sem lehet elvitatni a New Yorktól, úgyhogy az alibi nem fér bele Ingraméktől, muszáj odatenniük magukat és egy önbizalomnövelő győzelmet aratniuk - a Kings ellen megmutatták, hogy képesek nyerni James nélkül, az OKC ellen sem voltak igazán rosszak, most bizonyítaniuk kell. Ezt mondjuk nem könnyíti meg, hogy Kyle Kuzma játéka is kérdéses derékfájdalmak miatt...

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 4:30

Mindkét csapat hármat nyert az előző négy meccséből, mindkettő bizonyított otthon és idegenben is, úgyhogy igazi rangadóra készülhetünk ezen a találkozón. A Thunder továbbra is ligaelső védekezéssel rendelkezik, míg a Blazers a középmezőnyben foglal helyet, támadásban összességében hatékonyabb a Portland, de egyáltalán nem kiemelkedő, lepattanózásban viszont mindkét csapat ligaelit, holtversenyben harmadik-negyedikek - Westbrookék összességében jóval gyorsabban próbálnak játszani, viszont a gólpasszokat tekintve mindkét gárda a liga legaljához tartozik. Lesznek érdekes matchupok, a Lillard-Westbrook csata mindjárt ilyennek ígérkezik, a korábbi MVP sokszor szenved nagyon idén a dobásával, de a túloldalon McCollum is elmondhatja ezt magáról, miközben Paul George például parádézik. Szintén érdekes lehet a Nurkic-Adams csata ötös poszton, mindkettejüktől sok minden függ, aki itt fölénybe tud kerülni, az nagy lépést tehet a győzelem felé. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus