Paul George a Thunder ellen, a Celtics Phoenixben

Houstonba látogat a Portland, Chicagóba a Milwaukee, otthon meccsel a Toronto - mutatjuk, hogy mit kell tudni a hajnali NBA-mérkőzések előtt.

 

New York Knicks - Cleveland Cavaliers 01:00

A Cavs back-to-backet játszik a Philly elleni sima hazai vereség után, meglátjuk, hogy mennyi energia maradt a társaságban - az a meccs elég hamar eldőlt, nem szakadtak bele Thompsonék, de Kevin Love elszenvedett egy kisebb sérülést és kérdéses a játéka, ahogy Nance Jr. pályára lépése sem biztos. A Knicks előző két meccse egészen jól sikerült annak ellenére, hogy a másodikat egy ponttal elveszítette, kicsit javult a csapat, a hazai pálya és a frissesség is mellette szól, viszont említsük meg, hogy nyolc nappal ezelőtt a Cleveland 108-87-re nyert már ebben a csarnokban - ezért is szeretnének visszavágni RJ Barrették.

Brooklyn Nets - Indiana Pacers 01:30

A Nets lezárta a nagyon fárasztó idegenbeli túráját, méghozzá egy szép győzelemmel: Kyrie Irving nélkül nyertek Chicagóban, ezek után érdeklődve várjuk, hogy hogyan folytatják. Irving játéka most is kérdéses és legutóbb annyival stabilabb volt nélküle a csapat, hogy nem is biztos, hogy erőltetni kell a játékát, ha Spencer Dinwiddie megint elő tud lépni, akkor otthon jó esélyeik lehetnek - persze akkor is, ha Irving játszik és egészséges. A Pacers az előző két meccsét elvesztette és Malcolm Brogdon is kidőlt, ő most sem játszhat, Jeremy Lamb és Domantas Sabonis játéka kérdéses és bár Myles Turner visszatért, így azért továbbra is messze vannak a teljes kerettől - Brogdon játékszervezése nagyon hiányozhat ezúttal is, ahogy azt a Bucks ellen a 83 dobott pont is jelezte. Az Indy idén egyszer már nyert ebben a csarnokban 118-108-ra, de most más a helyzet, a Netsnek pedig nagyon kellene a győzelem, hogy feljebb tudjon kapaszkodni. 

Toronto Raptors - Charlotte Hornets 01:30

Hazatért az összességében sikerrel megvívott, de vereséggel záruló idegenbeli túrájáról a Raptors, most otthon a fiatal Charlotte ellen mindenképpen szeretne nyerni, ráadásul saját közönsége előtt egyelőre veretlen is a társaság. Lowry és Ibaka továbbra sincs, de az eddigi játék alapján ennek ellenére is a Toronto az esélyesebb, ha Siakam összeszedi magát a legutóbbi gyengébb estéje után, VanVleeték pedig kisegítik, akkor a Hornetsnél még így is jobbak, különösen otthon - a vendégek ugyan nyertek egymás után kettőt két clutch triplával, de azért az igazán jótól még messze vannak. Dobóik mindenesetre azért vannak, ha több energiát tesznek bele a meccsbe, mint a Raptors, akkor okozhatnak meglepetést, de ha nyernének, az tényleg meglepetésként hatna. 

Houston Rockets - Portland Trail Blazers 02:00

A Houston pontosan azt hozza eddig, amit körülbelül várni lehetett, nem működik ugyan igazán jól a csapat, de a védekezést a kezdeti szörnyűségek után összeszedték, James Harden pedig űrszámokat produkál és 40 pont alá se nagyon akar már beférni - főleg, hogy sérülések is nehezítik a dolgukat és még többet kellett vállalnia. A texasiak zsinórban hét győzelemnél tartanak, most pedig az említett sérülések azért javulnak: a hírek szerint Westbrook, Capela és House Jr. is visszatérhet, "csak" Gordon és Green az, aki továbbra is maródi. A Portnandnél viszont nagyjából semmi sem úgy alakult, ahogy tervezték, borzasztóan gyengék eddig és bár San Antonióban rendkívül fontos győzelmet arattak, de egyelőre azért nagyon messze vannak az elvárt szintjüktől. Náluk a fő kérdés most Carmelo Anthony, két-három napja arról volt szó, hogy ezen a meccsen debütálhat, de azóta csend van a témában, érdeklődve várjuk, hogy ott lesz-e a csapattal és hogy pályára kerül-e. 

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 02:00

A Bucks elsöprő tempóban száguld mostanában, kidomborodnak a csapat erősségei és a liga legszűkebb elitjébe tartozik idén is, ennek megfelelően Chicagóban is egyértelmű favoritnak számít. A Bulls továbbra sem az igazi, négyből három vereséget gyűjtött be mostanában, ebből az egyik pedig éppen a Milwaukee ellen született, bár az idegenbeli kilencpontos bukta azért nem a világ vége, ezen otthon éppen lehetne is fordítani - a csapatok közötti különbség viszont ennél jóval nagyobb. A hazaiaknál Otto Porter Jr. most sem játszhat, úgyhogy alapvetően a LaVine-White páros kezében bízhatnak és abban, hogy Markkanen magabiztosabbá válik, de ha üzemi hőfokon fog égni a Bucks, akkor még Khris Middleton nélkül is kötelező számára a győzelem. 

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 02:30

Zsinórban öt vereség után, ligaalja védekezéssel, komoly gödörben érkezik meg Dallasba a San Antonio, míg a Mavericks egy szintén gyengébb időszak után legutóbb azért otthon megverte a Torontót - ennyivel mindenképpen előrébb tart Rick Carlisle együttese. Luka Doncic nagyszerű játéka és a hazai pálya is a Dallas mellett szól, sérültjeik nincsenek, míg a Spursnél Dejounte Murray visszatérhet a legutóbbi kiült mérkőzése után, ennyivel bővül a rotációjuk - viszont amíg hátul nem szedik össze magukat, addig nagyon nehéz dolguk lesz. A Porzingis-Aldridge párharc érdekesnek ígérkezik, a fő kérdés pedig az, hogy Doncicra lesz-e megoldásuk Forbeséknak, mert ha őt hagyják alkotni, akkor bajban lesznek. 

Phoenix Suns - Boston Celtics 03:00

A Boston back-to-backet vív azok után, hogy előző este Sacramentóban megszakadt a tízmeccses győzelmi sorozata, ráadásul nem is igazán játszott jól, meglátjuk, hogy a frissebb, jó formában lévő Suns otthonában mire lesz képes a társaság. Egy-két hiba azért becsúszott mostanában Ricky Rubióéknál, de három teljes napot pihenhettek, készülhettek erre az összecsapásra, amelyre az ellenfél fáradtan érkezik, sérültjük nincs, otthon játszhatnak, minden esélyük megvan a sikerre - pedig a Celticsnek kéne azért a győzelem, mert egy vereség esetén utolérheti őket a Bucks és a Heat is. Összességében azért jobbak voltak eddig Kemba Walkerék, de ha a megszokott gördülékeny, sokoldalú támadójátékot prezentálja a hazai csapat, akkor elkaphatja a keleti listavezetőt. 

Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 03:00

A Jazz legutóbb kissé meglepő vereséget szenvedett Memphisben, azóta viszont volt két napja rendezni a sorokat, otthon pedig egyelőre 6-0-ra áll, úgyhogy magabiztosan léphet pályára - akkor sem sok hiányzott a sikerhez, egy kicsit pontosabb játék (főleg Mike Conley-tól) elég lehet most a győzelmükhöz. A Timberwolvest eléggé megfogta Andrew Wiggins kiválása és ő a hírek szerint még most sem lehet ott a pályán, úgyhogy nehéz helyzetben vannak a vendégek, akik ugyan támadásban még csak-csak összeraktak egy-egy jó félidőt nélküle, de védekezésben nem nagyon tudtak elfogadható szintet hozni - a Washingtontól 137-116-ra, a Houstontól 125-105-re kaptak ki, bőven lenne min javítaniuk. Érdekes matchup lehet, hogy Towns mire megy Gobert-rel, de összességében mindenképpen a Utah számít favoritnak. 

Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 04:30

A mérkőzés különlegességét természetesen Paul George személye adja, aki két thunderes szezon után a nyáron cserét kért azért, hogy a Los Angeles Clippershez szerződhessen, ezek után pedig most először találkozik volt csapatával. George két parádés meccsel debütált a LAC színeiben, egyelőre nem erőltették túl, de nem is nagyon kellett, 20-24 perc alatt is könnyedén jutott 30 pont fölé, ha hasonló teljesítményt nyújt az OKC-vel szemben is, akkor most is a hazaiak lesznek a favoritok. Kawhi Leonarddel viszont még nem játszott együtt PG, előbbi az elmúlt két meccset kihagyta és most is kérdéses a játéka, nincs 100%-os állapotban, de Pat Beverley-vel is ugyanez a helyzet, míg Landry Shamet biztosan nem játszhat még egy ideig. A Thunder két vereség után legutóbb hosszabbításban megverte a Philadelphiát, ezzel idei eddigi legnagyobb győzelmét aratta, idegenben viszont egyelőre csak 0-4-re áll és nem úgy fest, hogy éppen Los Angelesben töri meg ezt a szériát - ha George jól játszik, a LAC pedig hozza az otthon szokásos támadójátékát, akkor mindenképpen a Rivers-legénység az esélyesebb.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus